BLOG UŽIVO: Tevez: Samo radim svoj posao
Foto: Reuters

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Tevez: Samo radim svoj posao

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:40 - Tevez: Samo radim svoj posaoNapadač Juventusa Karlos Tevez smatra da je njegov tim na pravom putu kada je u pitanju Liga šampiona. Argentinac je sa dva gola i asistencijom nosio "Staru damu" do ubedljive pobede nad Borusijom u Dortmundu u plasmana u četvrtfinale takmičenja. "Ja samo radim svoj posao, tim je taj koji pobeđuje, uvek. Znamo da je Juventusu Liga šampiona nezgodna u poslednje vreme, ali na pravom smo putu", rekao je Tevez. U četvrtfinalu Lige šampiona igraće tri španska tima (Real, Atletiko i Barselona), dva francuska (PSŽ i Monako), te po jedan Nemački (Bajern), italijanski (Juventus) i portugalski (Porto).

23:20 - Mega pobedila Partizan u prijateljskom meču

23:01 - Košarkašice Vojvodine napravile brejk protiv PartizanaKošarkašice novosadske Vojvodine savladale su u prvoj utakmici polufinala plej-ofa Partizan u Beogradu rezultatom 73:66 (22:20, 19:14, 15:21, 17:11). Novosađanke su povele sa 1:0 i u ponedeljak će na svom terenu imati priliku da se plasiraju u finale nacionalnog šampionata. U slučaju pobede crno-belih serija se seli u Beograd gde bi bila odigrana majstorica. Drugo polufinale na programu je u četvrtak od 18.30 u "Šumicama" kada Radivoj Korać dočekuje Šumadiju.

22:45 - Paskval: Preko Zvezde od četvrtfinala EvroligeTrener košarkaša Barselone Ćavi Paskval rekao je da njegovom timu predstoji važna utakmica u Top 16 fazi Evrolige, jer bi u slučaju pobede protiv Crvene zvezde mogao da obezbedi plasman u četvrtfinale takmičenja. "Ovo je meč na kojem možemo da potvrdimo plasman u narednu fazu. Moramo da pokažemo da se nalazimo u formi i nastavimo još bolje. Neće biti lako, Zvezda ima mlad tim u kome se posebno ističe Boban Marjanović, koji je uvek dobro postavljen i odlično skače u napadu", rekao je Paskval. Pored Marjanovića, trener Barselone istakao je košgeterski učinak američkog tandema Čarls Dženkins - Markus Vilijams, kao i atmosferu u KOMBANK areni. "Atmosfera će biti posebna, to je mesto koje može da primi 20.000 navijača, ali ima i pozitivnu stranu. Svaki igrač će biti motivisan da zabeleži pobedu na gostovanju", rekao je Paskval.

22:00 - Milinković: Odigrali smo slabo prvo poluvremeTrener Voždovca Zoran Milinković smatra da su njegovi izabranici slabo odigrali prvo poluvreme protiv Čukaričkog (0:2) u prvom meču polufinala Kupa Srbije. "Čukarički je iskoristio sve naše slabosti, pretvorio ih u dva gola i više šansi. Imali smo problem sa mekšom podlogom na koju nismo navikli. Čukarički ima veliku prednost, u revanšu ćemo probati da budemo bolji. Deni Pavlović će biti žestoko kažnjen zbog ponašanja, ja ne podnosim tu vrstu nekulture. Imaćemo problem”, kazao je Milinković. Revanš susret polufinala nacionalnog Kupa igra se 8. aprila.

21:15 - Nastavlja se egipatska ligaEgipatska fudbalska liga nastaviće se 30. marta, nakon što je prošlog meseca suspendovana zbog pogibije najmanje 19 osoba u stampedu posle sukoba navijača sa policijom, saopšteno je u Kairu. "Vlada je odlučila da se liga nastavi bez prisustva publike", kaže se u saopštenju koje prenosi agencija Rojters. Policija je 8. februara uoči meča između Zamaleka i Enpija upotrebila suzavac u nastojanju da uspostavi red i došlo je do stampeda kada su navijači Zamaleka pokušali da provale kroz kapije stadiona. Posle tragedije, Egipatska vlada i Fudbalska aasocijacija odložili su utakmice u svim ligama.

20:40 - Bonić: Verujem u svoj timTrener odbojkaša Novog Pazara Dragan Bonić rekao je danas da veruje da njegova ekipa može da pobedi Ribnicu u drugoj utakmici četvrtfinala plej-ofa za prvaka države i izbori plasman među četiri najbolja tima u Srbiji. "Idemo u Kraljevo da odigramo maksimalno. Oni znaju naše vrline i mane, kao i mi njihove. Bili smo četvrti u prvenstvu, Ribnica je zauzela peto mesto, a u međusobnim duelima se pokazalo da tu nema velike razlike u kvalitetu. U plej-ofu je sve otvoreno, ali verujem u svoj tim", rekao je Bonić. Novopazarci su u prvom meču savladali Ribnicu na svom terenu sa 3:0, a u polufinale će se plasirati tim koji ostvari dve pobede. Utakmica u Kraljevu igraće se u četvrtak od 18 časova, dok je eventualna "majstorica" na programu 22. marta u Novom Pazaru. I ostali četvrtfinalni dueli odigraće se sutra, a sastaće se Radnički - Partizan (Partizan vodi sa 1:0), Inđija - Crvena zvezda (0:1) i Spartak - Vojvodina (0:1).

20:11 - Meri mora na operaciju kolenaFudbaler Vojvodine Kamerunac Džon Meri ipak će operisati ligamente kolena, uprkos tome što je insistirao da igra do kraja sezone, saopšteno je na sajtu kluba. Pojedini mediji objavili su da Kamerunac želi da se leči molitvama, ali lekari su procenili da je nakon povrede koju je zaradio na pripremama u Turskoj operacija neophodna. Kako se navodi na zvaničnoj prezentaciji, operacija je zakazana za dve nedelje zbog čega će Meri propustiti ostatak prvenstva. Kamerunski napadač zimus je potpisao sa Vojvodinom ugovor na dve i po godine.

19:45 - Suarez: Derbi sa Realom neće da odluči pobednikaFudbaler Barselone Luis Suarez rekao je danas da smatra da predstojeći meč sa Real Madridom neće rešiti pitanje prvaka u Španiji. "Moramo da budemo u najboljem svetlu na "el klasiku". Moramo da uživamo, ali moramo da budemo i koncentrisani... Takve utakmice mnogo znače ekipi, ali ih je i teško igrati", rekao je Suarez. Barselona u nedelju od 21.00 dočekuje Real Madrid u utakmici 28. kola španske Primere. Ekipa s Nou Kampa trenutno je prva na tabeli Primere sa 65 bodova, dok je Real Madrid na drugom mestu sa bodom manje. "Real je Real. Nema ni svrhe da govorim o njima, jer svi znaju kvalitet njihovih napadača. Međutim, znamo i njihove nedostatke i pokušaćemo to da iskoristimo... Utakmice Barselone i Reala igraju se svih 90 minuta, uvek imaju jak intenzitet", kazao je Suarez.

19:28 - Odesnik suspendovan na 15 godinaAmerički teniser Vejn Odesnik suspendovan je na 15 godina zbog drugog kršenja anti-doping pravila. Međunarodna teniska federacija (ITF) navela je da je 29. godišnji Odesnik bio pozitivan na nekoliko zabranjenih supstanci, uključujući steroide, tokom testiranja u decembru i januaru. Zabrana bavljenja tenisom Odesniku teče od 30. januara ove do 29. januara 2030. godine. ITF je prvi put sankcionisala Amerikanca 2010. godine zbog korišćenja ljudskog hormona rasta, ali mu je dvogodišnja suspenzija prepolovljenja nakon što je sarađivao sa istražiteljima.

19:05 - Milojević: Šanse su 50:50Trener fudbalera Čukaričkog Vladan Milojević rekao je da njegova ekipa nije u prednosti pred revanš sa Voždovcem u polufinalu Kupa Srbije, iako je danas pobedila sa 2:0. "Šanse su i dalje 50:50, ovo je bilo tek prvo poluvreme, čeka nas jako teška utakmica u revanšu na njihovom stadionu. Voždovac je dobra ekipa, koja je možda u psihološkoj blokadi", rekao je Milojević. Čukarički je pobedio Voždovac sa 2:0 u prvoj utakmici polufinala nacionalnog kupa, golovima Nenada Mirosavljevića u prvom poluvremenu. Kapiten domaće ekipe i najbolji igrač Čukaričkog Igor Matić zbog povrede je zamenjen na poluvremenu, a Milojević je kazao da još ne zna koliko je to ozbiljno. Trener Voždovca Zoran Milinković rekao je da je njegov tim veoma slabo odigrala prvo poluvreme i da je protivnik iskoristio sve slabosti njegove ekipe. Revanš će se igrati 8. aprila na Voždovcu.

18:48 - Miler: Bajern je najbolji u EvropiFudbaler Bajerna iz Minhena Tomas Miler rekao je da je uveren da je njegova ekipa trenutno najbolja u Evropi. Ekipa Pepa Gvardiola plasirala se prošle nedelje u četvrtfinale Lige šampiona i to na vrlo ubedljiv način - posle pobede nad Šahtjorom od 7:0. "Imali smo veoma jaku grupu, a naša pobeda nad Šahtjorom poslala je jasnu poruku drugim klubovima o tome ko smo. Ako mogu da sudim po onome što sam do sada video ove sezone, mi smo bili superiorni u Ligi šampiona", kazao je Miler za nemački Bild. Bajern je prvi na tabeli Bundeslige sa čak 11 bodova više od drugoplasiranog Volfsburga, a za vikend ga čeka duel protiv trećeplasirane Borusije iz Menhengladbaha.

18:30 - Bez trka F1 u HokenhajmuDirektor trke Formule 1 u Hokenhajmu Georg Zajler izjavio je da ne veruje da će ove godine biti održana Velika nagrada Nemačke na toj stazi. Kalendarom je predviđeno da VN Nemačke bude održana u Hokenhajmu 19. jula. "Nema više vremena da se pripemi organizacija trke", rekao je Zajler, dodajući da postoji veliki problem sa prodajom karata. Zajler smatra da bi Hokenhajm mogao da organizuje trke 2016. i 2018.18:15 - Čukarički pobedio VoždovacFudbaleri Čukaričkog stekli su veliku prednost protiv Voždovca u polufinalu Kupa Srbije, pošto su danas na svom terenu pobedili 2:0 u prvoj utakmici. Oba pogotka na Banovom brdu postigao je Nenad Mirosavljević, u 15. i 39. minutu. Revanš će se igrati 8. aprila na Voždovcu. Čukarički je bio bolji tim od samog početka, dok se protivnik uglavnom branio, posebno u prvom poluvremenu. Voždovac je u drugom poluvremenu igrao otvorenije, ali nije uspeo da stvori nijednu ozbiljnu šansu. Gosti su meč završili sa dva igrača manje, a oba isključenja desila su se u samoj završnici. Deni Pavlović je u 90. minutu dobio drugi žuti karton zbog grubog starta, dok je Nemanja Zlatković dobio direktan crveni zato što je zgazio Andriju Pavlovića.

18:01 - Navijači Torpeda dva meča bez publikeRuski fudbalski prvoligaš Torpedo iz Moskve kažnjen je odigravanjem dva meča bez prisustva publike zbog rasizma navijača koji su u meču protiv Zenita vređali Brazilca Hulka. "Zbog rasističkih uvreda navijača na račun napadača Zenita Hulka kaznili smo Torpedo sa 4.900 dolara kao i sa dve utakmice bez prisustva publike", rekao je predsednik Disciplinske komisije Fudbalske unije Rusije Artur Grigorijants. Kako je navedeno, klub će u slučaju još jednog sličnog incidenta sledeći put biti strožije kažnjen. Dvadesetosmogodišnji Hulk je u nedelju postigao jedini gol za Zenit u remiju protiv Torpeda.

