(VIDEO) BOMBAŠKI NAPAD NA IGRAČE BORUSIJE: Odjeknule 3 EKSPLOZIJE! Teže POVREĐEN jedan igrač
Foto: Reuters/AP

Haos u Nemačkoj

(VIDEO) BOMBAŠKI NAPAD NA IGRAČE BORUSIJE: Odjeknule 3 EKSPLOZIJE! Teže POVREĐEN jedan igrač

Fudbal -

Snažne eksplozije odjeknule su u Dortmundu uoči prvog meča četvrtfinala LŠ između Borusije i Monaka, a povređen je jedan igrač domaćeg tima.

1 / 4 Foto: Reuter Kai Pfaffenbach

Ostanite uz Kurir sport i pratite najnovije informacije iz Dortmunda.

23:40 - Policija potvrdila: Pronađeno je pismo pored mesta eksplozijeJavnosti se večeras obratio i prvi čovek policije Dortmunda Gregor Lange. "Mi polazimo od toga da je u pitanju planirani napad na ekipu Borusije. Velike snage policije učestvuju sada u istrazi, nadgledamo sve i iz vazduha. U ovom trenutku, međutim, mi ne možemo da potvrdimo šta je tačna pozadina ovog napada", rekao je Lange.Tužilac Sandra Like je navela da je pored mesta napada pronađeno pismo."Trenutno ovo tretiramo kao pokušaj ubistva. Pronađeno je jedno pismo pored mesta eksplozije i njegovu autentičnost sada utvrđujemo. Kako bismo zaštitili dalji tok istrage, ne bismo smeli više od ovoga da saopštimo", rekla je Sandra Like.23:20 - Bartra povredio ruku u eksplozijiFudbaler Borusije iz Dortmunda Mark Bartra zadobio je povrede ruke u današnjoj eksploziji ispred klupskog autobusa, rekao je generalni direktor nemačkog kluba Hans Joahim Vacke. Nemačka policija saopštila je da su se ranije danas dogodile tri eksplozije u blizini klupskog autobusa fudbalera Borusije iz Dortmunda koji je trebalo da preveze igrače od hotela do stadiona, na utakmicu sa Monakom u Ligi šampiona. "Povredio je ruku", rekao je Vacke. On je rekao da je dobio obaveštenje od policije da je eksploziv bio sakriven kod izlaza iz hotela u žbunju i da je aktiviran kada je autobus prošao. Vacke je rekao da su svi "potpuno šokirani" zbog incidenta. "Sada je naš zadatak da to nekako svarimo, pošto moramo da igramo za 24 sata. To je naš posao. Ekipa je u potpunom šoku", dodao je on.23:00 - Neprobojno staklo sprečilo katastrofu?Nemački mediji navode da je zahvaljujući neprobojnom staklu na klupskom autobusu fudbalera Borusije izbegnuta veća tragedija. Autobus je oštećen na dva mesta, ali je uprkos eksplozijama polomljeno samo jedno staklo.

21:49 - Borusija će pomoći navijačima Monaka da obezbede prenoćišta

Fudbalski klub Borusija iz Dortmunda pokrenuo je akciju kako bi obezbedio prenoćište onim navijačima Monaka koji nisu planirali da ostanu u Dortmundu posle utakmice, koja je trebalo da se odigra večeras u Nemačkoj. Prva utakmica četvrtfinala Lige šampiona izmedju Borusije i Monaka, koja je trebalo da se igra večeras od 20.45 u Dortmundu, odložena je za sredu, pošto su se ranije danas dogodile tri eksplozije ispred klupskog autobusa nemačke ekipe. Taj meč će početi u sredu od 18.45. Nemački klub je na svom Tviter profilu pokrenuo akciju kako bi se pronašao smeštaj navijačima Monaka, koji nisu planirali da prenoće u Dortmundu, ali će sada ostati u Nemačko kako bi gledali utakmicu u sredu.

21:42 - Igrači Monaka još uvek ne napuštaju stadion

Nemačka policija još uvek ne dopušta igračima Monaka da ga napuste.

21:15 - Nemačka policija je potvrdila da su odjeknule tri eksplozije.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Foto: Reuters
Foto: Reuters

20:57 - Bombe postavljene pored puta

Nemačka policija sumnja da su pored puta gde je prolazio autobus sa igračima Borusije postavljene bombe, i to sa vozačeve strane.

20:51 - Autobus oštećen na nekoliko mesta

Domaći mediji javljaju da je autobus Borusije oštećen na više mesta.

20:47 - Navijači Monaka pružili podršku domaćinu

Navijači Monaka glasnim navijanjem pružili su podršku domaćinu.

20:44 - Utakmica zakazana za sredu

Poslednje informacije iz Dortmunda govore da će utakmica između Borusije i Monaka biti odigrana u sredu od 18.45 po srpskom vremenu

20:42 - Eksplozije su se čule ispred hotela gde su bili smešteni fudbaleri Borusije, a koji je udaljen oko 10 kilometara od stadiona.

20:41 - Bartra dobio teže posekotine

Prema poslednjim informacijama povređeni fudbaler Borusije Mark Bartra hitno je prebačen u bolnicu, gde je konstatovano da ima teže posekotine po ruci od stakla autobusa.

20:32 - Navijačima koji su na stadionu sa razglasa saopšteno da ostanu na svojim mestima

20:20 - Nemačka policija tvrdi da situaciju drži pod kontrolom

20:14 - Prema poslednjim informacijama povređen je Mark Bartra.

Nemački klub je na zvaničnom 'Tviter' profilu saopštio da je došlo do eksplozije u klupskom autobusu, da su igrači na sigurnom, dok UEFA razmatra odlaganje meča, koji je trebalo da počne u 20.45 časova.

Pojedini nemački mediji prenose da su se oko 19 časova čule tri eksplozije. Prema navodima očevidaca esplozije su se desile na oko deset kilometara od stadiona, u blizini stadiona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja