DRAGOMIR LAZOVIĆ PONOVO PREDSEDNIK: Javor će praviti novi stadion
Foto: Kurir Sport

Skupština Ivanjičana

DRAGOMIR LAZOVIĆ PONOVO PREDSEDNIK: Javor će praviti novi stadion

Fudbal -

Superligaš iz Ivanjice, FK Javor, održao je Izbornu skupštinu na kojoj je ranijem predsedniku Dragomiru Lazoviću ukazano poverenje za novi četvorogodišnji mandat.

U novom Upravnom odboru mesto je dobio i doskorašnji selektor Srbije Radovan Ćurčić, a cilj je da rukovodstvo u sledećem mandatu započne izgradnju novog stadiona.

Lazović je nedavno izglasan za predsednika Zajednice superligasa i postavljen za potpredsednika FSS.

- Prošle godine u ovo vreme bili smo na prekretnici. Povratkom u Superligu bila nam je nametnuta izgradnja reflektora kao uslov da se takmičimo u eliti. Nismo imali nikakvu pomoć opstinskih vlasti, već smo se suočili sa opstrukcijom s njihove strane. U totalnoj besparici činilo se da smo dovedeni u situaciju da kažemo "ovo je kraj, razilazimo se". Ipak, zajedno smo rešili da se borimo, da sačuvamo Javor kao zaštitni znak našeg grada i da izbegnemo potop. Ostvarili smo istorijski vredan rezultat plasmanom u finale Kupa, uz čestitke kompletne fudbalske organizacije jer smo jedni od retkih koji smo u procesu licenciranja uvek i na vreme ispunjavali sve uslove za takmičenje u Superligi - rekao je novi predsednik Upravnog odbora FK Javor iz Ivanjice.

Dragomir Lazović, Foto: Kurir sport
Dragomir Lazović, Foto: Kurir sport

Odredba o neigranju utakmica na matičnim stadionima, ukoliko nema reflektora, stupila je na snagu, tako da Spartak iz Subotice i Mladost iz Bačke Palanke moraju da potraže drugi teren za svoje mečeve.

- Naši reflektori su 'pokretljivi". U planovima je da izgradimo novi, moderan stadion, na kojem bi igrala i reprezentacija. Stoga tražimo od opštinskih vlasti zakonski akt koji će nam biti temelj za ulazak u tu investiciju. Grad će profitirati ako Javor i lokalna samouprava naprave dogovor oko ovog projekta -.zaključio je Lazović.

Obavljena dva transfera

Novi stari predsednik kluba izjavio je u finansijskom izvestaju da su prethodnih dana obavljena dva transfera:

- Iz našeg kluba je u Partizan otišao Nemanja Miletić za obeštećenje od 200.000 evra plus 25 odsto od budućeg transfera u inostranstvo. Takođe, Marko Docić je pojačao Čukarički za 60.000 evra. Doveli smo ih kao igrače treće lige, ali su oni uz predan rad, zahvaljujući i svojim ljudskim kvalitetima, izborili sebi mesto za napredovanje. Imamo, međutim, i drugačiji primer kao što je Stefan Dražić. U njega smo ulozili i rad i strpljenje, pa i novac, ali je on izvrdao sva obećanja da će sa Javorom produžiti ugovor pa je kao slobodan igrač prešao u Voždovac - rekao je Lazović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track