BLOG UŽIVO VIDEO: Nastasić postigao gol posle godinu dana
Foto: Profimedia

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO VIDEO: Nastasić postigao gol posle godinu dana

Fudbal -

Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja.

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

22:07 - Menoti već žali Argentinu bez Mesija, vrlo kritičan o Euru i Kopa AmerikaLegendarni argentinski fudbalski trener Sesar Luis Menoti rekao je da će "gaučosi" morati mnogo više da se trude bez Lionela Mesija da bi izborili plasman na Svetsko prvenstvo 2018, i ocenio da bi tim trebalo da se okrene izgradnji novog tima za Mundijal 2022."Ne verujem da se Argentina neće plasirati na Svetsko prvenstvo u Rusiji, jer prolazi pet timova, ali bez Mesija imamo i taj rizik. Ja bih već razmišljao o Kataru i dovodjenju novih igrača", rekao je Menoti za Nasion.Zvezda Barselone povukao se iz nacionalnog tima samo nekoliko minuta pošto je Argentina izgubila od Čilea u finalu Kopa Amerika u junu."Ponekad Svetsko prvenstvo može da se osvoji i slučajno. Argentina trenutno prolazi kroz nešto slično kroz šta prolazi Brazil od devedesetih. Oni igraju loše, ali stvarno loše, ali je imao velike igrače kao što su Ronaldinjo, Romario, Ronaldo, Bebeto, Rivaldo. Sad kad oni nisu tu, tim igra sa taktikom, uplašeno i pritisnuto obavezom. Tada ne može da se igra dobro, a čak ni ti igrači ne mogu da ih spasu", rekao je Menoti."Mi smo imali Mesija, ali sad bez Mesija, tim će morati da počne da stvarno trenira", dodao je on.Popularni "Flako" ("mršavi") rekao je i da su ga razočarala oba velika turnira ovog leta, Kopa Amerika i Evropsko prvenstvo."Ni na jednom od tih turnira nisam video igrača koji me oduševio. Svideo mi se Ekvador na Kopa Amerika. Ne poznajem Argentinca koji ih trenira (Gustavo Kinteros), ali on ima pravu ideju. Peru je donekle oporavio svoje istorijske fudbalske ideale, ponovo su se malo ujedinili i postali ono što su bili, ali više individualno nego kao tim", rekao je Menoti.Legendarni trener nije štedeo reči da opiše nastupe večitog rivala Brazila i fudbalske sile Engleske."Brazil je delovao užasno, baš kao i Engleska, koja je izgubila od Islanda. Ja nisam ni znao da je to država, imaju 330.000 stanovnika", rekao je Menoti.Legendarni trener je bio posebno slikovit za druge timove."Ništa me nije impresioniralo na Euru, osim timova koji uvek igraju dobro. Franzuci igraju tako da se samo za***avaju naokolo, a Belgijanci su isti kao Argentinci - jedan će da vam pomogne, dvojica mogu da vas spasu, ali trojica će vam doneti otkaz. Stavili su zajedno 11 fantastičnih igrača, ali oni kao tim ne rade ništa. A oni Portugalci su slučajno osvojili šampionat", rekao je Menoti.

21:36 - Nijang ne želi da ide iz MilanaFudbaler Milana M'Baje Nijang rekao je danas da nema nameru da odlazi iz kluba u ovom prelaznom roku, iako ga mediji povezuju sa šampionom Engleske Lesterom, ali i drugim klubovima iz Premijer lige."Nikada nisam pričao o tržištu i transferima i nikada nisam pomišljao na odlazak. Ja sam igrač Milana. Srećan sam ovde i osstaću ovde. Želim da budem važan deo ovog tima", rekao je francuski fudbaler za Gazetu delo sport.Nijang je od dolaska u Milan bio na pozajmicama u Monpeljeu i Djenovi, ali je prošle sezone u drugom delu igrao dobro i rekao je da je ispunio svoj cilj. On je u junu bio meta kritika kada je snimio sebe kako skače sa krova kuće u bazen.On je, medjutim, bio u prvom timu u pobedi Milana nad Bordoom od 2:1 u prijateljskom meču i rekao je da želi da radi sa novim trenerom Vinčencom Montelom."Od prvog dana priprema sam razgovarao sa trenerom i sada znam šta treba da radim da bih postao šampion. Slušaću trenera. Moram da budem dobar i na terenu i van njega. Znam u čemu sam grešio i to više neću ponavljati", rekao je 21-godišnji napadač.Mediji su u januaru pisali da je Lester nudio oko 20 miliona evra za Nijanga, dok se u proteklih mesec dana pisalo da ga traže o Everton i Vest Hem.