17:45 - Pakistan i Jemen igraju u BahreinuRevanš utakmica prve runde azijskih kvalifikacija za plasman na Svetsko prvenstvo u fudbalu 2018. godine između Pakistana i Jemena biće odigrana u Bahreinu iz bezbednosnih razloga, saopštila je Međunarodna fudbalska federacija (FIFA). FIFA je odlučila da meč bude odigran na neutralnom terenu, jer su u dve eksplozije koje su u nedelju potresle hrišćanski deo grada Lahore poginulo 16 osoba, a na desetine povređeno. Utakmica će biti odigrana u ponedeljak u glavnom gradu Bahreina - Manami. U prvom meču pobedio je Jemen rezultatom 3:1.

17:30 - Manćini: Možemo da izbacimo VolfsburgTrener fudbalera Intera Roberto Manćini rekao je da veruje da njegova ekipa može da nadoknadi prednost Volfsburga i plasira se u četvrtfinale Lige Evropa. "Lično, ja sam uvek optimista, nekad možda i previše. Sve dok ima nade, moraš da se trudiš. Pobeda od 2:0 je moguća. Igramo protiv jakog protivnika, ali moguće je", rekao je Manćini. Inter sutra dočekuje Volfsburg u revanš meču osmine finala Lige Evropa. U prvoj utakmici nemački klub je pobedio sa 3:1. Italijanski klub u taj meč ulazi posle remija sa Ćezenom u Seriji A.

17:10 - Venger: Možda je bolje da igramo Ligu EvropeTrener fudbalera Arsenala Arsen Venger rekao je da je za njegovu ekipu bolje da igra Ligu Evropa nego Ligu šampiona. Arsenal je sinoć u revanš meču osmine finala Lige šampiona pobedio Monako sa 2:0, ali nije prošao dalje zbog poraza u prvom meču od 1:3. Eliminacija od Monaka je peta eliminacija Arsenala u osmini finala u poslednjih pet godina, pa je novinare zanimalo da li Venger razočarn zbog toga. "Da, ali bilo je slučajeva kada su nas izbacivale ekipe koje su kasnije igrale u finalu. Možda bi bilo bolje da ne igramo Ligu šampiona nego da Ligu Evropa gde bismo imali više šanse da pobedimo", rekao je Venger.

16:56 - Panući preuzeo LivornoNekadašnji fudbalski reprezentativac Italije Kristijan Panući imenovan je za novog trenera italijanskog drugoligaša Livorna, objavljeno je danas na sajtu kluba. Panućiju će Livorno biti prvi samostalni posao, nakon što je bio asistent selektoru Rusije Fabiju Kapelu. On će na klupi člana Serije B zameniti Ecijana Gelana, koji je dobio otkaz posle poraza od Specije sa 3:0. Panući je tokom igračke karijere nastupao za Đenovu, Milan, madridski Real, Inter, Čelsi, Romu, Monako i Parmu. Najviše uspeha imao je u dresu Milana, sa kojim je osvojio tri titule Serije A, Ligu šampiona, dva Superkupa Italije i UEFA Superkup, dok je sa Realom jednom bio prvak Španije, Evrope i sveta. Za najjaču reprezentaciju Italije odigrao je 57 utakmica i postigao četiri gola, dok je sa mladom selekcijom dva puta osvajao Evropsko prvenstvo. Livorno se nalazi na šestom mestu na tabeli Serije B sa 47 bodova. 16:41 - Lukareli: Ogorčen sam, ovo se pretvorilo u farsuKapiten Parme Alesandro Lukareli izjavio je danas da je hapšenja predsednika Đampjetra Manentija farsa, koja ocrtava stanje u kome se klub nalazi."Ogorčen sam, želim da se sve završi. Ovo sa Parmom se pretvorilo u odvratnu farsu. Bilo je teško da se vratimo na teren, ali evo i dalje primamo udarce", rekao je Lukareli za La Republiku.Manenti je jutros, zajedno sa 21 osobom, uhapšen zbog pronevere i pranja novca.Povodom hapšenja Manentija oglasila se i legenda kluba Ernan Krespo, koji je rekao da će nastaviti da radi kao trener mladog tima."Ne znam šta da kažem. Ovo je težak trenutak za nas i Parmu. Nažalost, ponovo se dogodilo nešto strašno. Ne mogu da sudim o pravnim detaljima, ali uprkos tome, moji momci su motivisani da završe sezon", rekao je Krespo.Parma se nalazi na ivici bankrota, poslednji su na tabeli sa samo devet osvojenih bodova, a zbog neisplaćenih zarada igračima i zaposlenima ekipi trenera Roberta Donadonija oduzeta su tri boda.

