CIRKUS NA JNA: Partizan izigrao opoziciju
Foto: Aleksandar Jovanović

Nema skupštine

CIRKUS NA JNA: Partizan izigrao opoziciju

Fudbal -

Vanredni izbori nikad nisu ni zakazani, već je samo „podržana inicijativa“ za njihovo održavanje

Planiramo je bilo, čak celo leto najavljivano, da izborna skupština FK Partizan bude održana 12. septembra, ali sasvim je izvesno da crno-beli ovog datuma neće dobiti novog predsednika. I to ne zato što je sastanak najvišeg klupskog tela otkazan, već on, zapravo, nikad nije ni bio zakazan!Humska je trenutno mesto gde je sve moguće, gde se svaka izgovorena ili napisana reč mora izmeriti 100 puta jer dve sukobljene struje unutar kluba pokušavaju na svaki način jedna drugu da nasamare. Upravo to se događa i oko izborne skupštine.

Igra reči... Podržana inicijativa, ali nije i zakazana skupština za 12. septembar
Igra reči... Podržana inicijativa, ali nije i zakazana skupština za 12. septembar

Naime, privremena uprava Partizana 8. jula održala je sastanak, posle kojeg je izadala saopštenje u kojem stoji da će skupština biti održana 12. septembra. U stvari, to je zapravo bila igra reči, budući da je u saopštenju doslovce napisano: „Jednoglasno je podržana i inicijativa da se vanredna skupština FK Partizan, u skladu sa zaključcima, nakon rešavanja otvorenih pravnih pitanja i stvorenih uslova, održi u ponedeljak 12. septembra 2016.Tom prilikom je samo „podržana inicijativa da se skupština održi“, ali ne i da se zaista održi skupština, pa će se na izbor novog predsednika još čekati. Štaviše, prema saznanjima Kurira, u ponedeljak je održan sastanak na kojem je zaključeno da „ne postoje adekvatni uslovi za održavanje“, pa će termin biti naknadno određen.Za to vreme, od „podržavanja inicijative“ do „nepostojanja adekvatnih uslova“ prošlo je mesec i po dana, a Partizan je ispao iz Evrope i nakon šest odigranih kola u Superligi već zaostaje devet bodova za vodećom Crvenom zvezdom.

Kupovina vremenaTOLE NE ODUSTAJE OD FOTELJEKao što je Kurir već pisao, Tomislav Karadžić, bivši predsednik Fudbalskog saveza Srbije, ima želju da se vrati u Humsku. On već uveliko održava sastanke i pokušava da pomiri dve strane, budući da je njegov jedini uslov da na izbornoj skupštini bude jedini kandidat. Preciznije, njegova ideja je da iz obe grupe uzme po nekoliko članova i stvori novu upravu na čijem čelu bi upravo bio on. Kako se to do sada nije dogodilo, aktuelno rukovodstvo odlučilo je da ne održi skupštinu, čime bi se ostavilo još vremena za ubeđivanje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track