ELIMINACIJA ZVEZDE: Naučite igrače da trče!
Foto: Safa Pavlić

Pitanje svih pitanja: Kad će Zvezda opet biti evropska

ELIMINACIJA ZVEZDE: Naučite igrače da trče!

Fudbal -

Poruka sa zapada Marakane i razočarana lica skoro 50.000 navijača po okončanju utakmice s Ludogorecom ukazuju na realno stanje u srpskom fudbalu

Fudbal je to. Kažnjeni smo za sopstvene greške. Okrećemo se nastavku sezone. Ostavili smo srce na terenu. Nijanse su odlučile. Sutra je novi dan.Ovo su izjave fudbalera i stručnog štaba Crvene zvezde neposredno posle očajno odigrane utakmice, eliminacije od Ludogoreca i kraja snova o Ligi šampiona (4:6 rezultat iz dvomeča). Pa kako?! Dokle više ovako?! Kad će Zvezda ponovo biti evropska?!Pali na ispituCrveno-bele je potpuno razbio bugarski prvak, koji je apsolutno zasluženo izborio plasman u sledeću fazu. I onda nijedna reč samokritike, a mnogi su imali previše razloga za to... Umesto toga, naslušali smo se odvratnih fraza i alibija kojima robuju ovdašnji fudbaleri i treneri.Razgovarali smo s jednim od tragičara, Damirom Kahrimanom, i njegovo razmišljanje o utakmici je veoma interesantno.- Treba da budemo sreći i zadovoljni i zbog ambijenta i što nam se ukazala šansa da odigramo ovakvu utakmicu, tešku. Gorku i slatku. Ništa, idemo dalje, da oladimo glave, nije sve gotovo, sutra je novi dan, imamo pred nama mnogo utakmica. Ovo je ispit za celu ekipu da vidimo u ovom trenutku gde smo. Nemamo ni za čim da žalimo - rekao je golman Zvezde.

Nije ga hteo gol... Kapiten Crvene zvezde Aleksandar Katai
Nije ga hteo gol... Kapiten Crvene zvezde Aleksandar Katai

Za igrača crveno-belih mečevi protiv Ludogoreca predstavljaju ohrabrenje i pokazatelj su da je ekipa na pravom putu.Neostvaren san- Priželjkivali smo da zajedno s našim navijačima napunimo stadion. To smo ostvarili. Svi smo uživali, i cela Srbija, i kraj malih ekrana. I Evropa i svet. Imali su svet. Ovo je ohrabrenje za sve nas i pokazatelj da smo sigurno na pravom putu - zaključio je Kahriman, očito ne znajući da su zvezdaši razočarani napustili Marakanu, gde se mogao čuti i povik: „Grofe, nauči ih da trče!“Istinske ljubitelje fudbala, prave zvezdaše, teško je prevariti.

Iz ugla legendeDŽAJIĆ: NE RAZUMEM KANGULegenda Crvene zvezde Dragan Džajić bio je vidno razočaran konačnim ishodom duela s Ludogorecom.- Imali smo prilike možda i za prolaz dalje, ali da je ostalo 11 prema 10 na terenu. Usledilo je isključenje Kange, koje mi je potpuno nerazumljivo - rekao je Džajić.

Pre godinu danaLUDOGOREC ISPAO OD MILSAMIJA IZ MOLDAVIJE!Oni imaju ovaj tim već godinama na okupu, ovo je jedna od fraza koju u svojoj odbrani koriste na Marakani. Tačno, već dugo imaju isti tim. Ali da pojasnimo, prošle sezone Ludogorec je ispao iz kvalifikacija za Ligu šampiona tako što je izgubio dve utakmice od moćnog Milsamija iz Moldavije. Složićete se, prvak Bugarske ipak nije Real, niti Barselona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track