DRON BEZ ŠANSI DA POLETI: Derbi obezbeđuje više od 2.500 policajaca
Foto: Dado Đilas

Iz bezbednosnog ugla

DRON BEZ ŠANSI DA POLETI: Derbi obezbeđuje više od 2.500 policajaca

Fudbal -
Posebna pažnja posvećena je zoni Autokomande, gde su u toku građevinski radovi

Fudbalski večiti derbi, koji u subotu od 18 časova igraju Crvena zvezda i Partizan obezbeđivaće više od 2.500 policajaca.

Oni će voditi računa o bezbednosti navijača i građana na prilaznim putevima ka stadionu “Rajko Mitić” i na samom sportskom objektu. Posebna pažnja posvećena je zoni Autokomande, gde su u toku građevinski radovi.

Policija će u saradnji sa gradskim komunalnim službama obezbediti gradilište, kako bi se sprečilo da huligani tu uzmu kamenice i predmete koji mogu nekoga da povrede.

Posebna pažnja posvećena je eventualnoj pojavi drona nad stadionom. U saradnji sa drugim državnim organima predviđeno je ometanje radio frekvencija na kojima dron funkcioniše. Alternativa takvog onemogućavanja da dron poleti je njegovo obaranje. Za to su zaduženi pripadnici specijalnih jedinica.

Očekuje se oko 35.000 navijača iz Beograda, unutrašnjosti i inostranstva. Kapije stadiona se otvaraju u 14 sati. Na njima će pretres obavljati redarska služba, ali i policija koja će obezbeđivati “drugi prsten” na ulazima. Biće oduzeta sva pirotehnika i predmeti koji nisu u skladu sa zakonom o spečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na javnim skupovima.

Pre utakmice biće obavljen kontra diverzioni pregled tribina, kako bi se eventualno otkrila pirotehnika.

Alkoholisanim osobama neće biti omogućen ulaz na tribine. Na stadionu će dežurati ljudi iz Tuzilaštva i Prekršajnog suda, tako da će svi navijači koji budu privedeni, zbog nekog krivičnog dela ili prekršaja, odmah biti procesuirani.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track