DA LI BI BILI PRVACI EVROPE: Englezi izabrali idealni tim Jugoslavije, uvrstili samo dvojicu Srba
Foto: Dado Đilas

Hrvati najbrojniji

DA LI BI BILI PRVACI EVROPE: Englezi izabrali idealni tim Jugoslavije, uvrstili samo dvojicu Srba

Fudbal -

Kad god se približi veliko takmičenje u fudbalu na ovim prostorima proradi jugonostalgija.

Na ovdašnjim prostorima se mnogi zapitaju kako bi izgledala i šta bi na tom takmičenju uradila reprezentacija "velike Jugoslavije".

Sada su se to zapitali Englezi... Usudili su se novinari portala "The Sun Dream Team FC" da sastave idealnu reprezententaciju nekadašnje države. Među "najboljih 11" su dvojica Srba. Najviše je Hrvata - četvorica, po dvojica Bosanaca i Crnogoraca i jedan Slovenac.

Pred gol "plavih", kako su nekada nazivani reprezentativci Juge, postavili su Slovenca iz Intera Samira Handanoviča, dok bi im u odbrani bila dvojica srpskih igrača Branislav Ivanović i Aleksandar Kolarov, kao i Crnogorac Stefan Savić i Hrvat Dejan Lovren.

U veznom redu dominiraju Hrvati - Luka Modrić, Ivan Rakitić i Ivan Perišić, a društvo im prave reprezentativac BiH Miralem Pjanić i Crnogorac Stevan Jovetić, s tim da bi Perišić i Jovetić igrali po krilnim pozicijama.

Jedini napadač bio bi Edin Džeko.

"Selektori" podsećaju da u timu nije bilo mesta za Nevena Subotića, Nemanju Matića, Matea Kovačića, Darija Srnu, Marcela Brozovića, Marija Mandžukića...

Zanimljivo je i da su se autori zapitali da li bi ova selekcije bila prvak Evrope na predstojećem šampionatu u Francuskoj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track