BLOG UŽIVO: Poraz Metalca u Ljubljani
Foto: ABA

NAJNOVIJE INFORMACIJE IZ SVETA SPORTA

BLOG UŽIVO: Poraz Metalca u Ljubljani

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:03 - Prekinuta utakmica rukometašica Srbije i Argentine zbog nevremenaUtakmica ženskih rukometnih reprezentacija Srbije i Argentine na turniru "Četiri nacije" u Braziliji prekinuta je zbog jakog nevremena i loših uslova za igru.Kako je preneo Rukometni savez Srbije, zbog jakog nevremena i klizavog terena zbog prokišnjavanja u hali, utakmica je prekinuta u 10. minutu pri vođstvu Srbije od 6:5. Ukoliko vremenski uslovi dozvole i organizator obezbedi uslove za igru, Srbija će u nedelju od 15 časova po srednjeevropskom vremenu igrati sa selekcijom Brazila. Zbog nevremena su otkazane i utakmice prvog kola u petak, Srbija je trebalo da igra sa Slovenijom, a Brazil sa Argentinom.22:33 - Britanci na korak od osvajanja Dejvis kupaTeniska reprezentacija Velike Britanije povela je protiv Belgije sa 2:1, u finalu Dejvis kupa u Gentu, pošto su Endi i Džejmi Marej pobedili Stiva Darsisa i Davida Gofana sa 3:1 u setovima (6:4, 4:6, 6:3, 6:2).Braća Marej su za dva sata i 50 minuta pobedili Darsisa i Gofana, pa je Britancima za titulu u Dejvis kupu potrebna još jedna pobeda. Poslednjeg dana finala, sutra od 13 časova igraće drugi teniser sveta Endi Marej i David Gofan, 16. na ATP listi. Posle tog meča počeće duel 108. igrača sveta Rubena Bemelmansa i Kajla Edmunda, 100 na svetskoj rang listi. 22:02 - Tijago doživeo prelom desne nogeFudbaler Atletiko Madrida Tijago Mendes slomio je desnu nogu tokom utakmice sa Espanjolom u španskom prvenstvu.Tijago je u prvom poluvremenu na nosilima iznet sa terena, pošto je povredio nogu kada je šutnuo u leđa fudbalera Espanjola Marka Asensija.On je odveden u bolnicu, a Atletiko je saopštio da je posle pregleda utvrđeno da je 34-godišnji Tijago slomio nogu.Portugalac je standardan u timu Atletika u poslednjih sedam sezona i pomogao je ekipi da osvoji šampionsku titulu 2014. godine. Atletiko je večeras pobedio Espanjol golom Antoana Grizmana u trećem minutu i smanjio zaostatak za vodećom Barselonom na četiri boda. Ekipa Dijega Simeonea je ove sezone ostvarila plasman u osminu finala Lige šampiona.

21:28 - Atletiko prati BarsuFudbaleri Atletiko Madrida produžili su seriju bez poraza novim trijumfom u 13. kolu španske Primere.Atletiko je u subotnjem terminu savladao Espanjol minimalnim rezultatom, a strelac jedinog gola bio je ko drugi do Antoan Grizman. Francuz je već u trećem minutu sjajno reagovao na ubačenu loptu Olivera Toresa i spretno je poslao u suprotnu malu mrežicu. To je bio sedmi pogodak Grizmana u španskom prvenstvu, čime je potvrdio da je bez premca najbolji igrač Atletika ove sezone. Atletiko je novim trijumfom nastavio da prati prvoplasiranu Barsu koja je nešto ranije deklasirala Real Sosijedad, i sada ponovo ima četiri boda manje od Katalonaca – 29. S druge strane, Espanjol je ostao na 11. poziciji sa 16 osvojenih bodova.

20:40 - Torino pobedio BolonjuFudbaleri Torina pobedili su večeras na svom terenu Bolonju sa 2:0, u utakmici 14. kola italijanskog prvenstva i ostvarili drugu uzastopnu pobedu. Torino je poveo u 75. minutu golom Andree Belotija, a konačan rezultat postavio je Đuzepe Vives u trećem minutu sudijske nadoknade vremena. Torino se posle druge uzastopne pobede u prvenstvu popeo na deveto mesto na tabeli sa 21 bodom, a Bolonja je vezala drugu utakmicu bez pobede, zauzima 17. mesto sa 13 bodova i dva boda je dele od zone ispadanja. Fudbaleri Milana i Sampdorije igraju večeras od 20.45.

