EKSKLUZIVNO KURIR OTKRIVA U UEFA Ovi klubovi iz Srbije su osumnjičeni da su nameštali rezultate
Foto: Saša Pavlić Koki

Igrali tri za tri

EKSKLUZIVNO KURIR OTKRIVA U UEFA Ovi klubovi iz Srbije su osumnjičeni da su nameštali rezultate

Fudbal -

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Slaviša Kokeza rekao je danas za sajt Fudbalskog saveza da je pokrenut postupak protiv određenih klubova Prve lige, vezan za "nečasne radnje" i najavio najoštrije sankcije.

Kurir je tragom ove vesti kontaktirao izvore iz UEFA, gde je dobio potvrdu za pojedine klubove da su nameštali rezultate u sistemu "tri za tri" i da se protiv njih vodi istraga.

U pitanju je stara prevara gde najmanje tri kluba između sebe dogovore da neće odigrati nerešeno i gde će svaki klub u trouglu ostvariti po dve pobede i samim tim obezbediti sigurnih šest bodova.

Kako ekskluzivno saznajemo u UEFA u pitanju su BSK iz Borče, ČSK iz Čelareva i Odžaci. Sumnja se na još tri kluba iz Prve lige, a istraga protiv njih je u toku.

Ove tri ekipe su odigrale međusobne utakmice u prvoj fazi. I zaista, svaka od ekipa je ostvarila po jednu pobedu. U okviru 13. kola Odžaci su kao domaćin savladale BSK rezultatom 1:0. U 14. kolu ČSK je slavio protiv Odžaka sa 2:1, da bi se krug zatvorio u 15. kolu kada je BSK slavio protiv ČSK sa 3:2.

Kokeza je danas pojasnio da je Fudbalski savez Srbije pokrenuo postupak koji bi trebao da bude završen u narednih 15-tak dana.

"FSS je pokrenuo postupak protiv određenih klubova Prve lige i nadam se da će biti završen do kraja godine. Ne znam kako je bilo pre godinu, dve, pet ili 10, ali za vreme mog mandata, sa svojim timom saradnika neću tolerisati nikakve manipulacije ili nečasne radnje u srpskom fudbalu. A, tih radnji je nažalost, u prvoj polusezoni, bilo u Prvoj ligi", reči su prvog čoveka srpskog fudbala.

Kokeza je za klubove koji su to radili najavio da će biti najoštrije sankcionisani, tako da "više nikome ne pada na pamet da igra 'tri za tri'".

"Klubovi koji su to radili biće najoštrije sankcionisani. Nisam disciplinski sudija niti pripadam Disciplinskoj komisji, ali Disciplinska komisija sa Žarkom Stevanovićem ima apsolutno sva ovlašćenja FSS. Ne bih se mešao u rad organa, da li će to biti oduzimanje bodova ili novčana kazna, ali sigurno je da će ti klubovi biti apsolutno kažnjeni, da nikada više nikom ne padne na pamet da igra 'tri za tri'", kazao je Kokeza.

Svetlana Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track