(FOTO) CRNO-BELI JURE PROLEĆE U EVROPI: Partizan otputovao u Holandiju
Foto: Goran Anđelković

Klub iz Humske otputovao na duel sa AZ Alkmarom

(FOTO) CRNO-BELI JURE PROLEĆE U EVROPI: Partizan otputovao u Holandiju

Fudbal -
Fudbaleri Partizana otputovali su jutros u Holandiju na meč petog kola grupe L Lige Evrope protiv AZ Alkmara.

Partizan je u prvom kolu odigranom 17. septembra u Beogradu pobedio 3:2. Crno-beli bi u slučaju dobrog rezultata napravili korak više ka plasmanu u 1/16 finala Lige Evrope. Ekspedicija crno-belih odletela je jutros sa aerodroma Nikola Tesla put Holandije čarter letom Er Srbije do Amsterdama, a odatle će autobusom do obližnjeg Alkmara.Trener Ljubinko Drulović na put u Holandiju poveo je sledeće igrače:Golmani: Živković, Kljajić;Odbrana: Leković, Ćirković, Bandalovski, Vulićević, Subić, Petrović;Srednji red: Ilić, Golubović, Jevtović, Babović, Lukić, Grbić, Ninković, Brašanac, Živković;Napad: Božinov, Abubakar, Šaponjić.

Foto: Goran Anđelković
Foto: Goran Anđelković

Drulović je na put u Amsterdam, preko kojeg će doći do 40 kilometara udaljenog Alkmara, poveo je 20 fudbalera.D ruloviću problem pravi to što zbog brojnih povreda na raspolaganju ima samo petoricu defanzivaca.

"Fabrisio definitivno nije u konkurenciji za sutrašnji duel. Poznato da je Ostojić povređen, kao i Stevanović. S obzirom da Fabrisio neće igrati, na mestu štopera moraće ponovo da igra Bandalovski. Zadovoljan sam kako je odradio utakmicu protiv Novog Pazara, bio je odličan i verujem da će takav biti i u Alkmaru. Živković je 100 odsto spreman, konkuriše za tim. Nadam se povoljnom rezultatu posle onakve utakmice sa Novim Pazarom. Neće biti kao u Beogradu, jer je AZ trenutno u najboljoj formi od početka sezone. Treba biti realan i reći da bi nam i bod dobro došao. Sigurno nas očekuje lep ambijent na stadionu. Holanđani su poznati po tome da igraju pred punim tribinama. To može da bude motiv za nas, a ne pritisak", rekao je Drulović.

Andrija Živković je rekao da se nada da će igrati."Spreman sam, nadam se da ću igrati. Silno sam motivisan i jedva čekam meč. Velike utakmice inspirišu svakog igrača, pa i mene. Već smo pobedili AZ, ne vidim zašto ne bismo i sada. Nije da pretim, ne volim to da radim, ali imam pravo da budem optimista. Uostalom i bod bi nam bio kao pobeda. Trijumf nad Novim Pazarom nam je dao vetar u leđa i verujem da ćemo od te utakmice konačno krenuti u seriju pobeda. Prija mi interesovanje velikih klubova, ali se zaista ne opterećujem gde ću nastaviti karijeru, Fokusiran sam na Partizan, trenutno na AZ, pa idemo korak po korak", rekao je Živković i dodao da ne želi da komentariše isplate zarada, jer su to po njegovom mišljenju, privatne stvari.

Foto: Goran Anđelković
Foto: Goran Anđelković

Partizan je trenutno na trećem mestu na tabeli sa šest bodova, dok je AZ poslednji sa tri. Večeras u Alkmaru pred novinare će od 18.30 Drulović, a oficijelni trening će biti održan od 19.00. Meč se igra u četvrtak 26. novembra u 19.00 sati.

Foto: Goran Anđelković
Foto: Goran Anđelković

Ako pobede u Alkmaru, crno-beli bi automatski izbacili Holanđane iz trke, a u poslednjem kolu bi im protiv Augzburga u Beogradu bio dovoljan remi (ukoliko Augzburg u četvrtak na svom terenu pobedi Baskijce ili remizira protiv njih), a možda čak i poraz do 0:2 (ukoliko Augzburg izgubi u četvrtak).

Foto: Goran Anđelković
Foto: Goran Anđelković

Foto: Goran Anđelković
Foto: Goran Anđelković

Ako Partizan remizira sa AZ Alkmarom, Holanđani bi i teoretski ispali iz trke za plasman u 1/16 finala, a u zavisnosti od ishoda utakmice u Nemačkoj (Augzburg – Atletik Bilbao) bi crno-belima u poslednjem kolu trebala ili pobeda protiv Nemaca (ukoliko oni u četvrtak pobede Baskijce), ili remi (ukoliko Augzburg u četvrtak remizira, ili izgubi od Baskijaca).

Foto: Goran Anđelković
Foto: Goran Anđelković

Ukoliko Partizan izgubi u četvrtak u Alkmaru, onda bi se stvari baš zakomplikovale pred utakmice poslednjeg kola. U tom slučaju bi bilo moguće čak i to (u zavisnosti od ishoda ostalih utakmica) da crno-beli u poslednjem kolu ne budu samostalni gospodari svoje sudbine, tj. da im čak ni pobeda u poslednjem kolu protiv Augzburga ne bude dovoljna za prolaz u 1/16 finala!

Foto: Goran Anđelković
Foto: Goran Anđelković

A pogledajte šta je Abubakar čitao i slušao na letu za Holandiju.

Foto: Goran Anđelković
Foto: Goran Anđelković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track