19:58 - Olimpija pobedila MetalacKošarkaši Olimpije pobedili su danas na svom terenu u Ljubljani Metalac sa 76:62 (21:9, 17:19, 17:18, 21:16), u utakmici 12. kola Jadranske lige i ostvarili petu pobedu u regionalnom takmičenju. U ekipi Ljubljane petorica igrača postigli su dvocifreni broj poena, a najefikasniji je bio Luka Rupnik sa 17 poena, tri skoka i osam asistencija. Miha Lapornik postigao je 13 poena, a Sava Lešić 13 poena, osam skokova i četiri asistencija. Po 11 poena dodali su Blaž Mesiček i Ronald Zakis. Boris Bakić i Tomislav Gabrić postigli su po 17 poena za Metalac i oni su jedini igrači sa dvocifrenim brojem poena. Nikola Jevtović dodao je sedam poena, a Miloš Janković šest. Posle 12 kola u regionalnoj ligi Olimpija je ostvarila pet pobeda i pretrpela sedam poraza, a Metalac ima skor od četiri pobede i osam poraza. U 13. kolu naredne subote Olimpija će igrati u Beogradu protiv Partizana, a Metalac dan kasnije u Valjevu protiv Mega Leksa.

19:20 - Vaterpolisti Partizana pobedili Galatasaraj za prvu pobedu u LŠVaterpolisti Partizana pobedili su večeras u Beogradu Galatasaraj sa 9:8 (1:2, 4:2, 3:1, 1:3), u utakmici trećeg kola Lige šampiona i ostvarili prvu pobedu u Grupi B. Crno-bele je do pobede predvodio Gavril Subotić sa tri gola, a po dva gola postigli su Nikola Jakšić i Filip Radojević. Radomir Drašović i Đorđe Lazić dodali su po jedan gol. U turskom timu po dva gola postigli su srpski reprezentativac Slobodan Nikić, Mlađan Janović i Vjekoslav Pasković. Šafak Šimšek i Nikola Vukčević dodali su po jedan gol. Posle tri kola u Grupi B Partizan ima pobedu i dva poraza, a Galatasaraj je pretrpeo sva tri poraza. U četvrtom kolu 16. decembra Partizan će u Beogradu igrati protiv OSC iz Budimpešte, a Galatasaraj u Istanbulu protiv Solnoka.

18:50 - Lalatović: Ivanić majstorskim golom prelomio utakmicuTrener Vojvodine Nenad Lalatović rekao je da je srećan jer je njegova ekipa danas bez primljenog gola pobedila Mladost i pohvalio Mirka Ivanića za "majstorski gol". "Na vreme smo dali prvi gol i do poluvremena imali izglednu šansu da postignemo još jedan, mada je i Mladost imala jednu dobru priliku. U drugom delu je Ivanić majstorskim golom prelomio utakmicu jer smo je nakon toga rutinski priveli kraju", rekao je Lalatović posle utakmice u Novom Sadu. Vojvodina je pobedila Mladost sa 3:0 u 19. kolu Super lige i izbila na šesto mesto na tabeli sa 28 bodova. "Cilj je bio, naravno, da pobedimo i da se od prvog do poslednjeg minuta predstavimo navijačima u lepom svetlu. Za mene je najbitnije što smo pobedu ostvarili bez primljenog gola. Osvojili smo šest bodova na poslednje dve utakmice i sada se okrećemo Kupu protiv Inđije", kazao je Lalatović. Trener Mladosti Nenad Milovanović rekao je da je Vojvodina zasluženo pobedila jer je bila bolja i agresivnija. "Dolaskom Lalatovića, igrači Vojvodine su dobili jednu novu snagu i energiju, što je karakteristika svih timova koje on predvodi. Danas su bili bolji i agresivniji i zasluženo su pobedili. Mi smo malo uplašeno ušli u meč, iako za to nije bilo razloga, jer sam igračima rekao da mi u Novom Sadu stvarno nemamo šta da izgubimo i moram da kažem da sam pomalo ljut na njih. Prvi gol smo primili posle greške našeg igrača, kome već šest meseci ponavljam da gleda da igra unapred, a ne unazad", rekao je Milovanović. On se složio sa Lalatovićem da je utakmicu prelomio gol Ivanića, za koga je rekao da je "pravi biser" srpskog fudbala. Vojvodina će u sredu igrati protiv Inđije u osmini finala Kupa, a potom će gostovati Partizanu u prvenstvu. Mladost će u Super ligi narednog vikenda dočekati Rad.

