ĆURČIĆ NIJE JEDINI: Još jedan selektor fudbalera Srbije pred smenom
Foto: FSS

Čistka u FSS

ĆURČIĆ NIJE JEDINI: Još jedan selektor fudbalera Srbije pred smenom

Fudbal -

Radovan Ćurčić je dobio otkaz, Savo Milošević je morao da ponese ostavku, ali tu nije kraj promenama. Sprema se i otkaz selektoru mlade fudbalske reprezentacije Srbije Tomislavu Siviću.

Ljudi koji inciraju promene u FSS nisu zadovoljni Sivićevim radom, a ni rezultati mu ne idu u prilog. Nasledio je od Veljka Paunovića generaciju koja se oktitila titulom svetskog prvaka, ali nije uspeo da nastavi dobar trend pomenute generacije.

U kvalifikacijama za EP, Srbija je sa Sivićem na kormilo izborila po dve pobede protiv Andore i Litvanije, ali je pala na ozbiljnim testovima. Poražena je od Slovenije i remizirala je sa Italijom, pa je ozbiljno doveden u pitanje palsman na EP generacije koja po kvalitetu zaslužuje da tamo napadne i titulu.

Dok se Siviću sprema smena, uveliko se traže i njegovi naslednici. Dva imena su u opticaju. Reč je o trenerima iz domaćeg šampionata. Nenad Lalatović iz Vojvodine i Milan Rastavac iz niškog Radničkog su najozbiljniji kandidati da naslede Sivića. Čeka se kraj Superlige kako bi se sa dvojicom kandidata obavili detaljniji razgovori.

Kvalifikacije Orlića se nastavljaju u septembru.

Kurir sport / Sportski žurnal

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track