ĆAO, RAGACI: Italijani 0 Stranci 22
Foto: Beta/AP

Neverovatna scena na milanskom San Siru

ĆAO, RAGACI: Italijani 0 Stranci 22

Fudbal -

Inter i Udineze, kao niko nikada u Seriji A, odigrali meč italijanskog prvenstva bez ijednog Italijana u svojim redovima. Jovetić dvostruki strelac u pobedi - 3:1

I to se desilo. Kolonija stranaca preplavila je italijanski fudbal, a Inter i Udineze ušli su u istoriju Kalča pošto su svoj meč 35. kola italijanskog prvenstva odigrali bez ijednog Italijana u svojim redovima. Na terenu San Sira bila su 22 stranca.Stevan Jovetić bio je dvostruki strelac u pobedi nero-azura od 3:1, a pored njega utakmicu u srcu Milana počeli su još šest Brazilaca, tri Francuza, dva Kolumbijca, Srbin, Hrvat, Slovenac, Švajcarac, Japana, Portugalac, kao i po jedan igrač iz Gane, Malija, Argentine i Grčke.

Čast Italijana, ipak, na kraju utakmice odbranili su Danilo D‘Ambrozio, koji je pet minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka zamenio Džonatana Bijabijanija u Interu, i Đovani Paskvale, koji je u finišu ušao umesto Edenilsona u Udinezeu.Mediji na Apeninima bruje o tom meču, kritikujući trenera obe ekipe, smatrajući da italijanski igrači zaslužuju bolji tretman i da je za njih neverovatno da među 22 fudbalera nije moglo da se nađe neko mesto za domaćeg fudbalera.Čast Srbije na tom meču branio je Zdravko Kuzmanović, koji je odigrao svih 90 minuta za crno-bele iz Udina, dok je na klupi Intera sedeo Adem Ljajić, koji nije dobio poverenje trenera Roberta Mančinija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track