ĐURĐIĆ DONEO POBEDU FORTUNI: Srpski centarfor najzaslužniji za trijumf u Frajburgu
Foto: F95.de

Velika pobeda ekipe iz Diseldorfa

ĐURĐIĆ DONEO POBEDU FORTUNI: Srpski centarfor najzaslužniji za trijumf u Frajburgu

Fudbal -
Srpski fudbaler Nikola Đurđić postigao je debitantski gol za Fortunu i bio je jedan od junaka tima iz Diseldorfa na gostovanju Frajburgu sa 2:1 u 21. kolu Cvajte.

Đurđić, koji je tokom zimskog prelaznog roka došao u Fortunu na pozajmicu iz Augsburga, svoj prvi gol je upisao već na drugoj utakmici u dresu novog kluba.Đurđić je doveo Fortunu u vođstvo u 26. minutu, posle asistencije Aleksandera Madlunga, a domaći tim je pred preko 20.000 navijača izjednačio u nadoknadi prvog poluvremena preko Vinčenca Grifa iz penala. Sva tri boda gostima iz Diseldorfa doneo je Serkan Sararer u 69. minutu.

Fortuna je na gostovanju Frajburgu ostvarila veoma važnu pobedu u borbi za opstanak u drugoj ligi Nemačke, ali je i napravila veliko iznenađenje, pošto je Frajburg drugoplasirani na tabeli. Tim iz Diseldorfa je ujedno prekinuo niz od četiri poraza i sada drži 14. mesto na tabeli sa 23 boda, 21 manje od vodećeg Lajpciga, dok Frajburg ima 38 bodova. Đurđića i njegove saigrače naredna utakmica čeka 22. februara, kada dočekuju Nirnberg.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track