BLOG UŽIVO: Holandija opet pobedila Španiju
Foto: AP

Najnovije informacije iz sveta sporta

BLOG UŽIVO: Holandija opet pobedila Španiju

Fudbal -
Sve o sportskim dešavanjima na jednom mestu, najnovije informacije, rezultati, najave predstojećih događaja

BEOGRAD - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti iz sveta sporta na jednom mestu.

23:09 - Odličan meč u Torinu i remi Italije i EngleskeItalija i Engleska odigrali su u Torinu sjajnu utakmicu. Ona je bila prijateljskog karaktera i završena je rezultatom 1:1 (1:0). Vejn Runi je u prvom poluvremenu pogodio prečku, a na drugoj strani domaćin je poveo u 29. minutu. Defanzivac Juventusa Đorđo Kjelini uputio je centaršut u srce šesnaesterca, a tamo je napadač Sautemptona Gracijano Pele samo okrznuo loptu glavom i skrenuo je u malu mrežu gola Džoa Harta. Izjednačenje je doneo fudbaler Totenhema Andros Taunzend u 79. minutu. Ove dve reprezentacije sastale su se i u grupi na Mundijalu prošle godine i tada su "azuri" pobedili 2:1.

23:02 - Holandija opet pobedila ŠpanijuU prijateljskoj utakmici na ''Amsterdam Areni'', reprezentacija Holandije savladala je Španiju rezultatom 2:0. Iako ovog puta poraz Španaca nije bio tako ubedljiv kao na Svetskom prvenstvu (1:5), "crvena furija" je i večeras lako položila koplja, jer su oba gola Holanđani postigli već u prvih 15-ak minuta meča. Špance je ''načeo'' De Fraj, u 13. minutu, posle centaršuta Veslija Snajdera. Radost domaćih navijača se još nije ni stišala, a De Hea je ponovo morao da vadi loptu iz mreže. Ovog puta je Klasen šutirao sa osam metara, španski golman je uspeo da odbije tu loptu, ali ona je ponovo došla do Klasena, koji iz drugog pokušaja nije pogrešio. Interesantan podatak posle ovog meča je i da je Holandija prva reprezentacija koja je uspela dva puta da savlada Del Boskeovu Španiju. Selektoru Španije je večerašnji meč bio ukupno 97. na klupi ''Furije''.

22:55 - Trijumf Belgije u Izraelu u kvalifikacijama za EPFudbaleri Belgije pobedili su danas u gostima Izrael sa 1:0 u utakmici petog kola Grupe B kvalfikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj. Belgija se ovim trijumfom izjednačila na liderskom mestu sa Velsom, te sada obe selekcije imaju po 11 bodova, dok je Izrael treći sa devet. Jedini gol na utakmici postigao je Maruan Felaini u devetom minutu utakmice. Kapiten reprezentacije Belgije Vensan Kompani je u 64. minutu dobio crveni karton, te su se zbog njegovog isključenja gosti branili u poslednjih pola sata igre. Izrael je do kraja meča imao nekoliko izglednih šansi, ali je Tibo Kurtoa dobro intervenisao u svim situacijama, pa su tako Belgijanci došli do trećeg trijumfa u Grupi B. Belgija će u narednom kolu, 12. juna gostovati Velsu, dok Izrael putuje na megdan Bosni i Hercegovini.

22:03 - Liverpul ne prodaje Sterlinga na kraju sezoneLiverpul neće prodati napadača Rahima Sterlinga na kraju sezone čak i ako se dve strane ne dogovore o uslovima produžetka ugovora, prenosi ESPN. Talentovanom 20. godišnjem fudbaleru važeći ugovor ističe po završetku sezone 2016/17, a ranije je objavljeno da su za njega zainteresovani Real Madrid, Bajern Minhen i Arsenal. Sterling je jedan od ključnih igrača Liverpula, ove sezone odigrao je 43 utakmice u svim takmičenjima i postigao 10 golova. Prošle nedelje londonski "Dejli Mejl" naveo je da Sterling ne želi da produži ugovor pod uslovima koje mu je ponudila uprava kluba i da je odbio ponudu prema kojoj bi zarađivao 140.000 evra nedeljno. List je podsetio da sadašnja nedeljna plata tog fudbalera iznosi 50.000 evra. Sterling je do sada odigrao 14 utakmica za reprezentaciju Engleske i postigao jedan gol.

