DODATNO ĆE SE NAPALITI: Svi rivali Partizana u Ligi Evrope su crveno-beli
Foto: Fonet

Interesantan podatak

DODATNO ĆE SE NAPALITI: Svi rivali Partizana u Ligi Evrope su crveno-beli

Fudbal -
Nema sumnje da će beogradski crno-beli imati motiv više u duelima sa Atletikom, AZ Alkmarom i Augsburgom

Beogradski crno-beli, kojima su najveći rivali crveno-beli iz komšiluka, imaće dodatni motiv u utakmicama Lige Evrope.

Današnjim žrebom u Monte Karlu odlučeno je da Partizan bude u Grupi L sa Atletik Bilbaoom, AZ Alkmarom i Augsburgom.

Odmah "upada u oči" da imena svih rivala srpskog šampiona počinju slovom "A", a ono što je posebno važno je da svi nose crveno-belu kombinaciju opreme!

Atletik Bilbao ima crveno-bele dresove (i crne šortseve), a te boje dobio je od studenata koji su fudbal doneli u Baskiju iz Engleske, preciznije iz Sautemptona, čiji klub ima istu kombinaciju.

Baskijski klub je imao fantastičan uvod u sezonu - osvojio je Superkup Španije. Demolirao je Barselonu na svom "San Mamesu" 4:0, a u revanšu na "Nou Kampu" odigrao je 1:1. Ekipu sa klupe već dve godine predvodi Ernesto Valverde, a prve zvezde tima su vezista Iker Muniain i napadač Aric Aduric, koji je upisao het-trik protiv Barselone. Atletik je, međutim, u prvom kolu Primere kao domaćin izgubio od Katalonaca (0:1) u trećem međusobnom duelu za deset dana, a u plej-ofu za Ligu Evrope je na mišiće eliminisao Žilinu minimalnom pobedom u Bilbaou posle poraza u Slovačkoj (2:3).

Fudbalerima AZ Alkmara osnovnu garnituru čine crveni dresovi i beli šortsevi.

Fudbaleri AZ Alkmara, Foto: AP
Fudbaleri AZ Alkmara, Foto: AP

Klub iz Alkmara ne spada u red velikana holandskog fudbala, ali je imao odličnu prošlu sezonu u kojoj je zauzeo treće mesto na prvenstvenoj tabeli. Kockice je sklopio trener Jon van den Brom, a glavna uzdanica ekipe bio je srpski reprezentativac Nemanja Gudelj, koji je ovog leta prešao u Ajaks. Ipak, AZ ni sada nije bez Srba, jer je iz Čukaričkog doveden bek Rajko Brežančić, učenik upravo Partizanove škole fudbala.

AZ nema pobedu u prvenstvu u prva tri kola, a namučio se da eliminiše rumunsku Astru u baražu za Ligu Evrope. Prvi meč je kao gost izgubio 2:3, a Astru je slomio u finišu revanša (2:0) i prošao dalje.

Igračima Augsburga na dresovima dominira bela boja, ali sa crvenim rukavima.

Igrači Augsburga, Foto: Fonet
Igrači Augsburga, Foto: Fonet

Augsburg je bio najprijatnije iznenađenje prošle sezone u Bundesligi zauzevši peto mesto na tabeli. Ekipu je napustio levi bek Abdul Rahman Baba i za 25 miliona evra prešao u Čelsi. Na startu ove sezone tim Markusa Vajncirla izgubio je kod kuće od Herte (0:1), a osvojio je bod u Frankfurtu (1:1). Najpoznatije ime u Augsburgu je holandski napadač Raul Bobadilja.

Ovaj bundesligaš se direktno plasirao u grupnu fazu Lige Evrope.

ABECEDARNIK751. DJORDJEVIC DJORDJE ( Zeljeznicar, Sarajevo)Rodjen:Pozicija u timu: vezni fudbaler.KARIJERA:-...

Posted by Istorija ex yu fudbala on петак 28. август 2015.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track