FARSA: Sekretar Vlade napravio puč u FK Partizan!
Foto: Dado Đilas

Priča o smeni u Humskoj zapravo je novi spin

FARSA: Sekretar Vlade napravio puč u FK Partizan!

Fudbal -
Iako je kompletan UO crno-belih podneo ostavku, iza svega stoji Novak Nedić, koji će uz pomoć kuma Miloša Vazure i dalje sprovoditi svoje ideje u klubu

Kompletan UO Partizana s predsednikom Zoranom Popovićem na čelu ponudio je ostavke nakon eliminacije iz Evrope od nemačkog Augzburga, i to nakon što su vođe navijača upale u prostorije u Humskoj!Jedini koji je ostao na funkciji je generalni direktor Miloš Vazura, kum Novaka Nedića, za koga je Kurir već pisao da vedri i oblači u klubu iako nema nikakvu funkciju.Vazura je tako praktično avanzovao, budući da će do Skupštine biti glavnokomandujući u Partizanu, a kao i do sada, sve odluke će donositi u saradnji sa kumom - generalnim sekretarom Vlade Republike Srbije Novakom Nedićem, koji i dalje ostaje siva eminencija u Humskoj.

Ne znaju šta ih je snašlo... Fudbaleri Partizana u jednoj od najgorih sezona u istoriji kluba
Ne znaju šta ih je snašlo... Fudbaleri Partizana u jednoj od najgorih sezona u istoriji kluba

Kurir prvi otkrio

Zapravo, ovaj potez samo predstavlja realizaciju ideje o kojoj je Kurir pisao pre mesec dana, a koja se odnosi na želju najužeg rukovodstva Partizana da smeni predsednika Zorana Popovića i tako celu krivicu za evidentno loš rad kluba svali na njega.Masku predstavlja i činjenica da je ostavku ponudio Novakov otac Vojislav Nedić, ali daleko od toga da se odustalo od ideje da upravo on preuzme mesto predsednika crno-belih.- Ceo Upravni odbor je podneo ostavku, Skupština kluba će biti zakazana u roku od 30 dana, a ovaj UO će do tada imati samo tehnički mandat. Ostavku nije dao sportski direktor Ivica Iliev, koji nije ni član UO, ali je i najmanje odgovoran za sve budući da je u klubu manje od mesec dana. Takođe, nisam je ponudio ni ja jer mene razrešava Skupština, ne Upravni odbor, i čekamo taj sastanak - kaže Vazura i dodaje:

Skupština odlučuje

- Nisam radio prelazni rok. Moja zaduženja su finansije i ne znam zaista gde je moja krivica. Ukoliko mi Skupština ponovo ukaže poverenje, ne vidim razlog zašto ne bih ostao da radim u klubu. Isto tako, trener Ljubinko Drulović sigurno će voditi dve utakmice do kraja polusezone.Redakcija Kurira već nedeljama od Novaka Nedića bezuspešno pokušava da dobije odgovor na pitanja koja smo mu postavili.

Čeka se SkupštinaPOPOVIĆ: OSTAJEM PREDSEDNIKPrvi čovek Partizana Zoran Popović priznaje da je na nagovor navijača podneo ostavku, ali naglašava da će do nove skupštine kluba nastaviti da obavlja funkciju predsednika.- Posle sastanka s navijačima, kompletna uprava zajedno sa mnom podnela je ostavke. Međutim, prema Statutu, predsednik koji je podneo ostavku ostaje na toj funkciji dok se ne zakaže Skupština i u tom smislu se ništa nije promenilo. Čak i da navijači nisu tražili naš odlazak, planirao sam da za prvu polovinu januara zakažem zasedanje Skupštine kako bismo ocenili naš rad - kaže Popović.

PODNELI OSTAVKEZoran Popović - predsednikMilorad Vučelić - potpredsednikVojislav Nedić - potpredsednikMilan Obućina - član UOMilomir Gligorijević - član UOSrđan Cekić - član UOIvan Maričić - član UODragan Bjelogrlić - član UONenad Janković - član UODragan Veljić - član UOVladimir Vrbaški - član UOOstoja Mijailović - član UONISU PODNELI OSTAVKEMiloš Vazura - gen. direktorIvica Iliev - sportski direktor

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track