21:45 - Omladinci Srbije bez plasmana na EP uprkos pobediOmladinska fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira na prvenstvo Evrope iako je večeras u holandskom gradu Asenu, u poslednjem kolu kvalifikacionog turnira Grupe 4, pobedila selekciju Norveške sa 4:2. Strelci su bili Jović u 50. i 89, Radonjić u 78. i Šaponjić u 83. minutu za Srbiju, a Espejord u 8. iz penala i Torsbi u 45+1 za Norvešku. Izabranici selektora Ivana Tomića završili su kao drugoplasirani sa šest bodova, nakon što su prethodno izgubili od domaćina Holandije sa 0:1, a pobedili Švajcarsku sa 3:1. Plasman na kontinentalni šampionat izborila je Holandija, koja je u drugom meču poslednjeg kola pobedila Švajcarsku sa 4:0 i osvojila prvo mesto na turniru sa bodom više od Srbije.

20:32 - Sporazum UEFA i ECA o podeli 2,24 milijarde evraEvropska fudbalska unija (UEFA) i Udruženje evropskih klubova (ECA) potpisali su danas u Stokholmu memorandum o distribuciji rekordnog iznosa od 2,24 milijarde evra. Dokumentom, koji će važiti do 2022. godine, uključena su sredstva za Evropska prvenstva 2016. i 2020, Ligu šampiona i Ligu Evrope. UEFA je saopštila da će evropski klubovi između 2015. i 2018. godine dobiti 1,638 milijardi evra, od čega je 1,257 milijardi namenjeno učesnicima Lige šampiona, što je 25 odsto više nego do sada. Pobedniku Lige šampiona 2016. pripašće suma od 15 miliona evra, odnosno 4,5 miliona evra više nego do sada. Novim sporazumom mogu da budu zadovoljni i učesnici Lige Evrope pošto su premije za to takmičenje sada veće za čak 64 posto - sa prethodnih 232,5 miliona povećane su na 381 milion evra.

19:47 - Bedene dobio državljanstvo Velike BritanijeNajbolji slovenački teniser Aljaž Bedene dobio je danas državljanstvo Velike Britanije i od sada će nastupati pod zastavom te zemlje. Britanske papire dvadesetpetogodišnji Bedene preuzeo je u Hatfildu u društvu devojke i porodice, a uskoro će dobiti i pasoš, pa će i zvanično postati "broj dva" britanskog tenisa, uz Endija Mareja."Ovo je jedan od najposebnijih dana u mom životu. Bio je to dug proces, posle sedam godina konačno sam dobio britansko državljanstvo i osećaj je neopisiv. To sam želeo otkako sam prvi put kročio na tlo ove prelepe zemlje i ponosan sam što ću je zastupati na ATP turnirima. Zahvalan sam svima koji su mi pomogli da ostvarim san, radujem se budućnosti koja me čeka kao britanskog državljanina", izjavio je Bedene, a prenosi ljubljansko "Delo".Taj teniser trenutno zauzima 83. mesto na svetskoj rang listi.

19:21 - Počela prodaja ulaznica za OI u RijuPrva faza prodaje ulaznica za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine počela je danas, uprkos neizvesnosti u vezi fudbalskog turnira. Skoro sedam i po miliona karata našlo se u slobodnoj prodaji. Kupci karata mogu da odaberu koje događaje žele da gledaju, ali će konačna odluka o tome ko će dobiti ulaznice biti donesena nasumičnim žrebom u junu. Karte za fudbalski turnir u Sao Paulu nisu dostupne u prodaji, jer grad Sao Paulo i lokalni organizatori nisu uspeli da postignu dogovor. Zvanični Sao Paula još uvek analiziraju troškove organizacije fudbalskog takmičenja na Igrama i ne mogu da potvrde da li će taj grad biti među domaćinima tog turnira. Fudbalske utakmice na Olimpijskim igrama 2016. godine, osim u Riju, treba da budu igrane u Belo Orizonteu, Braziliji, Salvadoru, Manausu i Sao Paulu. Kako je saopšteno, 70 odsto ulaznica namenjeno je Brazilcima, a stranci do karata mogu da dođu kod zvaničnih distributera u svojim zemljama.

18:00 - Žervinjo pauzira tri nedelje zbog povredeNapadač Rome Žervinjo pauziraće tri nedelje zbog povrede zadnje lože. Reprezentativac Obale Slonovače počinje sutra sa rehabilitacijom, ali će njegovo odsustvo predstavljati veliki udarac za ekipu Rudija Garsije u ključnom delu sezone. Žervinjo (27) je ove sezone odigrao 20 prvenstvenih utakmica i postigao dva gola, dok je na šest mečeva Lige šampiona tri puta bio strelac. Roma je već izgubila šampionsku trku u italijanskoj Seriji A pošto zaostaje 14 bodova za vodećim Juventusom, ali ima samo bod više od trećeplasiranog Lacija, pa joj je ugrožen direktan plasman u Ligu šampiona.

17:30 - UEFA daje više novca velikim evropskim klubovimaNajbolji evropski klubovi ubuduće će dobijati više novca od Evropske fudbalske unije (Uefa), a takođe će imati i veći uticaj na rad i razvoj kontinenalnog fudbala. Udruženje evropskih fudbalskih klubova (ECA) saopštilo je danas da je potpisao ugovor sa Uefom, po kojem će klubovi do maja 2022. godine dobiti najmanje 200 miliona evra od prihoda Evropskog prvenstva 2020. godine. Pre dve nedelje su ECA i Svetska fudbalska federacija (Fifa) postigli dogovor, po kojem će svetska kuća fudbala podeliti klubovima 209 miliona dolara za učešća njihovih igrača na Svetskim prvenstvima 2018. i 2022. godine. Takođe, ECA će ubuduće imati dva predstavnika u Izvršnom odboru Uefe.

16:55 - ITF uvodi taj-brejk u peti set Dejvis kupa?Međunarodna teniska federacija (ITF) saopštila je da se razmatra uvođenje taj-brejka u petom setu Dejvis kupa, kako bi se mečevi vremenski ograničili. Argentinac Leonardo Majer i Brazilac Žoao Souza odigrali su ovog meseca najduži Dejvis kup meč u istoriji koji je trajao šest sati i 42 minuta, a igrao se dva dana. Samo peti set trajao je dva sata i 30 minuta, pre nego što je Majer zabeležio pobedu rezultatom 7:6 (7:4), 7:6 (7:5), 5:7, 5:7, 15:13. Argentina je ostvarila ukupnu pobedu protiv Brazila u prvom kolu Svetske grupe rezultatom 3:2 i plasirala se u cetvrtfinale u kojem će u julu igrati protiv Srbije. U Dejvis kupu se igraju taj-brejkovi u svim setovima, osim u petom i to pravilo važi od 1989. godine.

16:27 - Peković zbog povrede završio sezonuKošarkaš Minesote Nikola Peković propustiće ostatak sezone zbog povrede, potvrdio je danas trener Flip Sanders. Crnogorski centar je zbog hroničnih povreda skočnog zgloba 20 dana van terena, posle čega su Timbervulfsi doneli odluku da završi sezonu jer nemaju šanse da se plasiraju u plej-of. Peković je ove sezone u najjačoj ligi na svetu prosečno beležio 12,5 poena i 7,5 skokova. On od 2010. godine nastupa za Minesotu, a tokom karijere bio je u Atlasu, Panatinaikosu i Partizanu u dva navrata.

16:19 - Milutinov MVP prvog kola SuperligeKošarkaš Partizana Nikola Milutinov proglašen je danas za najkorisnijeg igrača prvog kola Superlige Srbije, objavljeno je na sajtu tog takmičenja. Milutinov je na utakmici protiv Konstantina, u kojoj su crno-beli trijumfovali sa 87:74, imao indeks korisnosti 36. Centar Partizana je na parketu proveo 29 minuta i ostvario dabl-dabl učinak od 17 poena i 10 skokova, a uz to je imao i četiri asistencije i pet iznuđenih faulova. Milutinov je iza sebe ostavio košarkaše Crvene zvezde Bobana Marjanovića i Čarlsa Dženkinsa, koji su u ubedljivoj pobedi crveno-belih Telekom nad Mega Leksom upisali 31, odnosno 27 indeksnih poena.

16:05 - Kejn vredi 100 miliona funtiNekadašnji engleski reperezentativac Rodni Marš ocenio je da mladi napadač Totenhema Hari Kejn, gledajući cene na tržištu, vredi 100 miliona funti. "Mančester Siti je platio 32 miliona funti za relativno mladog igrača Mangalu, ako on vredi toliko, onda za 21-godišnjeg Kejna morate da izdvojite 100 miliona. Junajted je platio za Anhela di Mariju 62 milona funti, mislim da je Kejn mnogo bolji fudbaler od Di Marije", rekao je Marš. On je dodao da će Kejn postati bolji i veći igrač od Alana Širerea. Napadač Totenhema ove sezone igra fantastično, postigao je 29 golova u svim takmičenjima i debitovao za seniorski tim Engleske.

15:45 - Nejmar ne želi u Premijer liguKapiten fudbalske reprezentacije Brazila Nejmar rekao je da je srećan u Barseloni i da nema nameru da pređe u neki od klubova iz Premijer lige. Nejmar je u Barselonu došao 2013. godine iz Santosa, a pojedini mediji preneli su da bi kao bivši saigrač Aleksis Sančez mogao da karijeru nastavi u Engleskoj. "Aleksis je moj veliki prijetelj i neko sa kim sam imao privilegiju da igram u Barseloni. Dobro smo se slagali na terenu i van njega, drago mi je da mu lepo ide u Arsenalu. Što se tiče mog igranja u Premijer ligi, srećan sam ovde i predstoji mi da pređem veliki put u Barseloni", rekao je Nejmar.

15:35 - Juventus želi DžekaFudbalski klub Juventus zaiteresovan je za igrača Mančester sitija Edina Džeka, preneli su danas italijanski mediji. Portal Kalčomerkato navodi da se generalni direktor Juventusa Đuzepe Marota sastao sa zvaničnicima Mančester sitija tokom konferencije Evropskog udruženja klubova i da su razgovarali upravo o Džeku. Još nije jasno da li će bosanskom fudbaleru biti dozvoljeno da napusti Mančester siti ali, prema pisanju Kalčomerkata, Džeko se nalazi u užem izboru Juventusa, pored Edinsona Kavanija i Radamela Falkaa. Džeko je u Mančester siti stigao 2011. godine iz nemačkog Volfsburga.

15:10 - Juventus dobija nazad dve titule?Predsednik Fudbalskog saveza Italije Karlo Tavekio otkrio je da postoji mogućnost da se Juventusu vrate dve oduzete titule ukoliko torinski klub odustane od tužbe teške 443 miliona evra. Skandal Kalčopoli potresao je Italiju 2006. godine i tada je Juventus, optužen za nameštanje utakmica, izbačen u drugu ligu, a "staroj dami" su oduzete i dve titule šampiona Italije. Pored toga, bivši šef kluba Lučano Mođi optužen je da ima povlašćen položaj kod dodeljivanja sudija. Krivičini sud u Italiji odbacio je prošle nedelje zatvorske kazne za Mođija i druge optužene zbog skandala oko nameštanja utakmica pre devet godina. Juventus je potom pokrenuo tužbu protiv Fudbalskog saveza italije od kojeg traži 443 miliona evra na ime izgubljenih prihoda i narušene reputacije.

14:58 - Orlandić: Želim da pomognem ekipiFudbaler Crvene zvezde Petar Orlandić rekao je da želi da pomogne ekipi da osvaja bodove i dodao da se nada da će već protiv Novog Pazara dobiti šansu. "Na tri prijateljske utakmice sam postigao osam golova. To je lep podatak, ali opet, to su prijateljski susreti. Nadam se da ću već protiv Novog Pazara dobiti šansu, jer želim da doprinesem ekipi i na zvaničnim utakmicama. Svaki gol je za Zvezdu bitan, ali bitniji su bodovi i želim da pomognem ekipi da ih osvoji", rekao je Orlandić. Fudbaleri Zvezde su juče u prijateljskom meču pobedili OFK Bor sa 4:0, a sva četiri gola postigao je upravo Orlandić. 14:40 - Hamburg nudi mesto trenera TuheluNemački bundesligaš Hamburg ponudio je posao nekadašnjem treneru Majnca Tomasu Tuhelu uz godišnju platu od 3,2 miliona evra. Hamburg, koji je prošle sezone jedva izbegao ispadanje, a sada je pri dnu tabele, otpustio je pre 10 dana Džoa Cinbauera, a sportski direktor Peter Knabel vodiće klub do kraja sezone. Tuhel je pet sezona proveo na klupi Majnca i mnogi ga smatraju budućim selektorom Nemačke. On je bez posla od maja prošle godine, kada se rastao sa Majncom.

14:20 - Mo Farah počinje sezonu u DohiDvostruki olimpijski i svetski šampion na 5.000 i 10.000 metara Britanac Mo Farah počeće sezonu na mitingu Dijamantske lige u Dohi 15. maja, saopštili su organizatori. Farahu, koji će trčati na 3.000 metara, ovo je prvo učešće na mitingu u Dohi u karijeri. Njegovi rivali biće, između ostalih, svetski vicešampion na 5.000 metara Etiopljanin Hagos Gebrivet, kao i rekorder na stazi u Dohi iz 2011. godine Janev Alamirev (7:27,26). Kenijsku "formaciju" činiće bronzani sa SP iz 2013. Ajzaja Kiplangat Koeč, trećeplasirani sa Olimpijskih igara u Londonu 2012. Tomas Longosiva, kao i aktuelni svetski dvoranski prvak na 3.000 i prošlogodišnji pobednik Dijamantske lige Kaleb Ndiku.

14:00 - Beogradski maraton obara rekord po broju učesnikaPredstojeći Beogradski maraton najverovatnije će oboriti rekord po broju učesnika jer je do sada prijavljeno 3.500 trkača iz 48 zemalja, saopštili su organizatori ove tradicionalne trke. "Nastavlja se veliko interesovanje domaćih i inostranih trkača za učešće na 28. Beogradskom maratonu i na 17 dana do ovogodišnjeg događaja prijavljen je rekordan broj od 3.500 učesnika iz 48 zemalja sveta. Prošle godine u ovo vreme imali smo 2.600 prijavljenih takmičara, a prošlogodišnji marataon imao je rekordan broj od ukupno 3.650 učesnika iz 52 zemlje sveta sa svih kontinenata", izjavio je direktor Beogradskjog maratona Dejan Nikolić. On je dodao da očekuje da uskoro bude oboren prošlogodišnji rekord. Beogradski maraton biće održan 18.aprila.

13:45 - Čkovrić i Polugić najbolji sportisti KraljevaKošarkašica Jovana Čkovrić i kik-bokser Saša Polugić proglašeni su za najbolje sprtioste Kraljeva za 2014. godinu u tradicionalnoj anketigradskog Sportskog saveza. Čkovrićeva je priznanje dobila kao jedna od najzaslužnijih za povratak košarkašica Kraljeva u elitni rang takmičenja, dok je Polugić do druge uzastopne nagrade stigao kao osvajač srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u Španiji. Najuspešniji trener u 2014. godini je Radovan Vuković iz kik-boks kluba Kraljevo, dok je za najbolju ekipu proglašen Biciklistički klub Metalac.

13:30 - Koentrao: Divim se Junajtedu, ali sam član RealaFudbaler madridskog Reala Fabio Koentrao izjavio je da bi mu bila čast da zaigra za Mančester Junajted, ali da ima ugovor sa Realom i želi veću minutažu u madridskom timu. Portugalski reprezentativac se dovodio u vezu sa transferom u engleski tim u januarskom prelaznom roku, ali dogovor na kraju nije sklopljen. "Junajted je jedan od najboljih klubova na svetu i divim mu se. Bila bi mi čast da igram na Old Trafordu, ali imam još četiri godine ugovora sa Realom. Želim više da igram, kao i da mi trener Anćeloti više veruje", rekao je Koentrao. Koentrao je ove sezone odigrao samo devet utakmica u svim takmičenjima i uglavnom je ulazio sa klupe.

13:11 - Hajnkes: Podolski je pogrešio kada je prešao u InterBivši trener minhenskog Bajerna Jup Hajnkes rekao je da je Lukas Podolski pogrešio kada je odlučio da iz Arsenala pređe u Inter. Podolski je u zimskom prelaznom roku došao na pozajmicu u Inter, zbog male minutaže u Arsenalu, ali ni u Interu ne igra standardno. "Dolazak u Inter nije bila najpametnije odluka za Lukasa i njegovog agenta. Radio sam sa njim pet nedelja u Bajernu i bio je dobar na utakmicama. Svi u klubu su se čudili kako je iznenada postao potpuno drugi igrač", rekao je Hajnkes. On je dodao da je selektor Nemačke Joakim Lev napravio odličan posao zbog načina na koji je koristio Podolskog u nacionalnom timu.

12:55 - Nesta: Lacio će da pretekne RomuBivši italijanski reprezentativac Alesandro Nesta izjavio je da veruje da Lacio ima sve što je potrebno da pretekne Romu na tabeli Serije A. Lacio je, posle šest uzastopnih pobeda, stigao do trećeg mesta na tabeli Serije A sa 52 boda, samo bod manje od drugoplasirane Rome. "Definitivno mislim da će Lacio preteći Romu... Zaista se, kao navijač Lacija, nadam da će tako biti. Cenim rad (trenera Lacija) Stefana Piolija. Zaslužuje da bude drugi", rekao je Nesta. 12:45 - Prekinuta utakmica u Argentini zbog sukoba navijačaUtakmica argentinskog fudbalskog prvenstva između Arsenala i ekipe Aldosivi prekinuta je posle pola sata igre zbog sukoba domaćih navijača u predgrađu Buenos Ajresa. Incident se dogodio u blizini i na samom stadionu Hulio Grondona u Sarandiju, kada se sukob dve frakcije navijača Arsenala pretvorio u obračun sa policijom, koja je pokušala da razdvoji zaraćene strane. U trenutku prekida Aldosivi je vodio sa 1:0 golom Dijega Logosa u 23. minutu. "Policija nije mogla da nam da garancije, tako da mi nije preostalo ništa drugo nego da suspendujem meč", rekao je sudija Arijel Penel. Fudbalski savez Argentine naknadno će saopštiti termin kada će preostalih 60 minuta biti odigrano.

12:30 - Konte ostaje selektor ItalijePredsednik Fudbalskog saveza Italije Karlo Tavekio izjavio je da smatra da Antonio Konte neće podneti ostavku na mesto selektora reprezentacije. "Nisam zabrinut. Mislim da neće podneti ostavku, mislim da će ostati. Razgovarali smo, Konte ne razmišlja o ostavci. Ta reč nije ni pomenuta", rekao je Tavekio. Konte iza sebe ima veoma tešku nedelju. Prvo je dobijao pretnje smrću navijača Juventusa zbog povrede Klaudija Merkizija, a potom je selekcija Italije jedva isčupala bod protiv Bugarske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. Reprezentacija Italije večeras u Torinu od 20.45 igra prijateljski meč protiv Engleske. "Biće idiota koji će zviždati, ali to je svuda neizbežno. Konte je sjajan momak, ali možda bi trebalo da malo ublaži svoj pristup", dodao je Tavekio.

12:11 - Vacke: Nismo dobili ponudu za HumelsaIzvršni direktor Borusije iz Dortmunda Joakim Vacke dematnovao je da je nemački klub dobio ponude za defanzivca Matsa Humelsa. Humels je bio na meti Mančester Junajteda, a u poslednje vreme je povezivan i sa Barselonom. "Mats ima ugovor do juna 2017. godine i za sada nismo dobili nijednu ponudu za njega. Razgovarao je pre dve nedelje sa sportskim direktorom Mihaelom Corkom, obavestio nas je da razmišlja o budućnosti i nema ništa lošeg u tome", rekao je Vacke. Humels je prošao omladinsku školu Bajerna, a u Dortmund je došao 2008. godine i posto zaštitni znak odbrane "milionera".

11:55 - Bejl najbrži fudbaler svetaFudbaler Real Madrida Geret Bejl najbrži je igrač na svetu sa loptom u nogama, rezultat je danas objavljenog istraživanja. Istraživanje, koji je usvojila i Fifa, sproveo je meksički klub Pačuka. Prema tom istraživanju, Bejl je dostigao maksimalnu brzinu od 36,9 kilometara na sat i na toj listi se nalazi ispred fudbalera Pačuke Jirgena Dama, dok je prošle godine najbrži igrač, Antonio Valensija iz Mančester junajteda, na trećem mestu. Bejl je u prošlogodišnjem finalu Kupa kralja protiv Barselone pretrčao 59,1 metar za 7,04 sekundi i time je impresionirao i najbržeg čoveka na svetu, sprintera sa Jamajke Juseina Bolta. "Bejl je verovatno najbrži fudbaler na svetu u ovom trenutku. Mogu da mu pomognem da bude još brži, ako to želi", rekao je tada Bolt. Bejlov saigrač Kristijano Ronaldo je na petom mestu, dok je zvezda Barselone Lionel Mesi na sedmoj poziciji.