18:10 - Popović zadovoljan pobedom, Radanović preuzima krivicu za porazTrener fudbalera Čukaričkog Zoran Popović rekao je da je njegov tim danas ubedljivo pobedio OFK Beograd, ali da je rezultat mogao da bude i drugačiji."Bila je ovo prava prvenstvena utakmica. Odigrana je po hladnom vremenu i rekao bih zimskim uslovima. Čestitam igračima obe ekipe na korektnoj igri. Rezultat za nas je ubedljiv, ali posle svega što se dogodilo u prvom poluvremenu moglo je da bude i drugačije. Izborili smo se za povoljan ishod i zadržali drugo mesto na tabeli", rekao je Popović novinarima na Omladinskom stadionu. Čukarički je danas pobedio sa 3:0 u 19. kolu Super lige, pošto je postigao dva gola u prvom poluvremenu. U 66. minutu je zbog dva žuta kartona isključen Nikola Mikić. "OFK Beograd je klub koji ume da se ponaša i u porazu na krajnje korektan način. To je karakterna osobina velikih i očekujem da OFK ubrzo počne da ostvaruje pozitivne rezultate u prvenstvu", dodao je on. Trener OFK Beograda Miodrag Radanović preuzeo je krivicu za poraz na sebe. "Doživeli smo težak poraz. Čukarički je bolje počeo, a mi smo posle 20. minuta imali nekoliko prilika, ali je utakmica dobila drugačiji tok u poslednjem minutu prvog pokuvremena (gol Petra Bojića). Isključenje Mikića je odlučilo dalji tok utakmice. Preuzimam svu odgovornost za poraz", rekao je Radanović.

17:30 - Alonso: Takmičiću se i naredne godineVozač Meklarena Feranando Alonso odbacio je danas spekulacije da će naredne godine odsustvovati iz Formule 1 posle loših rezultata ekipe u ovoj sezoni. Direktor Meklarena Ron Denis juče je rekao da nema ništa protiv ideje da dvostruki svetski šampion Alonso uzme godinu dana odmora pre nego što se vrati na stazu 2017. godine. Na pitanje novinara da li će se takmičiti naredne sezone, Alonso je odgovorio: "Hoću, hoću". On je rekao da Denisovu izjavu nije shvatio lično. "Ako želi da pritisne nekoga, siguran sam da nije mislio na mene. Ako želi da izvrši pritisak, onda mora da ga izvrši na Hondu, kako bi tokom zime obavila dobar posao", rekao je Alonso. Honda se ove godine vratila u Formulu 1 i snabdeva Meklaren motorima, ali se nije najbolje pokazala u razvoju 1,6 litarskog V6 turbo motora pa Meklaren mnogo zaostaje za Mercedesom, Ferarijem i Renoom. Tokom sezone Meklarenovi vozači Alonso i Dženson Baton su se u više navrata čak i podsmevali mogućnostima motora. Baton je potvrdio da će voziti za Meklaren naredne sezone, dok Alonsu ističe ugovor 2017. godine, ali se često pominjala mogućnost raskida ugovora. Prvo mesto u današnjim kvalifikacijama uoči trke za Veliku nagradu Abu Dabija zauzeo je vozač Mercedesa Niko Rozberg rezultatom 1:40,237 minuta i to je njegova šesta uzastopna pol-pozicija u sezoni. Drugi je bio njegov klupski kolega, dvostruki uzastopni svetski šampion Luis Hamilton sa zaostatkom od 0,377 sekundi, a treći je vozač Ferarija Kimi Raikonen rezultatom 1:41,051. Serhio Peres iz Fors Indije startovaće s četvrtog mesta, vozač Red Bula Danijel Rikardo s petog, a šesti rezultat ostvario je Valteri Botas iz Vilijamsa. Vozači Meklarena Baton i Alonso zauzeli su 12. odnosno 17. mesto, dok je četvorostrki svetski prvak Sebastijan Fetel iz Red Bula kvalifikacije završio na 16. mestu. Poslednja trka u šampionatu Formule 1 za Veliku nagradu Abu Dabija voziće se u nedelju od 14 časova po srednjeevropskom vremenu.

