(FOTO) RASPLAKAĆE VAS ILI ĆETE SE BAR NAJEŽITI: Evo emotivnog pisma Rija Ferdinanda upućeno Vidiću
Foto: Fonet

Prijatelji zauvek

(FOTO) RASPLAKAĆE VAS ILI ĆETE SE BAR NAJEŽITI: Evo emotivnog pisma Rija Ferdinanda upućeno Vidiću

Fudbal -
Bivši fudbaler Mančester junajteda i reprezentacije Engleske Rio Ferdinand oglasio se povodom odluke Nemanje Vidića da završi karijeru.

Njih dvojica igrali su zajedno za "crvene đavole" od 2006. do 2014. i u to vreme važili za najbolji štoperski par na svetu.

Ferdinanda, koji je tačku na karijeru stavio prošle godine, očigledno je pogodilo to što je Vidić odlučio da se penzioniše. Zato je na Fejsbuku napisao opširno pismo posvećeno Nemanji Vidiću.

"Odakle je ovaj... Nije on naša liga... Tako smo govorili između sebe na prvim Vidićevim treninzima", podsetio je Rio na momente s početka boravka srpskog fudbalera na "Old Trafordu" i dodao:

"A on je postao neverovatna snaga Mančester junajteda, što je postigao velikim radom. Ne sme se zaboraviti da je igrao protiv sjajnih napadača (Kristijana Ronalda, Robina van Persija, Luisa Sahe, Vejna Runija) svakog dana na treningu, što je bio veliki iskorak za igrača koji je došao iz ruske lige".

Ferdinand otkriva da je Nemanja uvek radio mnogo na sebi.

"Vida je uvek bio duboki mislilac i uvek je sebe analizirao iz svih uglova od trenutka kada je došao u klub. Radio je na snazi, svestan da mu je potrebna da bi uspeo u Premijer ligi i potom je počeo da se integriše u tim".

Rio je napisao da su ga ljudi često pitali šta njih dvojica rade na treninzima kada na terenu tako dobro deluju zajedno.

"Ništa! To je bila prirodna saradnja".

Priznao je da je Nemanja Vidić bio njegov omiljeni partner za igru u karijeri.

"Postao je odbrambeni fudbaler koga su se plašili, uletao je u startove, napadao je loptu bolje od bilo koga do tada, ali on će vam sa osmehom reći da je umeo i da igra loptom, što ga je činilo kompletnim i sjajnim odbrambenim igračem".

Takav je Vidić bio kao igrač, a kao čovek...

"Kao prijatelj je bio sjajan, uvek iskren i pažljiv, a bilo je mesta i za smeh - kada bi bio spreman na to. Nedostaje Mančester junajted, a nedostajaće i fudbalu. Kakav igrač, kakav čovek! Dobrodošao u penziju, brate!", zaključio je Rio Ferdinand.

Vida - my man"Where is he from"...."he is well out of his depth"... these were the type of comments flying around the...

Posted by Rio Ferdinand on Friday, January 29, 2016

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track