EDER IGRAO KOD DRULOVIĆA ZA SIĆU: Drulin heroj od 400 evra!
Foto: Reuters

Od ružnog pačeta do labuda

EDER IGRAO KOD DRULOVIĆA ZA SIĆU: Drulin heroj od 400 evra!

Fudbal -

Strelca pobedonosnog gola za Portugal u finalu Evropskog prvenstva srpski trener izvukao iz anonimnosti i preporučio ga upravi Turizensa

Kad je ulazio u igru, rekao mi je: „Šefe, idem da ga dam.“ Ružno pače ga je dalo. Sad je postao prelepi labud, ispričao je portugalski selektor Fernando Santos svoj doživljaj sa Ederom, junakom pobede u finalu EP u Francuskoj.

Santos nije preterao u poređenju. Naprotiv, izabrao je najbolji način da dočara odnos navijača i medija u zemlji prema Ederu kad je završio na njegovom spisku igrača za Francusku. Bio je realno poslednji 23. putnik, jedno ime za popunu napadačke kvote, samo ne uzdanica. Čak je i Ugo Vijeira bio poželjnije rešenje, iako se dokazivao u slaboj srpskoj Superligi.

Ljubinko Drulović
Ljubinko Drulović

Karijera Edera je priča o uspehu autsajdera. Došao je sa 11 godina u Portugal iz Gvineje Bisao. U 20. godini dolazi na probu u Turizense baš kod trenera Drulovića i potpisuje ugovor za mesečnu platu od 400 evra.- Bio je mlad i nepoznat, zbog čega plata nije mogla da mu bude veća, ako je tačan podatak da je igrao za 400 evra. Na stranu priča o novcu. Eder je momak za deset. Pozitivna ličnost, pravi profesionalac, koji je kasnije partijama u Akademici i Bragi pokazao da sam bio u pravu što sam ga iz velike grupe igrača na probi izvukao i preporučio upravi da ga zadrži - priča za Kurir Drulović i dodaje:- Ugo Vijeira nije imao sreće, jer se povredio baš na utakmici koju je Santos došao da gleda u Beogradu. Posle fenomenalne sezone sa Zvezdom moglo je vrlo lako da se dogodi da baš on bude taj napadač koji bi dobio šansu da igra na EP, tako da se nakon svega može reći da je Eder na mala vrata otišao u Francusku.

Više od prijateljaSANTOS ZASLUŽIO SLAVUDrulović je svojevremeno u Portu osetio trenersku ruku Fernanda Santosa.- Radili smo zajedno tri godine i za to vreme smo uspostavili prijateljstvo. Nisam ga zvao, jer znam da sada, posle istorijskog uspeha, nema mira od poziva i čestitki, ali ćemo se sigurno čuti kad gužva prođe. Zaslužio je ovu slavu, a zaslužili su i igrači koji su celo prvenstvo isticali da igraju za narod i da će sve učiniti da obraduju svoje Portugalce.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track