16:16 - Vermalen za dve nedelje ponovo na terenuFudbaler Barselone Tomas Vermalen saopštio je danas da će za dve nedelje biti u konkurenciji za tim, prvi put posle devetomesečne pauze zbog povrede. Belgijski štoper letos je došao u katalonski klub iz Arsenala, ali zbog povrede zadnje lože još nije debitovao."Napravio sam veliki korak napred i srećan sam što ću se vratiti na teren. Sjajan je osećan biti opet na terenu i želim da se vratim jači nego pre. Zahvalio bih se Barseloni i lekarskom timu na odlično odrađenom poslu", napisao je Vermalen na Fejsbuk profilu.Vermalen se povredio na Svetskom prvenstvu u Brazilu, posle čega je dva puta morao da ide na operaciju. On je tokom karijere igrao još za Ajaks i RKC Valvajk, dok je za reprezentaciju Belgije nastupio 47 puta i dao jedan gol. 15:54 - Žires po drugi put selektor MalijaFrancuski fudbalski stručnjak Alen Žires izabran je drugi put za selektora Malija, saopštila je danas fudbalska federacija te afričke zemlje."Žires će u četvrtak potpisati dvogodišnji ugovor", navodi se u saopštenju.Bivsi francuski internacionalac prvi put je predvodio selekciju Malija u periodu od 2010. do 2012. godine, kada su zavrsili na trećem mestu u Kupu afruičkih nacija. Žires je posle tog uspeha napustio kormilo reprezentacije te zapadnoafričke zemlje, jer se nije slagao sa uslovima novog ugovora. Žires će na klupi Malija zameniti Poljaka Henrika Kasperčaka, koji je dobio otkaz pošto Mali nije prošao grupnu fazu takmičenja na ovogodišnjem Kupu Afrike u Ekvatorijalnoj Gvineji. Šezdesetdvogodišnji Žires bio je poslednje dve godine selektor Senegala, ali je napustio to mesto posle neuspeha u Kupu Afrike. Žires je u karijeri vodio Tuluz i Pari Sen Žermen, a ranije je bio selektor Gabona i Gruzije. Žires je u igračkim danima bio nezamenjiv član francuske reprezentacije koja je osvojila titulu prvaka Evrope 1984. godine.

15:36 - Košarkašice počinju borbu za titulu prvaka SrbijeČetiri prvoplasirane ekipe iz šampionata Srbije kroz plej-of počinju borbu za titulu šampiona Srbije u ženskoj košarci.U prvoj utakmici polufinala danas od 19 časova u Hali sportova igraju Partizan i Vojvodina NS, dok se u četvrtak od 18.30 sastaju Radivoj Korać i Šumadija u hali Šumice. U finale će ekipe koje ostvare dve pobede u seriji.

