CRVENO-BELI PROSLAVILI 70. ROĐENDAN: Cvetković digao zvezdaše na noge
Foto: Tanjug

Rođendan Sedam decenija Sportskog društva Crvena zvezda

CRVENO-BELI PROSLAVILI 70. ROĐENDAN: Cvetković digao zvezdaše na noge

Fudbal -
Najbolji sportisti crveno-belih su Tatjana Jelača i Sava Ranđelović, a najuspešniji trener Dejan Savić

Vladimir Cvetković se posle dugo godina vratio u Crvenu zvezdu i na proslavi 70. rođendana Sportskog društva dobio ogroman aplauz.

Legendarni košarkaš i funkcioner crveno-belih koji je zajedno sa Draganom Džajićem bio tvorac zlatne generacije iz 1991. godine održao je govor koji je na noge digao nikada puniji medija centar na stadionu "Rajko Mitić".Zajedno sa Vladimirom Cvetkovićem zlatne značke povodom sedam decenija postojanja SD Crvena zvezda još su dobili: Miodrag Mališa Petrović, Srđa Kalember, Olga Acić, Dragoljub Kavran, Dragan Džajić, Vera Jeftimijades, Aleksandar Boričić i Dragan Kapičić.

"Posebna je čast govoriti u ime ovakvih sportista. Ove nagrade su zahvalnica Crvenoj zvezdi što nam je omogućila da ostvarimo nešto najveće u životu. Zvezdo, hvala ti što postojiš! Ima trenutaka u životu kada stvarnost nadmaši najlepše snove. Kada doživiš da ti Crvena zvezda kaže hvala. Neka živi naša Zvezda", poručio je Cvetković.

Nagrada za najsportistkinju dodeljena je atletičarki Tatjani Jelači, dok je kod sportista to zvanje zaslužio kapiten vaterpolista Sava Ranđelović. Najbolji klub je džudo klub, a najbolji trener Dejan Savić. Specijalne nagrade dobili su Aleksandar Škanata, Zoran Čivija Kovačić i Dejan Radonjić, kao i najbolji po kategorijama. Medijska ličnost godine je direktor Sport networka Radovan Maksimović, a poslovni partner kompanija Gasprom.

Specijalna priznanja Crvena zvezda uručila je i ženskom vaterpolo klubu, sa šest trofeja u prvoj godini sa crveno-belim grbom, kao i odbojkaškom, teniskom i fudbalskom klubu. Sportsko društvo crveno-belih trenutno ima sekcije u skoro 30 sportova i čak 3.300 aktivnih sportista. Najveći uspeh ostvaren je 1991. godine kada je fudbalski klub osvojio Kup evropskih šampiona i Interkontinentalni kup.

http://www.youtube.com/watch?v=AUhaFzIe5YY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track