ČUKA KAO REAL: Brđani demolirali Rad 7:0
Foto: Tanjug

Predstava za pamćenje

ČUKA KAO REAL: Brđani demolirali Rad 7:0

Fudbal -
Čak petorica igrača trećeplasiranog tima Superlige se upisala u strelce, samo Stojiljković dao dva gola, uz jedan autogol

Fudbaleri Čukaričkog zablistali su danas punim sjajem i na svom terenu deklasirali Rad u poslednjoj utakmici 22. kola Superlige - 7:0 (3:0).

Čukarički je bio apsolutno dominantan i naneo je Radu drugi poraz u prolećnom delu sezone. Gostujući tim kao da se predao posle četvrtog gola, ali domaćin nije stajao i zabeležio je ubedljivu pobedu.

Strelci su bili Zoran Rendulić u 6, Nikola Stojiljković u 11. i 90, Igor Matić u 20, Slaboljub Srnić u 71. i Ivan Todorović u 83. minutu, dok je Ognjen Gnjatić postigao autogol u 58. minutu. Taj autogol jedini je slučajni gol "brđana" danas, dok su ostale postigli posle izgrađenih akcija.

Ako je uopšte potrebno izdvajati pojedince iz tima Vladana Milojevića, recimo da je najbolji pojedinac na terenu bio kapiten Matić, uz rame mu je bio i Stojković...

Čukarički je zadržao treće mesto na tabeli Superlige i sada ima 43 boda, šest više od četvrte Vojvodine i pet manje od drugoplasirane Crvene zvezde. Rad je ostao na sedmom mestu sa 31 bodom.

"Počišćeni smo, ovo nisam doživeo u karijeri. Dovoljno je reći da su nam u 44. sekundu probli odbranu i imali šansu. Nadao sam se da možemo da odigramo kao protiv Partizana, kalkulisao sam da možemo da izgubimo sa dva do tri gola razlike, ali ovo nisam ni u najgorim snovima očekivao. Igra Čukaričkog je nešto najbolje što sam gledao u našoj ligi, bolje od Zvezde i Partizana", rekao je trener Rada Milan Milanović.

On je dodao da je pokušavao nešto da promeni u igri tokom meča ali da "jednostavno nije išlo" i da se nada da će se ekipa podići već u sledećem mecu.

" Teši me da je bolje jednom izgubiti sa 7:0 nego sedam puta po 1:0", poručio je Milanović.

Trener Čukaričkog Vladan Milojević zahvalio se kolegi na lepim rečima i istakao da je večerašnji meč bio specifičan, jer je njegovoj ekipi sve polazilo "za nogom", a protivniku ništa.

"Nadali smo se uoči meča bilo kakvoj pobedi i to bismo potpisali. Znali smo da je Rad ovog proleća dobio sve utakmice, osim protiv Partizana i da je osvojio najviše bodova. Dobro smo otvorili meč, kasnije je sve funksionisalo, ali ovo nikako ne umanjuje kvalitet Radove ekipe i rad trenera Milovanovića. Sutra je novi dan", istakao je Milojević.

Čukarički u sledećem kolu dočekuje Radnički Niš, a Rad će biti domaćin Radničkom 1923.

Rezultati i strelci 22. kola:

Danas

Čukarički - Rad 7:0 (Rendulić 6, Stojiljković 11, 90, Matić 20, Gnjatić 58 autogol, Srnić 71, Todorović 83)

OFK Beograd - Partizan 1:3 (Zarubica 85 - Živković 16, 50, Šaponjić 63)

Mladost - Voždovac 3:2 (Saša Jovanović 6, Gavrić 21, Frajdej 90 - Odita 37,50)

Jagodina - Novi Pazar 1:3 ( Đurić 75 penal - Radivojević 23, Mihajlović 81 autogol, Kecap 90)

Odigrano u četvrtak

Vojvodina - Napredak 0:1

Crvena zvezda - Borac 3:1

Radnički Niš - Spartak 1:0

Radnički Kragujevac - Donji Srem 0:0

Tabela: Partizan 53 boda, Crvena zvezda 48, Čukarički 43, Vojvodina 37, Novi Pazar 36, OFK Beograd 32, Rad 31, Jagodina 30...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track