15:18 - Von i Jansrud osvojili titule u spustu u Svetskom kupuAmerička skijašica Lindzi Von osvojila je danas svoju sedmu titulu u spustu u Svetskom kupu, pošto je pobedila u poslednjoj ovosezonskoj trci u toj disciplini u francuskom Meribelu. Von je trku završila za minut, 29 sekundi i 87 stotinki i ostvarila 66. pobedu u karijeri. Drugo mesto zauzela je Austrijanka Elizabet Gergl sa 0,24 sekunde zaostatka, a treća kroz cilj prošla je njena sunarodnica Nikol Hosp sa zaostatkom od 0,30 sekundi. Tina Maze iz Slovenije zauzela je četvrto mesto sa 1:30,27 minuta, dok je Ana Feninger zauzela osmo mesto sa 1:30,82 minuta. Lindzi Von je tako osvojila mali kristalni globus u spustu sa 502 boda, drugo mesto zauzela je Ana Feninger sa 399 bodova, a treća je Tina Maze sa 356 bodova. U generalnom plasmanu Svetskog kupa vodi Ana Feninger sa 1.373 boda, ispred Tine Maze koja ima 1.361 bod i Lindzi Von sa 942 boda. U konkurenciji muškaraca mali kristalni globus u spustu osvojio je Norvežanin Kjetil Jansrud, pošto je pobedio u trci u Meribelu. On je trku završio za minut, 40 sekundi i 86 stotinki. Drugo mesto osvojio je Švajcarac Didije Defago sa 0,24 sekunde zaostatka, a treći je bio Austrijanac Geogrg Štrajtberger sa 0,31 sekundi zaostatka za pobednikom. Kjetil je osvojio prvo mesto u generalnom plasmanu spusta sa 605 bodova, Austrijanac Hanes Rajhelt, koji je današnju trku završio na 10. mestu, je drugi sa 511 bodova, a treći je Francuz Giljermo Fajed sa 389 bodova. U generalnom plasmanu Svetskog kupa prvi sa 1.248 bodova je Austrijanac Marsel Hiršer, koji se danas nije takmičio, drugi je Jansrud sa 1.184, a treći Francuz Aleksis Pintoro sa 898 bodova.14:54 - Balahničev: Rusija uskoro oslobođena optužbi za dopingFunkcioner Svetske atletske federacije (IAAF) Valentin Balahničev smatra da bi Rusija uskoro mogla da bude oslobođena optužbi za sistematski doping. Nemačka televizija je u decembru emitovala dokumentarni flm u kojem se Atletska federacija Rusije - kojom je tada rukovodio Balahničev, ministarstvo sporta i Ruska antidoping agencija optužuju za organizovani doping. Zbog toga je pokrenuta istraga koju sprovode IAAF i Svetska antidoping agencja (WADA). Balahničev je za rusku agenciju TASS rekao da su ga kolege iz međunarodnih organizacija uverile da u svetu postoji široka podrška Rusiji i da su ubeđeni da nema istine u tim optužbama. Balahničev se privremeno povukao sa svih dužnosti koje obavlja kao direktor finansija IAAF i član Izvršnog saveta, dok traje istraga. On je sredinom februara podneo ostavku na mesto predsednika Atletske federacije Rusije.

14:32 - Žardim optužio Vengera za nedostatak poštovanjaTrener Monaka Leonardo Žardim, nakon plasmana u četvrtfinale Lige šampiona, optužio je menadžera Arsenala Arsena Vengera za nedostatak poštovanja, prenela je agencija AFP. Venger je posle "pirove pobede" u Monaku prokomentarisao da domaćin nije zaslužio da ode dalje.13:44 - Glen Džonsom zainteresovan RomomGlen Džonson bi na leto mogao u Romu, a to je potvrdio i njegov agent, koji je rekao da je on vrlo zainteresovan takvim pozivom.

13:02 - Von osvojila mali kristalni globus u spustuAmericka skijašica Lindzi Von pobednica je poslednjeg spusta sezone koji je za Svetski kup vožen u Meribelu, čime je osvojila sedmi mali kristalni globus u ovoj disciplini. Ovo je ukupno njen 18. trofej u karijeri, a Von ima šansu da dođe i do 19. u četvrtak u superveleslalomu, u kojem zaostaje samo osam bodova za trenutno vodećom Austrijankom Anom Feninger.

12:15 - Jansrud pobedom u Meribelu osvojio kristalni globus u spustuNorveški skijaš Kjetil Jansrud pobednik je spusta voženog na završnom takmičenju Svetskog kupa u Meribelu, čime je osvojio mali kristalni globus u toj disciplini. Jansrudu je ovo drugi trofej sezone, posle titule u superveleslalomu. Norvežanin je trku završio u vremenu 1:40,86 minuta i sa ukupno 605 bodova kao prvi završio sezonu u ovoj disciplini.11:32 - Preminuo Džek HejliOsvajač NBA titule 96. godine sa Čikago Bulsima Džek Hejli preminuo je u 51. godini života. On je imao probleme sa srcem, objavila je njegova familija preko Lejkersa, za koje je on takođe igrao.

10:55 - Liverpul želi da kupi FirminaLiverpul je pokazao interesovanje za vezistu Hofenhajma Roberta Firmina. Engleski klub je čak spreman da izdvoji 25 miliona evra za 23-godišnjeg Brazilca, koji je ranije bio na meti Mančester junajteda.

10:15 - Uhapšen predsednik ParmePredsednik Parme Đanpjetro Manenti uhapšen je zbog finansijskih malverzacija. Policija je u sklopu istrage već uhapsila 22 osobe. Krstaši duguju 96.000.000 evra i sutra je najavljeno da će i zvanično proglasiti bankrot.

09:32 - Njujork bolji od San AntonijaU nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige (NBA) je odigrano pet utakmica i u svih pet uspešniji su bili domaćini. Iznenađenje dana, a možda i cele sedmice, svakako je pobeda Njujorka protiv San Antonija 104:100.Najgori tim lige, čiji je skor u tekućem šampionatu uoči utakmice bio tek 13 pobeda, uz 53 poraza, savladao je aktuelnog prvaka posle produžetka u kojem su košarkaši San Antonija ubacili samo četiri poena! Najefikasniji pojedinac u pobedničkom timu bio je Lengston Galovej sa 22 poena, ali značajan udeo u trijumfu Njujorčana imali su još ruski reprezentativac Aleksej Šved, Lu Amundson i Italijan Andrea Barnjani. Šved je, uz 21 koš, imao i sedam asistencija, dok su Amundson i Barnjani ostvaril "dabl-dabl" učinak. Prvi je, uz 12 poena imao i 17 skokova, dok je Barnjani utakmicu završio sa 16 koševa i deset uhvaćenih lopti.U poraženom San Antoniju bolji od ostalih bili su Toni Parker sa 21 i Tim Dankan sa 17 poena.Rezultati:Detroit - Memfis 105:95Njujork - San Antonio 104:100 (produžetak)Hjuston - Orlando 107:94Nju Orleans - Milvoki 85:84 L.A. Klipers - Šarlot 99:92

09:20 - Kondogbija: Niko nije očkivao da prođemo Arsenal Fudbaler Monaka Žofri Kondogbija rekao je da je da su on i njegovi saigrači učinili sve i zasluženo eliminisali Arsenal i prošli u četvrtfinale Lige šampiona. "Bilo nam je teško, pritiskali su nas posle prvog gola, ali se nismo dali. Arsenal je odigrao odličnu utakmicu, ali smo prošli dalje, to je najvažnije. Niko nije očekivao, ali smo dali sve od sebe", rekao je Kondogbija posle utakmice. Monako je prošao u četvrtfinale i pored poraza u revanšu od Arsenala sa 2:0, pošto je u prvom duelu u Londonu slavio 3:1.

08:50 - Zimonjić i Matkovski u četvrtfinalu Indijan VelsaSrpski teniser Nenad Zimonjić i Poljak Marćin Matkovski plasirali su se u četvrtfinale u konkurenciji dublova na masters turniru u Indijan Velsu. Zimonjić i Matkovski večeras u osmini finala pobedili su australijsko-britanski par Tanasi Kokinakis/Endi Marej ubedljivo u dva seta - 6:1, 6:4.U borbi za polufinale njihovi protivnici biće Britanac Dominik Inglot i Rumun Florin Mergea.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN POGLEDAJTE OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track