21:00 - Tipsarević pobedio Vorda za drugi poen SrbijeSrpski teniser Janko Tipsarević pobedio je večeras u Beogradu Britanca Džejmsa Vorda sa 6:2, 3:6 i 7:5, te je tako Srbiji doneo drugi poen protiv Velike Britanije u četvrtfinalu Svetske grupe Dejvis kupa.Meč izmedju Tipsarevića i Vorda nije imao rezultatski značaj, pošto je Velika Britanija ranije danas došla do trećeg poena i plasmana u polufinale.Britanci su u petak poveli s 1:0, pošto je Kajl Edmund s 3:0 pobedio Janka Tipsarevića, a izjednačenje Srbiji juče je doneo Dušan Lajović pobedom nad Džejmsom Vordom od 3:0. Džejmi Marej i Dominik Inglot su potom u dublu pobedili Nenada Zimonjića i Filipa Krajinovića s 3:1, pa su Britanci nakon drugog dana vodili s 2:1.Edmund je ranije danas u četvrtom meču na stadionu Tašmajdan pobedio Lajovića sa 6:3, 6:4 i 7:6 (5), te tako svojoj ekipi doneo odlučujući, treći poen.Velika Britanija će se u polufinalu Svetske grupe Dejvis kupa, koje je na programu od 16. do 18. septembra, sastati s Argentinom, koja je pobedila Italiju 3:1.

18:47 - Bibić poslednji u finalu EP na 800 metaraReprezentativac Srbije u atletici Elzan Bibić zauzeo je poslednje, osmo mesto u finalu trke na 800 metara na Evropskom prvenstvu za mlađe juniore u Tbilisiju, u Gruziji. Ovaj 17-godišnji Novopazarac ostvario je rezultat od minut, 56,12, dok je evropski šampion postao Džordž Mils iz Velike Britanije sa vremenom minut i 48,82 sekunde. Drugo mesto u finalu pripalo je Italijanu Andrei Romaniju sa minut i 49,58, a treći je bio njegov sunarodnik Simone Barontini sa minut i 49,78. Bibić je na takmičenju u Tbilisiju osvojio zlatnu medalju u trci na 3.000 metara, dok je u polufinalu na 800 metara istrčao državni rekord za mlađe juniore u vremenu minut i 51,16 sekundi. On će od 19. do 24. jula učestvovati na Svetskom prvesntvu za starije juniore u poljskom Bidgošću, gde je prijavljen za discipline 1.500 i 5.000 metara. Evropsko prvenstvo za mlađe juniore u Tbilisiju završava se danas, a Bibićevo zlato na 3.000 metara jedina je medalja za Srbiju na tom takmičenju.

17:36 - Halep trijumfovala u Bukureštu, Kližan najbolji u HamburguRumunska teniserka Simona Halep osvojila je turnir u Bukureštu, pošto je ubedljivo pboedila Anastasiju Sevastovu iz Letonije. Halep protivnici nije dozvolila ni gem, pa je trijumfovala u dva seta 6:0, 6:0, za samo 46 minuta igre. Ona je tako drugi put osvojila trofej u Bukureštu. Slovak Martin Kližan trijumfovao je na turniru u Hamburgu, što mu je drugi turnir koji je osvojio ove godine. Kližan je u finalu pobedio Pabla Kuevasa sa 2:0 u setovima (6:1, 6:4). Španski teniser do finala nije izgubio set, niti brejk na turniru u Hamburgu. Slovački teniser je tako pobedio i u petom ATP finalu na kom je učestvovao.

16:49 - Markes najbrži na Gran priju NemačkeŠpanski motociklista Mark Markes pobedio je na Gran priju Nemačke, što mu je sedmi trijumf na toj stazi u karijeri. Markes je počeo sa pol pozicije, ali je imao problema tokom trke. Ipak, rizikovao je sa gumama, što mu se isplatilo. Ovaj 23-godišnjak, koji je vodeći u generalnom plasmanu, trku je završio sa 9,85 sekundi ispred Kala Kračloua, a sa 11,61 sekundi prednosti u odnosu na Andreu Dovicioza. Branilac titule Horhe Lorenco završio je na 15. mestu, dok je Valentino Rosi bio osmi.

