DANCI MU PRESUDILI: Dik Advokat otišao, Radovan Ćurčić novi selektor?
Foto: Tanjug

Holanđanin završio epizodu na klupi "orlova"

DANCI MU PRESUDILI: Dik Advokat otišao, Radovan Ćurčić novi selektor?

Fudbal -
Čelnici Fudballskog saveza Srbije i holandski stručnjak su dan posle poraza Danske (1:3) na stadionu Partizana dogovorili su sporazumni raskid ugovora

BEOGRAD - Fudbalski savez Srbije (FSS) sporazumno je raskinuo ugovor sa selektorom Holanđaninom Dikom Advokatom.Čelnici Fudballskog saveza Srbije i holandski stručnjak su dan posle poraza Danske (1:3) u kvalifikacijama za EP dogovorili su sporazumni raskid ugovora, pa će FSS u potragu za novim selektorom.Iskusni stručnjak je odmah posle meča najavio razgovor sa rukovodstvom FSS o svom statusu i nešto više od 12 časova po završetku duela okončana je neuspešna saradnja. Čelnici FSS i Advokat su tokom dana održali sastanak sa holandskim stručnjakom na kome je dogovoren sporazumni raskid ugovora. Advokat će se danas popodne oprostiti od fudbalera Srbije, a potom će se vratiti u domovinu.

Još nije poznato ko će voditi ekipu u utorak u prijateljskom meču protiv Grčke na ostrvu Krit, ali nije isključeno da po drugi put u karijeri, selektor mlade reprezentacije Radovan Ćurčić dobije ulogu prelaznog rešenja.

Ćurčić rekao je da još nije pričao sa čelnicima Saveza o mogućem preuzimanju A selekcije. "Nemam još nikakve informacije. Nisam pričao sa ljudima iz Saveza, a više bi trebalo da se zna večeras. Tek sam sleteo u Beograd, pošto sam u inostranstvu gledao prijateljski meč mladih reprezentacija Češke i Danske", rekao je Ćurčić.

Radovan Ćurčić, Foto: Dado Đilas
Radovan Ćurčić, Foto: Dado Đilas

Ćurćić je nedavno sa mladom reprezentacijom Srbije ostvario fantastičan uspeh plasmanom na Evropsko prvenstvo 2015. godine, pošto je u baražu eliminisao aktuelnog šampiona u tom uzrastu Španiju.

Advokat (66) je u julu preuzeo Srbiju od Ljubinka Drulovića, koji je bio vd. selektora "orlova" posle odlaska Siniše Mihajlovića. Holanđanin je na klupi "orlova" debitovao na prijateljskom meču protiv Francuske (1:1). Srbija je potom u kvalifikacijama za EP 2016. igrala sa Jermenijom (1:1), Albanijom (prekinuti meč) i Danskom (1:3).Srbija se trenutno nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli grupe I sa samo jednim bodom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track