ĆURČIĆ: Značio bi nam bod, ali želimo sva tri
Foto: Saša Pavlić

Hoće pobedu

ĆURČIĆ: Značio bi nam bod, ali želimo sva tri

Fudbal -
Pokušaćemo da nadoknadimo propuste iz prethodnih utakmica. Cilj je da pokažemo da smo homogen tim i nadam se da će to dati pozitivan rezultat, rekao je selektor Srbije

LISABON - Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić izjavio je danas da će njegovi fudbaleri pokušati da pobede Portugal u predstojećem susretu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ali i da bi im odgovarao i bod.

"Ako se budemo samo branili, nećemo postići ni gol. Pokušaćemo da nadoknadimo propuste iz prethodnih utakmica. Cilj je da pokažemo da smo homogen tim i nadam se da će to dati pozitivan rezultat. Ne bismo bili nezadovoljni bodom, mnogo bi nam značio, ali pokušaćemo da osvojimo sva tri", kazao je Ćurčić novinarima u Lisabonu.

Srbija će sutra u Lisabonu igra protiv Portugala u četvrtom kolu Grupe I kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Ćurčić je rekao da je svaki selektor pre njega doneo nešto novo reprezentaciji, kao i to da bi na terenu trebalo da se pokaže šta je on doneo.

"Igrači su prihvatili način rada stručnog štaba, imali smo dobar odnos, ali to je trening, nisu bodovi, bodovi su u nedelju. Ali, uradili smo sve što smo želeli u ovom pripremnom periodu", rekao je selektor.

On je naveo da "nema nijednu dilemu" oko sastava i da zna tim za sutrašnju utakmicu, a nije želeo ni da odgovori da li će neko od debitanata zaigrati.

"Utakmica traje 90 minuta, možda neko počne, neko ne. I mi bismo voleli da znamo tim Portugala koji će nastupiti, tako da bih to zadržao za sebe", rekao je Ćurčić.

On nije želeo da kaže od koga preti najveća opasnost u portugalskoj ekipi.

"Naravno, Kristijano Ronaldo je prva zvezda tima, ali ima mnogo igrača koji mogu doneti kvalitet i ne bih nikoga posebno izdvajao. Neće niko posebno biti zadužen za Ronalda", kazao je selektor Srbije.

On je dodao da je defanzivac Pepe "bitna karika" za ekipu Portugala i da će to biti njihov nedostatak ako ne bude igrao zbog povrede.

Upitan da li bi posle "diplomskog rada" u dvomeču sa Španijom i plasmana na Evropsko prvenstvo za mlade Ćurčić mogao da doktorira na sutrašnjoj utakmici, on je odgovorio da bi povoljan rezultat u gostima protiv Portugala bio doktorat za svakog trenera.

"Doći do dobrog rezultata protiv Portugala na njegovom terenu, koji ima takvog igrača za kojeg svi imaju reči hvale, svakako da bi to bio doktorat za sve trenere", istakao je Ćurčić.

Na konferenciji je bilo reči o sujeverju, odnosno da li je Ćurčić na letu do Lisabona sedeo na istom mestu u avionu kao onda kada je s mladom reprezentacijom putovao u Kadiz na revanš kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, u kojim je izašao kao pobednik.

"Sedeo sam na istom mestu", naveo je Ćurčić. Utakmica Portugala i Srbije igra se sutra od 20.45 na stadionu Benfike.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track