ZVEZDIN SEVER DRŽAVA U DRŽAVI: Kokain zamenili menadžerisanjem!
Foto: Saša Pavlić

Navijačka tribina na koju ne sme da uđe policija

ZVEZDIN SEVER DRŽAVA U DRŽAVI: Kokain zamenili menadžerisanjem!

Fudbal -

Nisu to navijači, to su ozbiljne kriminalne grupe. Fudbalske utakmice u Srbiji treba hitno zabraniti, kaže posle novih nereda Darko Trifunović, doktor bezbednosnih nauka

Opet isto! Večiti derbi - večiti incidenti! Krv, razbijene glave, lomljenje stolica, haos, ludilo... Hvala bogu, pa niko nije poginuo.I posle 151. okršaja Zvezde i Partizana, odnosno Delija i Grobara, čovek se zapita da li je moguće da država na može da učini stadion bezbednim mestom za odigravanje fudbalske utakmice. U razgovoru s doktorom bezbednosnih nauka Darkom Trifunovićem tražimo odgovore na goruća pitanja...- Fudbalske utakmice u Srbiji treba hitno zabraniti - počinje otvoreno razgovor Trifunović čim smo mu rekli da ga zovemo zbog večitog derbija.Odmah dobijamo i pojašnjenje uvodnog stava.Ima još Uroša Mišića- Na stadionu vladaju ozbiljne kriminalne grupe! Nema tu više govora o sportu. Pa, suštinska stvar je da vi više ne možete sa dvoje dece i kesom kokica da odete na stadion. Gadi me se više naš fudbal!Policija je ušla na severnu tribinu da bi napravili kordon ka istoku. To je bio signal navijačima da krenu u napad. Usledile su krvave scene.- Tu je reč o sprečavanju policije u vršenju dužnosti! Ajde baš sad da vidimo da li će te vođe biti uhapšene, jer ako su već neke vođe, onda su i odgovorni... Ja vam kažem - neće! Policija ne sme da uđe na njihovu tribinu, ne sme da uđe u klubove. Šta mislite da li će policija hteti sledeći put da uđe na tu tribinu? A znaju već šta ih čeka. Šta god da se desi, odgovaraće pripadnici policije. Je l‘ treba opet da nam bude izlepljen grad parolama „Pravda za Uroša“. Kakva, bre, crna pravda - revoltiran je Trifunović.

Stradale i stolice... Delije napravile štetu Zvezdi
Stradale i stolice... Delije napravile štetu Zvezdi

Dajte britanski zakon

Navodi se na zaključak da su huliganske tribine država u državi. Zašto?- Navijačke grupe na tribinama su ozbiljna kriminalna tela. Gora je to mafija od Kaponeove. Pitam se šta još treba da se desi da donesemo zakon kao i Velika Britanija - zaključuje Trifunović.

Dosije huliganaKOKAIN ZAMENILI MENADŽERISANJEMDotakao se Trifunović i jedne teme o kojoj malo ko sme da govori u Srbiji.- Navijači su se toliko uvukli u fudbal da se i sami bave transferima, menadžerisanjem, uzimanjem procenata. Tako su srozali naš fudbal na nivo šeste evropske lige. Na jednom igrači oni imaju veliku kokainsku zaradu. Zašto onda da rizikuju na ulici kad imaju ovakav način da zarade novac.Nastavak nije toliko vezan za sport, ali je upozoravajući- Gram heriona je jeftiniji u Beogradu nego u Tirani! Ovde kod nas pohapsili su sve narko-dilere i tako otvorili put da zavlada albanska mafija, koja na taj način finansira nezavisno Kosovo - bez dlake na jeziku pričao je Trifunović.

Napad na policijuOVAKVE NAVIJAČE STRELJAJU U KINIDarko Trifunović bio je angažovan od države Kine kao prvi strani stručnjak za bezbednost tokom održavanja Olimpijskih igara u Pekingu 2008. godine.- U Kini bi ovi navijači sinoć bili uhapšeni, a jutros bi pola njih bilo streljano. Da više nikad nikome ne padne na pamet da krene na policiju - strogo je istakao Darko i dodao:- U Srbiji sistem bezbednosti ne postoji, već je on u funkciji kriminalnih grupa - jasan je doktor Trifunović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track