EP U FUTSALU Igrači Srbije: Apetiti su porasli, hoćemo u polufinale!

Kapiten futsal tima Srbije širi optimizam

EP U FUTSALU Igrači Srbije: Apetiti su porasli, hoćemo u polufinale!

Fudbal -
Marko Perić veruje da „orlovi“ uz huk navijača s tribina mogu sutra (18.30) da iznenade Portugal i tako izbegnu Španiju u četvrtfinalu

Najbolji srpski futsal igrač, kapiten Marko Perić, veruje da Srbija uz podršku navijača može napraviti istorijski rezultat na Evropskom prvenstvu u beogradskoj areni.Slovenija je već arhivirana, a sada je na redu utakmica s Portugalom (subota, 18.30). Marko Perić ne voli da daje prognoze, ali za čitaoce Kurira otkriva koji su cilj postavili srpski futsal igrači posle ubedljive pobede nad Slovenijom (5:1).

U ritmu- Svaka naredna utakmica je najbitnija. Jeste fraza, ali je stvarno tako (smeh)... Portugal je veliki protivnik. Dobro znamo šta nam donosi pozitivan rezultat protiv njih. Izbegavamo Španiju. Četvrtfinale je tu, imamo ga. Sve posle toga je istorijski rezultat. Lično, živim za taj dan i jedva čeka da dođe. Želim u polufinale! Nije neostvarivo uz sjajnu publiku, ako ispune Arenu, a znam da hoće - priča Perić i dodaje:- Pred utakmicu protiv Slovenije imao sam najduži dan u životu (smeh)... Sve nas je ubijalo iščekivanje. Kad će više da počne... Verujem da neće tako biti pred Portugal. Znamo koliko možemo i svesni smo vlastite snage i znanja. Uz ovakvu publiku sve je moguće! Dižu nas i preko naših mogućnosti. Načuo sam da će organizatori proširiti kapacitet Arene baš zbog ove utakmice da bi što više gledalaca moglo da dođe i gleda Srbiju uživo.

Magičan sportKao kapiten ekipe, Marko Perić je vođa reprezentacije. Saigrači su mu protiv Slovenije posvetili gol koji je postigao Slobodan Rajčević.- Ha-ha-ha... Oduševili su me! Posvetili su mi gol i hvala im na tome. Imitirali su moju frizuru i češkali se po glavi (smeh)... Na ideju su došli Kocić, Lazić i strelac Rajčević, a svi ostali su je prihvatili. E, to je ono što nas drži zajedno sve ove godine! Taj naš pozitivni duh i energija među nama.Marko Perić kaže da je futsal u Rusiji, Italiji, Španiji, Azerbejdžanu, Ukrajini, Portugalu i još nekim zemljama učesnicama EP izuzetno profesionalan sport.- Nisam krio da od futsala može lepo da se živi. Ali moraš da živiš i radiš kao surovi profesionalac u fudbalu. Futsal je dinamičan sport. Kad ga jednom zavoliš, uvuče ti se pod kožu - iskren je Perić.

Samo rezultatSRPSKI FUTSAL IMA BUDUĆNOSTMarko Perić veruje da će posle Evropskog prvenstva u Beogradu futsal biti daleko popularniji i medijski atraktivniji u Srbiji:- Hoćemo da uradimo nešto veliko i nešto dobro za srpski futsal. Da ovaj sport dobije lepu budućnost. Igrao sam u Rusiji i Azerbejdžanu, sada sam u Italiji. Jednom sam rekao da je futsal u Rusiji kao NBA liga, s obzirom na kvalitet igrača i budžete klubova. Stvarno je tako, a futsal posle ovog EP ima priliku da nađe svoje mesto u porodici srpskih trofejnih sportova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track