(FOTO) SUSRET U TRSTU: Legenda Partizana ugostila fudbalere Crvene zvezde
Foto: FK Crvena Zvezda

Slobodan dan na pripremama

(FOTO) SUSRET U TRSTU: Legenda Partizana ugostila fudbalere Crvene zvezde

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde su slobodan današnji dan na pripremama u Kopru iskoristili da posete generalni konzulat Srbije u Trstu.

Ekspediciju Crvene zvezde predvođenu šefom stručnog štaba Miodragom Božovićem i fudbalerima dočekao je generalni konzul i proslavljeni jugoslovenski košarkaš Dragan Kićanović.

Zvezdinoj delegaciji je tom prilikom predstavljen sam konzulat koji pokriva srpsku zajednicu sve do Verone, i u kojoj ima oko 100.000 Srba.

"Mi kao generalni konzulat, ne mogu reći da imamo obavezu, ali ja lično je imam prema svim sportistima, pogotovo jer među njima imam puno prijatelja. Zadovoljan sam jer je ovaj konzulat na pravom putu, nema sportiste koji je ovuda prošao, a da ga nismo dočekali. Mi imamo obavezu prema našim građanima ovde, a meni kao bivšem sportisti je ostalo to u krvi, i verujte mi da ne postoji sport koji nije bio ovde. I to mi je posebno drago i na to sam ponosan", rekao je Kićanović, koji je našoj ekipi poželeo i mnogo sportskih uspeha.

Zvezdinoj delegaciji se obratio i Zlatimir Selaković, predsednik Srpske pravoslavne crkvene opštine u Trstu, koji je tom prilikom rekao da je srpska opština u Trstu stara 260 godina, da je mnogo bogatih Srba živelo tu i ostavilo svoje posede tako da mnoge palate u Trstu pripadaju srpskoj opštini.

Draganu Kićanoviću i ostalim članovima konzulata su u ime kluba uručeni pokloni. Zvezdin strateg Miodrag Božović zahvalio se na gostoprimstvu, i ujedno dodatno predstavio igračima Dragana Kićanovića rekavši da je bio jedan od najboljih igrača sveta, a ne samo Jugoslavije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track