16:24 - Luka Stojanović prešao iz Apolona u MuskronSrpski fudbaler Luka Stojanović prešao je iz Apolona u belgijski Muskron, saopštio je kiparski klub. "Porodica Apolona iz Limasola najtoplije zahvaljuje Luki Stojanoviću za doprinos klubu i želi mu uspeh u novom timu", saopštio je Apolon. Stojanović je pozajmljen na godinu dana, a Muskron će u maju sledeće godine imati pravo da otkupi ugovor ako bude zadovoljan njegovim igrama. Ovaj 22-godišnji vezni fudbaler je 2012. prešao iz mlađih kategorija Partizana u Sporting iz Lisabona, ali nije igrao za prvi tim, već rezervni sastav portugalskog kluba. Luka Stojanović je 1. septembra 2014. prešao u Apolon, za koji je odigrao 46 utakmica i postigao 13 golova. Njegov novi klub Muskron član je belgijskog šampionata, a prošle sezone je izborio opstanak u prvoj ligi, iako je imao isti broj bodova kao i Vesterlo, koji je ispao.

16:00 - Roben povređen, neizvestan za početak sezoneFudbaler Bajern Minhena Arjen Roben pauziraće zbog povrede šest nedelja i neizvesno je da li će biti spreman za početak Bundeslige 26. avgusta. Roben je povredio mišić pošto je dao gol na prijateljskoj utakmici protiv Lipštata, na kojoj je debitovao novi trener Bajerna Karlo Ančeloti. Holandski fudbaler je imao mnogo problema sa povredama prošle sezone, a poslednju zvaničnu utakmicu igrao je početkom marta.

15:25 - Primera uvela zimsku pauzuŠpansko fudbalsko prvenstvo imaće ove sezone tronedeljnu zimsku pauzu, odlučili su čelnici tog takmičenja. Prvi deo sezone u Primeri igraće se do 18. decembra, a potom sledi period bez utakmica do šestog januara. Prema pisanju medija, odluka je doneta jer po završetku sezone fudbaleri neće imati obavezu u reprezentacijama zbog velikih takmičenja. Prošle sezone nije bilo zimske pauze, a utakmice su se igrale i 31. decembra. Primera će početi 21. avgusta, a titulu brani Barselona.

15:00 - Viktorija Golubić osvojila prvu WTA tituluŠvajcarska teniserka Viktorija Golubić osvojila je prvu WTA titulu u karijeri, pošto je trijumfovala na turniru u Gštadu. Golubićeva je u finalu pobedila Kiki Bertens iz Holandije sa 2:1 u setovima (4:6, 6:3, 6:4). Ova 23-godišnjakinja je pre turnira bila 105. na WTA listi, a od ponedeljka će biti u prvih 100. Viktorija Golubić je ove godine izbila u prvi plan, kada je zabeležila dve pobede u singlu nastupajući za reprezentaciju Švajcarske u Fed kupu. Ipak, te dve pobede njenom timu nisu donele uspeh, pošto je Švajcarska poražena sa 3:2 od branioca titule Češke.

14:32 - Sampdorija dovela mladog napadača Sparte iz PragaFudbalski klub Sparta iz Praga saopštio je da 20-godišnji napadač Patrik Šik prelazi u italijansku Sampdoriju. Češki klub potvrdio je da je Šik prošao medicinske testove u Đenovi i da će naredne sezone nositi dres Sampdorije. Finansijski detalji ugovora nisu objavljeni, a češki mediji spekulišu da je Sampdorija za transfer talentovanog 20-godišnjeg napadača platila četiri miliona evra. Šik je za mladu reprezentaciju Češke u kvalifikacijama za Evropsko prrvenstvo 2017. godine postigao osam golova, a odigrao je 28 minuta za “A” selekciju Češke protiv Malte tokom priprema za kontinentalni šampionat u Francuskoj. Uspeo je i da postigne gol, ali ipak nije izborio mesto u ekipi za proteklo prvenstvo u Francuskoj. On je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Bohemijansu za koji je na 31 utakmici postigao osam golova.

14:00 - Nastasić postigao gol posle godinu dana Srpski fudbaler Matija Nastasić se polako vraća u formu, što je odlično za Šalke, ali i našu reprezentaciju.On je sedam meseci pauzirao zbog pokidane ahilove tetive, a treninzima se vratio u martu. Da će tim iz Gelzenkirhena moći ozbiljno da računa na njega potvrdio je i u pripremnoj utakmici.Šalke je izgubio od Lucerna 4:2 (1:0), a Nastasić je postigao pogodak u 76. minutu. Ovo mu je prvi gol još od avgusta.Pogodak pogledajte kada premotate video na 2.30 minuta.

