(FOTO) NEVEROVATNI MESI: Novo dostignuće slavnog Argentinca
Foto: AP

Još jedan rekord

(FOTO) NEVEROVATNI MESI: Novo dostignuće slavnog Argentinca

Fudbal -

Fudbaler Barselone Lionel Mesi najzaslužniji je za trijumf svoje ekipe na gostovanju u Glazgovu, gde je upisao dva gola i došao do impozantne cifre.

Barselona je nadigrala borbene izabranike Brendana Rodžersa, a na kraju su trijumfovali sa 0:2, a oba pogotka postigao je Lionel Mesi.

Argentinac je tako došao do brojke od 100 golova u internacionalnim klupskim takmičenjima, preciznije u Ligi šampiona, UEFA Super Kupu i FIFA Svetskom klupskom prvenstvu.

Ove sezone je već stigao do brojke od devet golova, ukupno broji 92 gola na 110 nastupa u Ligi šampiona, dok je tri gola postigao u utakmicama UEFA Super Kupa, pet na pet nastupa na FIFA Svetskom klupskom prvenstvu.

Prvi gol je postigao protiv Panatinaikosa davne 2005. godine u pobedi Barse od 5:0.

Ono što je posebno zanimljivo prvi put je dva gola na jednom meču u internacionalim klupskim takmičenjima postigao upravo protiv Seltika.

Doneo je Barseloni svojim golom trofej Lige Šampiona 2009. godine. Tada su u Rimu slavili protiv Mančester junajteda, Mesi je postigao drugi gol.

Najviše je do sada uspeo da postigne pet golova u toku jednog susreta, to mu je pošlo za rukom u pobedi nad Bajer Leverkuzenom rezultatom 7:1.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track