BOŽOVIĆ O PENALU ZA ZVEZDU: Ne želim da komentarišem. Dešavaju se greške u fudbalu
Foto: Crvenazvezdafk.com

Trener crveno-belih zadovoljan pobedom

BOŽOVIĆ O PENALU ZA ZVEZDU: Ne želim da komentarišem. Dešavaju se greške u fudbalu

Fudbal -

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je danas da je njegovoj ekipi posle eliminacije iz Lige Evropa bila potrebna pobeda i da je najvažnije da je osvojila tri boda u Novom Pazaru.

"Važna utakmica za nas, bili smo u neprijatnoj situaciji posle ispadanja iz Evrope i trebala nam je pobeda da nastavimo trijumfalni niz u domaćem prvenstvu. Uz dužno poštovanje prema Pazaru i bez potcenjivanja, mislim da smo mnogo bolji tim od njih iako su izgledali dobro na današnjoj utakmici", rekao je Božović novinarima u Novom Pazaru.Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas na gostujućem terenu Novi Pazar sa 4:1 u utakmici sedmog kola Super lige Srbije i ostvarili šestu uzastopnu pobedu.Utakmicu je obeležio incident u drugom poluvremenu, kada je utakmica bila prekinuta na skoro 20 minuta posle nereda na tribinama, po isključenju fudbalera Zvezde Predraga Sikimića, koji je u pokušaju da dodje do lopte snažno šutnuo u glavu golmana Mladena Živkovića i povredio ga. Utakmica je zbog toga produžena 13 minuta.Golove su postigli Aleksandar Luković u 25. minutu iz jedanaesterca, Petar Orlandić u 33. minutu, Džon Ruis u 86. minutu i Dušan Andjelković u 103. minutu. Strelac za Novi Pazar bio je Anid Travančić u 93. minutu."Srećom smo brzo poveli sa 2:0, igrali smo čvrsto, uspeli da se odbranimo čak i kad smo ostali sa igračem manje. Ono što je najbitnije uspeli smo da osvojimo tri boda danas", rekao je Božović.Kada je reč o penalu dosudjenom za crveno-bele, Božović je rekao da neće komentarisati ništa dok ne pogleda snimak te situacije."Ne želim da komentarišem. Dešavaju se greške u fudbalu, u sportu, ali mene je začudila burna reakcija domaćina na dosudjen penal, pa čak i da nije bio. Zbog toga je utakmica izašla iz sportskog okvira i pretvorila se u haos", rekao je Božović.Trener fudbalera Novog Pazara Zoran Marić naveo je da je meč imao dva dela.

"Crvena zvezda je svakako bolja, ali se stiče utisak da je ova utakmica imala dva dela - pre i posle penala, penala koji nas je poremetio i nakon čega nismo mogli da se oporavimo. Pokušavali smo i nismo uspeli da uspostavimo našu igru, pa čak ni sa igračem više, a pokazatelj koliko je Zvezda bolja što su nam i sa igračem manje dali dva gola", rekao je Marić.On je naveo da mu je žao zbog incidenata. "Žao mi je što je utakmica, koja je trebalo da bude praznik fudbala, izašla iz sportskih okvira i pretvorila se na nešto što ne liči na sport", rekao je Marić.Zvezda je prva na tabeli sa 19 bodova, a Novi Pazar, koji je pretrpeo drugi uzastopni poraz, zauzima 11. mesto sa sedam bodova.U Super ligi Srbije sledi dvonedeljna pauza zbog obaveza reprezentacija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track