13:18 - Zuniga pozajmljen VotforduKolumbijski fudbalski reprezentativac Kamilo Zuniga naredne sezone igraće na pozajmici u Votfordu, objavio je engleski premijerligaš. Votford će na leto 2017. godine imati mogućnost da otkupi kompletan ugovor 30-godišnjeg spoljnjeg igrača. Zuniga dolazi među “stršljenove” na insistiranje menadžera Valtera Macarija, sa kojim je četiri godine sarađivao u Napoliju. Ranije je igrao za Atletiko Nasional, Sijenu i Bolonju, dok je za reprezentaciju Kolumbije odigrao 62 utakmice.

12:40 - Roben propušta početak sezoneHolandski reprezentativac Arjen Roben propustiće početak Bundeslige i biće odsutan šest nedelja, posle nove povrede.Karlo Ančeloti je u uzbudljivoj utakmici savladao Lipštad sa 4:3 i na taj način uspešno debitovao na startu pripremnih utakmica.Roben je u ovom meču postigao gol i imao asistenciju, ali je nakon neuspelog sprinta osetio bol u držeći se za butinu morao je da napusti teren u 36. minutu, a zamenio ga je mladi hrvatski fudbaler Mario Crnički."Nakon detaljnih medecinskih ispitivanja koje smo uradili u nedelju, dijagnostifikovana je povreda prepone desne noge i on će biti odsutan šest nedelja", objavljeno je na sajtu nemačkog kluba. Fudbaler Bajerna će pored starta nemačkog šampionata i meča sa Verderom, ali i ostalih pripremnih utakmica propustiti i duel sa Borusijom iz Dortmunda u Superkupu. Inače, Roben je u prošloj sezoni 20015/16 zbog povrede odigrao samo 15 mečeva.

11:39 - Murinjo: Šo je žrtvovao godišnji odmor zbog JunajtedaNakon deset meseci odsustva zbog povrede, Luk Šo se vratio u tim Mančester Junajteda na pripremnom meču sa Viganom.Menadžer Žoze Murinjo oduševljen je zalaganjem mladog defanzivca, koji je prošle godine doživeo tešku povredu kolena u duelu Lige Šampiona sa PSV Ajndhovenom.„Kada sam video Luka na treningu, bio sam iznenađen. Nisam znao da je već spreman da trenira bez ikakvih limita.Ali, on je fantastičan ovog leta. Čak je žrtvovao svoj odmor.Ostao je u Mančesteru, i svakog dana trenirao, kako bi se vratio u kondiciju.Naravno da ćete izgubiti pomalo oštrine i samopouzdanja, to je normalno, ali on zaista vredno radi“, istakao je Murinjo.Junajted će u drugoj polovini juna učestvovati na turniru „Internacionalni Kup Šampiona“, gde će mu protivnici biti Borusija Dortmund i Mančester Siti.

10:55 - Toti: U penziju sa SkudetomFrančesko Toti ima samo jednu želju pre odlaska u penziju. Kapiten Rome želi da se oprosti od "vučice" titulom, iako je svestan koliko je to teško ostvariti. Totiju će predstojeća sezona biti verovatno poslednja u karijeri, jer će u septembru napuniti 40 godina."Trigorija je moj dom, ovde sam odrastao. Proveo divnih 25 godina tokom kojih je bilo lepih i ružnih trenutaka, ali sam uvek davao sve od sebe za Romine boje. Nekada sam imao uspeha, nekad ne. Zahvalan sam za ono što sam ostvario. Biće teško jer su oni trenutno snažniji tim. Svi imamo isti cilj, svako od nas želi titulu, ali su oni trenutno jači. Kada bi neko rekao da ćemo ove sezone osvojiti titulu, završio bih karijeru. Imam ugovor na šest godina kao direktor, pa ako me ne izbace ostajem", rekao je Toti.