16:50 - Vojvodina lako do pobede protiv MladostiFudbaleri Vojvodine pobedili su večeras u Novom Sadu ekipu Mladosti iz Lučana sa 3:0 (1:0) u 19. kolu Superlige. Strelci za domaći tim bili su Siniša Babić u 18, Mirko Ivanić u 51. i Aleksandar Stanisavljević u 83. minutu. Vojvodina je posle loših rezultata vezala drugu pobedu i približila se gornjem delu tabele u borbi za izlazak u Evropu. U poslednjem meču kola sutra od 13 sati u Subotici Spartak dočekuje Partizan.

16:15 - Nove pobede Čukaričkog i BorcaFudbaleri Čukaričkog pobedili su danas u gostima OFK Beograd sa 3:0 u 19. kolu Super lige Srbije i ostali na drugom mestu, a korak za njim je održao i Borac, koji je u Čačku pobedio Radnik iz Surdulice sa 4:2.Lider Crvena zvezda pobedio je Voždovac sa 2:0, autogolom Zorana Popovića u 86. i golom Uga Vijeire u petom minutu nadoknade vremena, i tako ostvario 16. uzastopni trijumf. Rad i Javor odigrali su na Banjici 1:1. Utakmica Novi Pazar-Jagodina odložena je zbog snega. Čukarički je sigurno došao do trijumfa golovima Nenada Mirosavljevića u 18, Branislava Jankovića u 43. i Andrije Pavlovića u 52. minutu meča. OFK je meč završio sa 10 igrača, pošto je Nikola Mikić isključen u 66. minutu zbog drugog žutog kartona. Čukarički ima 35 bodova, jedan više od Borca, koji je danas pobedio Radnik u uzbudljivom meču punom golova. Borac je počeo brzo i već u drugom minutu je poveo golom Srđana Vujaklije, kome je ovo bio 10 pogodak u sezoni, tako da je sada na drugom mestu liste strelaca, sa golom manje od Aleksandra Kataija. Radost Čačana, međutim, nije dugo trajala, pošto je Filip Stojanović u šestom minutu iskoristio neuspelu ofsajd-zamku domaćina i izjednačio. Obe ekipe su igrale otvoreno i stvarale šanse, ali je sledeći gol usledio tek u 73. minutu, kada je Filip Knežević prevario golmana gostiju Borivoja Ristića i doneo Borcu 2:1. Ponovo je radost domaćih kratko trajala, pošto je već u 75. minutu Lazar Arsić sjajnim šutem sa više od 20 metara izjednačio na 2:2. Borac je ponovo poveo u 82. minutu novim golom Kneževića, a isti igrač je kompletirao het-trik u 89. minutu i postavio konačnih 4:2. Ovo je Radniku bio prvi prvenstveni poraz posle punih devet utakmica, a sada je 10. sa 21 bodom. Rad je odlično počeo meč i pritisnuo je Javor, a poveo je golom Borka Veselinovića u sedmom minutu, iz prve izgledne akcije. Gosti su se oslobodili pritiska u drugom delu prvog poluvremena i izjednačili u 37. minutu pogotkom Stefana Dražića. U ostatku meča, Javor je imao još jednu odličnu priliku, a Radu je poništen gol, a delovalo je i da je oštećen za jedanaesterac. "Građevinari" su imali dve vrlo dobre prilike do kraja, ali nije bilo golova.

