EMOTIVNA ISPOVEST MIJATOVIĆA: Gol u finalu LŠ posvetio sam bolesnom sinu, drhtao sam 10 minuta VIDEO
Foto: Fpto: Profimedia

Legenda Partizana i Reala

EMOTIVNA ISPOVEST MIJATOVIĆA: Gol u finalu LŠ posvetio sam bolesnom sinu, drhtao sam 10 minuta VIDEO

Fudbal -

Nekadašnji fudbaler Partizana i reprezentacije Jugoslavije Predrag Mijatović je legenda Real Madrida.

Mijatović je 1998. godine postigao je jedini gol u finalu Lige šampiona u Amsterdamu protiv Juventusa, kojim je "kraljevskom klubu" doneo prvu titulu prvaka Evrope posle više od tri decenije.

Najtrofejniji evropski klub prethodno nije uspevao da se popne na vrh "starog kontinenta" od 1966, kada je briselskom finalu savladao Partizan (2:1).

Legendarni Crnogorac se u emotivnom razgovoru prisetio te amsterdamske večeri, u kojoj je bio heroj i kada su ga tresle emocije. Priznao je da je tada razmišljao samo o bolesnom sinu, koji je preminuo pre 2009. godine.

"Svi su govorili da sam dao golčinu. Ja to tada nisam tako video. Ali, kada sam pogledao snimak, shvatio sam da sam imao samo delić sekunde da reagujem", pričao je sada 48-godišnji Mijatović za špansku "Marku".

"Kada sam dao gol, pred očima mi je bila samo slika bolesnog sina. Taj gol sam njemu posvetio. Otrčao sam do klupe, drhtao sam, nisam mogao da se smirim deset minuta", dodao je Mijat.

Real u tom finalu nije bio favorit. Ta uloga pripadala je Juventusu.

"Juventus je tada bio u naletu, igrao je nekoliko finala tih godina... Međutim, u našoj ekipi je vladala sjajna atmosfera, verovali smo jedni u druge i znali smo da je to šansa generacije".

Real i Juventus ponovo će se sastati u finalu Lige šampiona - 3. juna u Kardifu.

"Siguran sam da ćemo pobediti. Ne znam kojim rezultatom, za takve prognoze je zadužen Davor Šuker, jer je kao veštica", u šaljivom tonu rekao je Mijatović i zaključio:

"Verujem da će Real da trijumfuje kao što sam verovao i pred finala u Lisabonu i Milanu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track