10:05 - Konte: Azar će biti kao Ronaldo i Mesi

Prošla sezona Čelsija bila je za zaborav, ali novi menadžer Antionio Konte, smatra da će u novoj biti bolji i ponovo se borit za šampionsku titulu. Sezonu 2015/16 Premijer lige ’Plavci’ će pamtiti po lošoj jer su završili na desetom mestu, dok je potpuni ’autsajder’ Lester osvojio šampionsku titulu.Iako su na startu pripremne sezone izgubili prijateljski meč od Rapida iz Beča sa 2:0, Konte je izjavio da njegov tim ima veoma dobre igrače.“Ovi igrači, sa radom, mogu još mnogo toga da poboljšaju. Zato sada imamo odlične fudbalere, koji imaju veliki talenat, ali u ovom trenutku svet ne misli da su oni na istom nivou kao Mesi, Ronaldo i Pogba. Ipak, mi imamo igrače koji svojim radom mogu da dostignu taj nivo, potpuno sam siguran u to“, izjavio je Konte. Italijanski stručnjak veruje da može da pomogne svom igraču Edenu Azaru da dostigne nivo i postane igrač kao Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi. “Prošla sezona je bila loša za sve igrače, nezamislivo je da završe na desetom mestu. Čelsi je navikao da osvaja titule ili da ostaje do kraja sezone da se bori, kao i da igra u Ligi šampiona. Za nas je veoma važno da se Azar, ali i ostali igrači oporave i vrate u svoje najbolje stanje. Razgovarao sam sa Azarom i veoma sam srećan što ću trenirati fantastičnog igrača kao što je on, ali i ostale. Veoma je važno za mene, ponavljam, da sledeće sezone stvorim pravi timski duh u ekipi, sa dobrom organizacijom imaćemo odličnu sezonu", zaključio je mendžer londonskog tima.

09:20 - Rajli se kaje zbog odlaska VejdaPredsednik Majami Hita Pat Rajli kaje se što je dozvolio da Dvejn Vejd napusti tim.Vejd je posle 13 godina u Majamiju prešao u Čikago Bulse i sa timom iz rodnog grada potpisao ugovor bolji za sedam miliona dolara."Zbunilo me ono što se dogodilo sa Vejdom. Nedostajaće mi činjenica šta sam možda planirao za njega i njegovu budućnost i kako sam video njegov kraj u Hitu. Bila je moja odgovornost da omogućim da se to dogodi. Nisam to uradio, Dvejn je otišao, sve ostaje na tome", rekao je Rajli.Vejd je prošle nedelje istakao da je "posao" umnogome uticao na njegovu odluku da posle toliko godina napusti tim s kojim je osvojio tri NBA titule. Hit je prošlog leta jedva uspeo da zadrži Vejda kojem nije odgovarala ponuda koju je na kraju prihvatio, pa je ovog odlučio da ode jer je od Bulsa dobio 47 miliona dolara, sedam više nego od Majamija.Rajli nije bio u Njujorku 6. jula kada je Hit imao poslednji sastanak sa Vejdom. Generalni menadžer Miki Arison i direktor Nik Arison su vodili pregovore i blago povećali ponudu, ali nisu mogli da pariraju Bulsima.

08:30 - Žastin Enan i Marat Safin u Kući slavnihBivši prvi reketi sveta, Žastin Enan i Marat Safin primljeni su u tenisku Kuću slavnih. Belgijanku i Rusa su na travnatom terenu u Njuportu predstavile legende Monika Seleš i Džimi Konors.Enan je prva igračica iz Belgije u Kući slavnih. Osvojila je 43 titule, od kojih sedam Gren slem trofeja, četiri Rolan Garosa, dva US Opena i Australijan open, kao i Fed kup i zlatnu olimpijsku medalju 2004. godine u Atini. Provela je 117. nedelja na prvom mestu WTA liste, a 2003. 2006. i 2007. godinu završila je na prvom mestu. Safin je osvojio 15 titula, od kojih dva Gren slema, US Open i Australijan open, a u novembru 2000. godine bio je prvi teniser sveta. On je bio nepredvidiva i jedna od najvećih zvezda tenisa. U prvi plan je izbio pobedom nad Pitom Samprasom u finalu US Opena 2000. godine. Često je tokom mečeva lomio rekete i davao kontroverzne izjave. Safin je zabavljao publiku svojim govorom. Francuskinja Ameli Morezmo je predstavljena kao novi član Kuće slavnih. Ona je primljena prošle godine, ali je propustila ceremoniju zbog rođenja deteta. Ove godine, u kategoriji glavnih igrača u Kuću slavnih posthumno su primljeni Francuz Ivo Peta i Britanka Margaret Skriven. Peta je 1946. godine osvojio Vimbldon, posle pet godina provedenih u ratnom zarobljeništvu u Nemačkoj. Umro je 1984. godine. Skriven je 1933. i 1934. godine osvojila Otvoreno prvenstvo Francuske i bila je prva levoruka teniserka koja je osvojila grend slem titulu. Umrla je 2001. godine.08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE PROČITATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track