15:20 - Preminuo bivši fudbaler LiverpulaBivši fudbaler Liverpula i reprezentacije Engleske Geri Birn preminio je u 77. godini, saopšteno je danas na sajtu kluba. "Liverpul donosi tužnu vest da je preminuo naš bivši fudbaler Birn. Saučesće njegovoj porodici i prijateljima", navodi se na sajtu "crvenih". Birn, koji je igrao na poziciji levog beka, celu karijeru proveo u Liverpulu gde je za 12 godina odigrao 333 utakmice. Bio je član reprezentacije Engleske koja je osvojila titulu prvaka sveta 1966. godine na domaćem terenu.

14:30 - Živković: Zvezda je najbolji tim u državiFudaleri Voždovca doživeli su poraz od Crvene zvezde (2:0) u 19. kolu Super lige Srbije, a trener Voždovca Bratislav Živković rekao je nakon meča da nije bilo lako igrati protiv najboljeg tima u Srbiji. "Meni je uvek lepo na Marakani, kako god neko mislio. Igrali smo protiv najboljeg tima u državi, koji beleži odlične rezultate. Možemo da žalimo, primili smo gol pet minuta pre kraja, ali mogu da budem zadovoljan kako smo se trudili. Malo smo promenili sistem igre, jer smo znali kako Zvezda napada prostor. Ne mogu da zamerim mojim momcima, iako su pravili greške koje su dovele do toga da izgubimo", rekao je Živković. Prema njegovim rečima, njegova ekipa je imala period kada je mogla da ugrozi Zvezdu, ali nije umela da iskoristi "poslednji pas". On je poželeo Božoviću da sa Zvezdom osvoji titulu. Ekipe će u sredu igrati osminu finala Kupa Srbije u sredu, kada će Zvezda dočekati Borac, dok će Voždovac kao domaćin igrati protiv Partizana.

13:17 - Zof u bolnici zbog otežanog disanjaLegendarni italijanski golman Dino Zof nalazi se u jednoj rimskoj bolnici više od tri nedelje zbog neuroloških problema, prenosi Il Mesađero. Kako se navodi, Zof ima problem sa disanjem i otežano hoda, ali lekari drže situaciju pod kontrolom i njegovo staze se polako poboljšava. Zof se smatra jednim od najboljih golmana u istoriji fudbala, a tokom igračke karijere branio je za Udineze, Mantovu, Napoli i Juventus. Sa reprezentacijom Italije osvojio je prvenstvo Evrope (1968) i sveta (1982), a kao selektor predvodio je Azure do finala EP 2000. godine.

12:26 - Rozberg kreće sa pol pozicije u Abu DabijuVozač Mercedesa Niko Rozberg startovaće sa pol pozicije na sutrašnjoj poslednjoj trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1, koja se vozi u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Nemac je ostvario najbrže vreme na poslednjem treningu, ispred timskog kolege i šampiona Luisa Hamiltona, dok je treći bio Sebastijan Fetel iz Ferarija. Među pet najbržih našli su se još vozač Fors Indije Serhio Perez i Kimi Raikonen iz Ferarija. Trka na stazi u Abu Dabiju počinje sutra od 13 sati. Rezultati kvalfikacija: 1. Nico Rosberg (Nemačka, Mercedes) 1:41.856 2. Luis Hamilton (Velika Britanija, Mercedes) 1:42.137 3. Sebastijan Fetel (Nemačka, Ferari) 1:42.185 4. Serhio Perez (Meksiko, Fors Indija) 1:42.448 5. Kimi Raikkonen (Finska, Ferari) 1:42.627 6. Danijel Rikardo (Australija, Red Bul) 1:42.726 7. Niko Halkenberg (Nemačka, Fors Indija) 1:42.859 8. Felipe Masa (Brazil, Vilijams) 1:43.173 9. Valteri Botas (Finska, Vilijams) 1:43.239 10. Carlos Sainz Jr (Španija, Toro Roso) 1:43.429