11:45 - Hamilton po novom ugovoru zarađuje 40 miliona dolaraDvostruki aktuelni šampion u Formuli 1 Britanac Luis Hamilton spreman je da potpiše novi ugovor sa Mercedesom koji će mu doneti više od 40 miliona dolara godišnje. "Ugovor bi mogao da bude potpisan ove nedelje. Nema razloga da se to ne desi, jer je praktično završeno njegovih 99,6 odsto", rekao je vozač Mercedesa. Tridesetogodišnji Britanac bi u Mercedesu zarađivao istu sumu koju je dobio kada se pridružio nemačkom timu 2013. godine (31 milion dolara), dok bi sa sa svim bonusima, za pobede i titule mogao da zaradi daleko više od 40 miliona, što znači 4.500 dolara na dan, odnosno 75 dolara po minuti. Hamilton, koji je prvu titulu osvojio vozeći za Meklaren 2008, jedan je od tri najbolje plaćenih vozača Formule 1, uz Nemca Sebastijana Fetela i Španca Fernanda Alonsa.

11:31 - Obradović potvrdio da ostaje u FenerbahčeuNajtrofejniji evropski košarkaški trener Željko Obradović potvrdio je da će uskoro produžiti saradnju sa turskim Fenerbahčeom. Obradovićev aktuelni ugovor ističe u junu, a turski mediji su preneli da će potpisati novi do 2017. godine. "Svi u klubu su zadovoljni i nadaju se da ćemo nastaviti saradnju. Fenerbahče je odlično organizovan klub i verujem da ću produžiti ugovor. Ostvarili smo napredak ove sezone, ekipa se uigrala i bilo je potrebno vreme. Ipak, uvek postoji mogućnost za bolje partije", rekao je Obradović. Obradović nije želeo da govori o ambicijama Fenerbahčea u ovoj sezoni, ali poručio da se nada plasmanu među najbolja četiri tima u Evropi. "Fajnal-for je još daleko i ne želim da gledam toliko napred. Pred nama su još dueli u četvrtfinalu i biće veoma teško. Idemo korak po korak", naveo je Obradović.

11:11 - Perez: Bejl ostaje u RealuPredsednik Reala Florentino Perez rekao je da nikada nije razmatrao mogućnost da Geret Bejl napusti madridski klub. "Bejl je treći najbolji igrač na svetu, posle Ronalda i Mesija. Ostanak Bejla se ne dovodi u pitanje i nikada nismo saslušali ponude za njega. On je ključan fudbaler Reala i ne mogu da zamislim klub bez Ronalda i njega", rekao je Perez. Španski mediji ranije su spekulisali da je Bejl na meti Čelsija, koji je spreman da izdvoji 110 miliona evra. Bejl je ove sezone u svim takmičenjima odigrao 39 utakmica i postigao 16 golova.

10:50 - Koler: Gece je bio bolji igrač u BorusijiBivši nemački fudbaler Jirgen Koler rekao je da je Mario Gece bio mnogo bolji igrač dok je nastupao za Borusiju iz Dortmunda. Gece je u leto 2013. godine napustio Borusiju i od tada je u redovima šampiona Bundeslige, Bajerna iz Minhena. "Moram da budem iskren i da kažem da mi se uopšte ne sviđa igra Gecea u Bajernu. Naravno, postizao je golove, ali kao da mu nedostaje radost na terenu. Više ne vidim njegove poteze koji oduzimaju dah. Po meni, on je bio bolji igrač u Borusiji", napisao je Koler u svojoj kolumni u Kikeru. Koler je, ipak, naveo i da razume da klub kao što je Bajern donosi i veliki pritisak.

