DRAGIŠA BINIĆ ZA KURIR: Mi smo zavisili od Savićevića! Ako se digne na levu nogu, gubimo
Foto: Saša Pavlić

U Moldaviji se prisetio svoje generacije

DRAGIŠA BINIĆ ZA KURIR: Mi smo zavisili od Savićevića! Ako se digne na levu nogu, gubimo

Fudbal -

Dejo je bio ekstrem. Ako se ne vata za ložu, znalo se kako će da prođe protivnik, s osmehom kaže Bina za Kurir.

Za vreme najboljih igračkih dana Dragiše Binića, put u Moldaviju doneo bi samo jednu dilemu - hoće li domaćin dobiti pet ili šest komada. Nažalost, ta fudbalska vremena davno su za nama. Ovi „orlovi“ naučili su nas da koristimo poštapalicu „danas svi igraju fudbal“ i da verujemo u njenu tačnost.- Nikog nismo potcenjivali. Znaš, ono, kako navijači kažu „dunsteri, šagani“, tako ta imena... Ne. Sve smo protivnike poštovali bez obzira na to što smo znali da ćemo im dati pet ili šest komada - kaže Binić za Kurir.

Od čega je zavisilo da li će biti pet ili šest komada?- Nikad nisi mogao da znaš kako se Savićević digao tog jutra. On je bio ekstrem, vanserijski igrač. Ako se ne vata za ložu, nema da ga boli neka žilica, znalo se kako će da prođe protivnik.A kakvo je bilo Piksijevo raspoloženje pred ovakve utakmice?- Bio je ozbiljan, ponašao se kapitenski. Kod njega se znalo, retko kad je bilo podbačaja, nema veze s kim smo igrali.

Binić je u četvrtak bio u Moldaviji kako bi bodrio "orlove", a pre meča je bio uveren u pobedu.

"Da nije tako, ne bih ni dolazio", završio je priču Dragiša Binić.

Kad nema doktoraDEJO TAMANIO GAZIRANA PIĆA Zašto su Savićevića mučile „žilice“?- Zato što pokojni doktor Nešović nije mogao da bude stalno pored njega i pazi šta jede i pije. Čim nema Nešovića, odmah se vatao za gazirana pića, kikiriki, razne grickalice, sve što loše utiče na organizam. Bio je brži i od mene, ali je mogao da pobegne samo tih 10-15 metara i iskoristi start kao protiv Bajerna. Šta bi tek bilo da je mogao više da trči.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track