ČEKA SE KAZNA UEFA: Hrvatskoj preti sudbina Srbije

Nagađanja

ČEKA SE KAZNA UEFA: Hrvatskoj preti sudbina Srbije

Fudbal -
Uz novčanu kaznu Hrvatska bi pema pisanju medija mogla kao domaćin igrati dva meča bez prisustva publike, baš kao što je to bilo sa Srbijom posle nereda u Đenovi 2010. godine

Prekid fudbalske utakmice između Italije i Hrvatske na „San Siru“ zbog bakljade hrvatskih navijača našao se u centru pažnje svih sportskih medija, a oni koji dolaze iz Italije već se polako bave kaznom koju će Hrvatska dobiti i ističu da će ona biti ista kao ona koju je posle neredna u Đenovi 2010. godine dobila Srbija. To znači novčana kazna i dve utakmice na domaćem terenu bez navijača

Taj scenario za njih bio bi idealan jer bi u tom slučaju naša reprezentacija dve ključne domaće utakmice sa Norveškom i Italijom igrala bez pomoći s tribina.

Italijani su pohvalili potez hrvatskih fudbalera i selektora Nika Kovača, koji su pokušavali smiriti navijače.

"Čini se kako ni oni ne mogu uticati na njih. Jedni je način oštro kazniti te izgrednike i maknuti ih što dalje od sportskih borilišta", pišu mediji na Apeninima, koji su se odmah setili nereda koje su 2010. godine izazvali navijači Srbije u Đenovi.

"Nakon što je Hrvatska izjednačila, nekoliko baklji ubačeno je na teren. No, situacija se smirila i činilo se da je sve pod kontrolom, baš kao što je to bilo i tijekom cijelog dana u gradu gdje nije bilo incidenata. Hrvatska i italijanska policija odlično su sarađivale kako bi se sprečio scenario od pre četiri godine kada je gostovala Srbija. Nažalost, incident se opet dogodio, sreća je samo da je bio manjih razmera nego u Đenovi", piše u tekstu.

Hrvatski navijači dva puta su prekinuli meč, a takođe su napravili i novi fašistički eksces. “San Sirom” je odjekivalo „Za dom spremni“ i „Ajmo ustaše“, uz veliku zastavu sa slovom U, što je oznaka ustaša.

Do prvog prekida meča došlo je u prvom poluvremenu, posle izjednačujućeg pogotkaa, potom se to ponovilo u 72. minutu, kada je sudija povukao igrače, a policija krenula u obračun sa huliganima. Pošto je ispražnen deo tribine sa gostima, utakmica je nastavljena, a završena je rezultatom 1:1.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track