(VIDEO) DRAMA NA VAJT HART LEJNU: Fudbaler Svonsija se onesvestio na terenu
Foto: Printskrin

Muk i neverica

(VIDEO) DRAMA NA VAJT HART LEJNU: Fudbaler Svonsija se onesvestio na terenu

Fudbal -
Bafetimbi Gomis pao na sred terena, a iz Svonsija poručuju da su svesni da Francuz ima zdravstveni problem sa srcem i da je i ranije više puta padao u nesvest

Fudbaler Svonsija Bafetimbi Gomis kolabirao je u 12. minutu premijerligaške utakmice protiv Totenhema na Vajt hart lejnu.

Francuski napadač je lagano trčao ka sredini terena kada se odjednom srušio. Igrači oba tima u neverici su se okupili oko njega, pojedini su i zaplakali, na stadionu je zavladao muk, a lekari su dotrčali i počeli da mu ukazuju pomoć.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ukazana mu je prva pomoć i dat mu je kiseonik iz boce. Iako je Gomis bio svestan i držao oči otvorene, scena je delovala jezivo. Gomis je prebačen na nosila. Dok je iznošen sa terena, Vajt hart lejnom se prolomio gromoglasan aplauz podrške 29-godišnjem fudbaleru.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Srećom, ispostavilo se da nije ništa strašno, pa Gomis čak nije ni hospitalizovan.

"On je dobro", izjavio je portparol Svonsija i dodao:

"Ovo mu se i ranije dešavalo i mi smo svesni da Gomis ima taj problem sa srcem. Kod nas su mu obavljeni svi mogući kardiološki pregledi i sve je bilo u redu".

Gomisu ovo nije prvi put da kolabira na terenu. To mu se već dešavalo više puta dok je igrao za Lion, odakle je prošlog leta došao u Svonsi.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Podsetimo, na Vajt hart lejnu je 2012. kolabirao i Fabris Muamba. Doduše, igrač Boltona je tada doživeo srčani udar, od koga se oporavio, ali se nije vraćao fudbalu.

Foto: Reuters
http://www.youtube.com/watch?v=9XR-O4rm9pM
http://www.youtube.com/watch?v=in26iMlcCdE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track