(VIDEO) BOŽOVIĆ PRED REVANŠ SA SASUOLOM: Prase se ne goji uoči Božića
Foto: Fonet

Crveno-beli se nadaju čudu

(VIDEO) BOŽOVIĆ PRED REVANŠ SA SASUOLOM: Prase se ne goji uoči Božića

Fudbal -

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da je cilj njegove ekipe da pobedi italijanski Sasuolo u revanšu baraža za Ligu Evropa, ali da ne želi da bude nevaspitan i kaže da će crveno-beli pobedili sa 4:0 ili 5:0, iako je u fudbalu "sve moguće".

"Izvukli su nas napred u prvoj utakmici, imali su mnogo prostora, imaju brze igrače koji su nas kaznili. Mi sutra moramo da pobedimo. U fudbalu je uvek sve moguće ali ne bih želeo da budem toliko nevaspitan i kažem da ćemo da pobedimo 4:0 ili čak 5:0. Bitno je da se mi borimo da pokažemo volju, da pružimo maksimum. Nadamo se da će sreća biti na našoj strani", rekao je Božović na konferenciji za novinare na stadionu "Rajko Mitić".

Fudbaleri Zvezde sutra od 20.30 u Beogradu igraju protiv Sasuola, revanš utakmicu baraža za Ligu Evropa. Prošlog četvrtka u prvom meču italijanski tim je pobedio sa 3:0.

"S obzirom na to kako smo odigrali prvu utakmicu protiv Sasuola, nadam se da ne možemo da odigramo gore od toga, da ne možemo da odigramo dve tako loše utakmice. Bilo bi dobro da sutra pobedimo i da se iskupimo navijačima koje smo mnogo razočarali u prvoj utakmici. Nisam imao velika očekivanja, ne zato što je ova ekipa loša već zato što se prase ne goji uoči Božića. Tako i sa ovom ekipom, ne može preko noći da se pravi ekipa, za to je potrebno vreme. Nit smo mi toliko loši, niti je Sasuolo toliko dobar kao što je bio u prvoj utakmici", rekao je Božović.

Trener Zvezde podsetio je da klub u poslednjih 10 godina nije igrao u grupnoj fazi evropskog takmičenja."Koliko se sećam, Zvezda je poslednji put igrala Evropu 2006. godine. Prošlo je 10 godina i nije bilo Evrope i vi sada pišete kao da samo ove sezone neće biti Evrope. Proglasili ste maltešku ekipu za lošu, da je Ludogorec loša ekipa, a Sasuolo, to što nema zvučna imena, to je druga stvar. Sasuolo je prethodne sezone bio najveće iznenadjenje italijanskog prvenstva i moramo biti oprezni. Njihov gazda je ove sezone prodao igrače za 42 miliona evra, a kupio za 45, dakle uložio je tri miliona", naveo je on.

Upitan da li bi sutra došao na stadion da je prosečan navijač Crvene zvezde, Božović je odgovorio potvrdno."Moj klub igra protiv jedne italijanske ekipe i šta to mene briga što je Miodrag Božović trener. Ja bih sutra došao da gledam moju Zvezdu, koliko god dobra ili loša ona bila"", rekao je on.

Novinare je zanimalo i da li će biti promena ako ekipa ispadne iz Evrope.

"Ovde se sve radi stihijski, možda će da dodje neka stihija i sve da nas počisti. Mi pripremamo sledeću utakmicu, a to je protiv Sasuoloa, a ako preživimo pripremaćemo utakmicu protiv Novog Pazara. To je daleko, za dve, tri godine, pa ide pauza, ima vremena za sve" rekao je trener Zvezde.

Upitan na čemu zasniva optimizam da Zvezda sutra može da pobedi, Božović je odgovorio da ekipa želi da pokaže da je prvi meč u Italiji bio prolazna slabost.

"Realne osnove za to su što smo mi Crvena zvezda, što ćemo sutra igrati na našem stadionu, što ćemo imati podršku i to što nismo odigrali našu najbolju utakmicu u Italiji. Želimo da pokažemo da je prva utakmica u Italiji bila prolazna slabost", rekao je on.

Božović je dodao i da bi ekipi mnogo značilo da postigne gol u prvih 15 minuta utakmice.

"To bi sigurno mnogo značilo, dobili bismo na samopouzdanju. Videli ste sinoć kako je Roma odigrala, jako kvalitetno, ali imala je dva crvena kartona. Ko zna u kom pravcu može da ode sutrašnja utakmica, razne stvari mogu da se dogode, da se mnogo toga poremeti", rekao je Božović.

Fudbaler Zveze Mihajlo Ristić rekao je da njegova ekipa teško može da odigra lošije nego što je igrala u Italiji."Moramo da se izdignemo iznad situacije, da odigramo najbolje što možemo i da se nadamo da možemo da dodjemo do željenog rezultata. Pravi razlog loše igre ne bih znao da kažem, ali verovatno smo tako igrali jer svi igrači nisu pružili maksimum", rekao je Ristić i dodao da je navikao da igra na mestu levog beka i da ako je trener ocenio da igra dobro na toj poziciji, da je to onda "verovatno tako".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track