Novi predsednik crno-belih

EKSKLUZIVNO Kurir prvi u Vučelićevoj kancelariji: Pored grba Partizana stavio bih Miloševića

Fudbal -

On je doneo lične stvari na radno mesto, a naš list otkriva šta je prvo uneo u kancelariju, šta je izbacio iz nje, a čime tek planira da je ukrasi

Milorad Vučelić se uselio u kancelariju predsednika FK Partizan, a Kurir je prvi koji ga je posetio na novom radnom mestu.U opuštenom razgovoru iskusni funkcioner donekle je razbio tenziju koja je dosegla vrhunac u predizbornom periodu.

U Partizanu je tradicija da na zidu stoje slike svih predsednika od osnivanja kluba. Kad će vaš lik na ekser?- Rano je da razmišljam o tome. Sad kad ste me pitali, setio sam se toga, ali pošto se radi o tradiciji, sigurno je da će se jednog dana tu naći i moja slika.Kad smo već kod slika, koju biste dodali pored grba Partizana iznad vaše fotelje - Titovu, Slobinu, Vučićevu ili možda sliku Če Gevare?- Slika Če Gevare nalazila se u svim mojim kancelarijama sem u ovoj. Brozovu sigurno ne bih stavljao, ali Če Gevarinu može. Možda i Slobinu, ona je uvek bila u prostorima u kojima sam boravio... Da, rado bih postavio njegovu sliku.

Šta ste prvo uneli u novu kancelariju?- Najpre sam doneo ovu kocku. Vezana za moju prvu konferenciju za novinare, kada smo prodali Škuletića. Tada sam rekao da smo tim potezom stavili titulu na kocku. To je izazvalo negativne reakcije, ali ova kocka je zapravo donela saznanje da ćemo biti šampioni. Vidite, tu je grb Partizana i kruna.Viđeni ste na Sajmu knjiga, znamo da ste napisali nekoliko naslova, a šta čitate sada?- Čitanje je moja strast. Nedavno sam pročitao roman Orhana Pamuka „Žena crvene kose“, kao i „Omladinu bez boga“ Horvata fon Edena. Inače, planiram da objavim bar još jednu knjigu.

Kocka za sreću i slike svih predsednika na zidu... Milorad Vučelić u novoj kancelariji
Kocka za sreću i slike svih predsednika na zidu... Milorad Vučelić u novoj kancelariji

Šta biste od knjiga preporučili fudbalerima Partizana?- Da čitaju knjige o snazi karaktera, o ljudima koji istražuju svoje granice, nešto što bi moglo da se svede pod naziv „Na muci se poznaju junaci“, kao i o tome koliko je važno biti tim, porodica...Gde kupujete tompuse?- Na raznim mestima, a donose mi ih i prijatelji. Pušim ih 40 godina. I to je moja strast i porok.Zašto Nevena Hot ne može na stadion, a Sandra Partizan može?- Ma nisam imao pojma šta se dešavalo dok nisam sutradan pročitao u novinama. Znate šta, to je postalo popularno na Zapadu, pojavljuju se goli na ulicama, trgovima, demonstriraju... Za mene tu nema ništa problematično.

Zavesti redPODRŽAVAM KURIROVU AKCIJU „STOP NASILJU“Da li podržavate akciju Kurira „Stop nasilju“ i koju poruku poslati nasilnicima?- Grozim se nasilja. A čini mi se kao da eskalira, bez obzira na svakodnevne potresne vesti i fotografije. Kao da sve to proizvodi još veće nasilje. Treba ga pomeriti van stadiona, mi smo spremni da pomognemo koliko možemo i svakako podržavamo vašu akciju. Čini mi da u Srbiji vlada epidemija užasnog nasilja. Moramo da sprečimo upotrebu navijača u političke svrhe, jer nije to samo ono „Vučiću, pederu“, nego je počelo mnogo ranije sa „Gotov je“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja