CRNO-BELI SMENILI NIKOLIĆA: Zoran Milinković novi trener Partizana!
Foto: Saša Pavlić

Promene u Humskoj

CRNO-BELI SMENILI NIKOLIĆA: Zoran Milinković novi trener Partizana!

Fudbal -
Nikolić je prošle sezone sa Partizanom osvojio drugo mesto, a klub napušta u trenutku kada ekipa ima "samo" dva boda više od Crvene zvezde, nakon što je prvi deo prvenstva završila sa "plus šest"

BEOGRAD - Upravni odbor Fudbalskog kluba Partizan smenio je dosadašnjeg trenera Marka Nikolića i na njegovo mesto postavio dosadašnjeg šefa stručnog štaba Voždovca Zorana Milinkovića. Upravni odbor je ovu odluku doneo većinom glasova. Novinarima se prvo obratio član UO Dragan Bjelogrlić."Bio sam protiv smene Nikolića, već drugi put se moji stavovi ne poklapaju sa većinom i iz principijelnih razloga razmišljam o daljem delovanju u klubu", rekao je Bjelogrlić i najavio da će se narednih dana obratiti medijima povodom dešavanja u klubu iz Humske.Sednici UO prethodio je sastanak Sekretarijata na kojem je prisustvovao i Nikolić. Član Upravnog odbora Partizana Milomir Gligorijević rekao je da su crno-beli raskinuli ugovor sa Nikolićem."Bilo je teško, rasprava je trajala dva i po sata. Svi su iznosili mišljenja, ali smo na kraju morali da donesemo tešku, nepopularnu i neprijatnu odluku. Većinom glasova izglasano je nepoverenje treneru Marku Nikoliću. Upravni odbor je radio u punom sastavu, sa izostankom potpredsednika Ljubiše Tumbakovića, koji nam je pre početka sednice, izneo svoje mišljenje. Argumenti za smenu su izostanak takmičarskog rezultata i gubitak četiri od šest bodova sa kojima je Partizan započeo prolećni deo prvenstva. U odnosu na ono što nam je Nikolić predočio na početku priprema, taj plan je već nedostižan da se ostvari u prvih šest kola. Rastali smo se sportski i prijateljski i poželeli sreću u daljem rad", rekao je Gligorijević, koji je rekao da su kandidati za novog trenera Milinković i Ljubinko Drulović.Gligorijević nije želeo da saopšti Tumbakovićev stav, koji još ranije najavio da će napustiti klub ako Nikolić bude dobio otkaz.Međutim, potpredsednik Partizana Milorad Vučelić je potvrdio da je Milinković novi trener crno-belih."Smenili smo Nikolića, a novi trener je Milinković. Dobro smo razmislili, razgovarali dugo o svemu i smatramo da je u ovom trenutku bila neophodna promena. Verujemo da Milinković moze da unapredi igru Partizana i odvede nas do titule", rekao je Vučelić.Generalni direktor Partizana Miloš Vazura saopštio je da će Milinković biti novi šef stručnog štaba crno-belih.

"Doneli smo odluku da Marko Nikolić nema poverenje kluba, jednoglasno smo izabrali da novi trener bude Milinković, sutra će biti konferencija za medije na kojoj će biti predstavljen", rekao je Vazura novinarima na stadionu Partizana.

On je istakao da je Nikolić smenjen odlukom glasova 10:2, dok su protiv smene bili Dragan Bjelogrlić i Nenad Janković.

Nikolić je preuzeo Partizan u decembru 2013. godine, pošto je tadašnja uprava crno-belih smenila Vuka Rašovića. Partizan je ostao bez titule prošle sezone iako je posle prvog dela bio prvi na tabeli sa bodom prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu.

Partizan je jesenji deo ove sezone završio na prvom mestu na tabeli sa šest bodova prednosti u odnosu na Zvezdu, ali sada crno-beli imaju samo dva boda viška u odnosu na komšije.

UO Partizana odao priznanje Nikoliću na dosadašnjem raduU saopštenju UO Partizana se navodi:"Upravni odbor Partizan održao je dana 25. marta 2015. godine sednicu na kojoj je razmatrao rezultate i igre I tima u prolećnom delu takmičarske sezone 2014/2015. U raspravi je iskazano nezadovoljstvo postignutim igrama i ostvarenim rezultatima i zaključeno je da su ugroženi takmičarski ciljevi kluba, pre svega osvajanje prvog mesta u prvenstvu Srbije. Izražen je stav da je promena na mestu trenera I tima neophodna kako bi se ostvario napredak u igri i rezultatima bez koga nije moguće postizanje željenih rezultata i plasmana.Upravni odbor je odao priznanje Marku Nikoliću na radu i rezultatima i svemu što je učinio za klub u prethodnih 15 meseci uz konstataciju da se radi o jednom od najperspektivnijih srpskih trenera i da je njegov odlazak sa mesta trenera I tima nužnost koju nameću takmičarske ambicije kluba.Upravni odbor je za novog trenera I tima izabrao Zorana Milinkovića, bivšeg igrača kluba i renomiranog stručnjaka, i iskazao mu jednodušnu podršku i poverenje. Uvereni smo da će Zoran Milinković uz pomoć i saradnju igrača, članova stručnog štaba, uprave i navijače uspešno odgovoriti obavezama i ciljevima kluba".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track