10:11 - Rebić: Ceo tim je pokazao snaguBEOGRAD, 28. novembra (Tanjug) - Košarkaš Crvene zvezde Nikola Rebić rekao je da je ceo tim pokazao veliki karakter i snagu i potpuno zasluženo slavio protiv Real Madrida (94:88), u sedmom kolu Evrolige. Rebić je faktički bio jedini plejmejker u timu crveno-belih, pošto je sredinom treće četvrtine, trener Dejan Radonjić poslao u svlačionicu Stefana Jovića posle četvrte lične greške i nediscipline. "Velika pobeda za Crvenu zvezdu i uz sjajnu atmosferu savladali smo Real Madrid. Odigrali smo staloženo celu utakmicu i zasluženo smo stigli do trijumfa. Pokazali smo karakter i igrali kao tim. Dve godine nisam dobijao mnogo šansi tako da je ovo za mene veliko iskustvo. U jednom trenutku utakmice sam bio premoren, ali znao sam da moram da stisnem zube i odigram do kraja", rekao je mladi košarkaš nakon utakmice. Crvena zvezda je pobedom nad Madriđanima stigla do treće pobede u najjačem klupskom takmičenju u Evropi. Narednu utakmicu crveno-beli odigraće u ponedeljak, kada će u okviru 12. kolu ABA lige ugostiti Cibonu od 21.00 sati.

09:26 - Sedorf: Voleo bih da budem trener u Premijer ligiMILANO, 28. novembra (Tanjug) - Legendarni fudbaler Milana Klarens Sedorf rekao je da se nada da će u budućnosti moći da se oproba kao trener u engleskoj Premijer ligi. Sedorf je trenerski posao započeo upravu u Milanu i to u januaru 2014. godine, ali je nakon serije loših rezultata smenjen već nakon četiri meseca, a na njegovo mesto stigao je Filipo Inzagi. "Engleska i ja imamo posebnu priču. Bio sam veoma blizu da zaigram u Premijer ligi, ali ipak to se nije desilo. Zaista bih voleo da kao trener ostvarim to i na pravi način osetim strast navijača na svakoj utakmici. Postoje mnoge glasine o mom sledećem poslu, i prija mi što me povezuju sa velikim klubovima", rekao je Holanđanin za Bi Bi Si Sport. Tokom karijere Sedorf je nastupao za Ajaks, Sampdoriju, Real Madrid, Inter i Botafo. Jedini je igrač u istoriji koji je uspeo da osvoji tri Lige šampiona sa tri različita kluba (Ajaks, Real Madrid i Milan). Za Milan je upisao 431. utakmicu, postigao 63 gola, i osvojio dve Serije A, dva Kupa i Superkupa Italije, dve Lige šampiona, dva UEFA Superkupa i Fifa Svetsko klupsko prvenstvo.

08:10 - Zvezda srušila Real MadridKošarkaši Crvene zvezde napravili su večeras veliko iznenađenje pobedom u Pioniru protiv aktuelnog šampiona Evrope Real Madrida sa 94:88 (28:18, 18:25, 22:17, 28:21) u 7. kolu A grupe Evrolige. Izabranici Dejana Radonjića srušili su izrazitog favorita i ostali u trci za plasman u TOP16, ali i gurnuli najjači tim Evrope pred eliminaciju i na poslednje mesto grupe. U fantastičnom ambijentu i meču u Hali "Pionir", prepunom preokreta, Crvena zvezda je uspela da nadoknadi 10 poena minusa i slavi nad velikim protivnikom. Najzaslužniji za veliki trijumf bio je fantastični Kvinsi Miler sa 24 poena (5/7 za tri), isto toliko dao je Maik Cirbes, dok je 12 postigao Stefan Jović. Kod Reala po 16 poena postigli su Gustavo Ajon i Serhio Rodrigez. Crveno-beli u narednom kolu dočekuju Himki 4. decembra. Rezultati 7. kola A grupe: Fenerbahče - Strazbur 81:64 Himki - Bajern 70:81 Crvena zvezda - Real Madrid Tabela: Fenerbahče 6-1, Himki 4-3, Bajern 3-4, Strazbur 3-4, Crvena zvezda 3-4, Real 2-5.

08:00 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN MOŽETE POGLEDATI OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track