10:30 - Engleska odustala od zajedničkog tima za OI 2016.Fudbalska asocijacija Engleske (FA) odustala je od plana da na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru 2016. godine ponovo nastupi selekcija Velike Britanije. FA je inicirala ideju zajedničkog učešća britanskog tima na OI - kao što je to bio slučaj na prošlim Igrama u Londonu 2012, ali su protiv toga bile ostale članice Velike Britanije - Vels, Škotska i Severna Irska. FA je uputila pismo ostalim asocijacijama kako bi ih obavestila o svojoj odluci. Potpredsednik FIFA Džim Bojs ranije je saopštio da će FIFA dati "zeleno svetlo" za učešće zajedničkog britanskog tima na olimpijskom turniru u Riju, samo pod uslovom da na to pristanu sve njene članice.

10:10 - Australija peti put prvak sveta u kriketu Reprezentacija Australija novi je svetski šampion u kriketu, peti put u svojoj istoriji. Popularni 'Kenguri' su do titule prvaka planete došli pobedom nad Novim Zelandom za sedam viketa, konačnim rezultatom – 186/3:183. Veliko finale na Melburn kriket graundu u Melburnu pratilo je 93.013 gledalaca.

09:20 - Tipsareviću stigla pozivnica iz HjustonaSrpski teniser Janko Tipsarević na turniru u Hjustonu odigraće prvi meč u singlu nakon što se oporavio od povrede. Tipsarević je dobio specijalnu pozivnicu (vajld-kard) za turnir iz kategorije 250, pa će na šljaci nastupiti u pojedinačnoj konkurenciji prvi put još od kraja 2013. godine. "Vrlo sam uzbuđen, bilo je ovo dugačkih i bolnih 17 meseci i jedva čekam da karijeru i život vratim na pravi put", poručio je Janko, a prenosi zvanični sajt turnira. On se već vratio na teren, ali u dublu pošto je igrao sa Novakom Đokovićem u Majamiju, gde su zaustevljeni na startu. Turnir u Hjustonu počinje 6. aprila, a između ostalih učestvovaće i 13 tenisera iz Top 50.

09:10 - Toronto uspešniji od HjustonaU nastavku prvenstva američke profesionalne košarkaške lige (NBA) Toronto je savladao Hjuston sa 99:96 i ostvrio 44. pobedu u šampionatu u kojem je, osam utakmica pre kraja ligaškog dela takmičenja, doživeo i 30 poraza. Centralna figura susreta bio je Demar Derozan koji je prvi put u karijeri ubacio 42 poena. Derozan je, pritom, 11 puta bio najviši u skoku i bez ikvakve sumnje zaslužio epitet najkorisnijeg aktera susreta (MVP).Pored Derozana u pobedničkom timu istakao se litvanski reprezentativac Jonas Valančiunas koji je utakmicu završio sa 15 koševa i devet skokova.U poraženom Hjustonu standardno dobri bili su Džejms Harden i Trevor Ariza. Učinak prvog iznosio je 31 poen, pet skokova i isto toliko asistencija, dok je Ariza, uz 15 koševa, imao osam uhvaćenih lopti i pet asistencija. Rezultati: Šarlot - Boston 104:116, Filadelfija - L.A. Lejkers 111:113, Atlanta - Milvoki 101:88, Toronto - Hjuston 99:96, Memfis - Sakramento 97:83, Minesota - Juta 84:104, Portland - Finiks 109:86

08:50 - Fudbalska unija Rusije uvela funkciju za borbu protiv rasizmaFudbalska unija Rusije (RFU) postavila je svog prvog funkcionera zaduženog za antirasizam, što je deo napora da se smanji diskriminacija pred Svetsko prvenstvo. Predsednik RFU Nikolaj Tolstih rekao je da će funkciju "antirasističkog inspektora" obavljati Aleksej Tolkačev, ali se za sada ne zna kakva je ovlašćenja dobio. Tolkačev se bavio antirasizmom u komisiji RFU za bezbednost i komunikaciju sa navijačima. Generalni sekretar RFU Anatolij Vorobjov rekao je prošlog meseca da želi da inspektor sakuplja dokaze o rasističkim uvredama u pokušaju da se oštrije kažnjavaju izgrednici. Prošlog meseca su dve antidiskriminacione jedinice objavile da je u ruskom fudbalu u protekle dve godine zabeleženo više od 200 slučajeva diskriminatorskog ponašanja.08:30 - VESTI KOJE SU OBELEŽILE PRETHODNI DAN POGLEDAJTE OVDE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track