(FOTO) VELIKI TALENAT MEĐU ORLOVIMA: Prvi tamnoputi fudbaler u dresu reprezentacije Srbije!
Foto: Instagram

Džejson ima priliku da se dokaže

(FOTO) VELIKI TALENAT MEĐU ORLOVIMA: Prvi tamnoputi fudbaler u dresu reprezentacije Srbije!

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije do 16 godina (igrači rođeni 2001. i mlađi) Vladimir Ješić pozvao je 24 igrača za selektivni kamp i dva meča koja će biti odigrana 29. novembra, odnosno 1. decembra, protiv odgovarajućih selekcije FS Beograda i FS Vojvodine.

Poziv za ove provere dobili su prvi put i naša deca koja su rođena i igraju u inostranstvu, a sve u skladu sa strategijom sportskog sektora FSS na čelu sa direktorom Goranom Bunjevčevićem, koordinatorima i selektorima mlađih selekcija, da oni najtalentovaniji iz dijaspore dobiju priliku da se nametnu i obuku dres zemlje svojih roditelja i predaka.

Džejson Prodanović, Foto: Zvanični sajt kluba
Džejson Prodanović, Foto: Zvanični sajt kluba

Obe utakmice igraju se od 11,00, a selektor Vladimir Ješić pozvao je sledeće igrače.

Golmani: Krstović Luka (Crvena zvezda), Ćetković Nikola (Sport tim, Banjaluka) .

Odbrana: Đorđević Veljko (Čukarički), Stanišić Nikola (Zvijezda 09 Stanišići), Dukić Mateja (Čukarički), Ćorković Ivan (Teleoptik), Eraković Strahinja (Crvena zvezda), Balaž Bojan (Teleoptik), Čestić Sava (Šalke 04), Trivunić David (Karlsrue).

Sredina terena: Pavlović Lazar (Teleoptik), Novaković Martin (Teleoptik), Ćorić Nikola (Čukarički), Ružičić Srđan (Sport Tim), Radojičić Stefan (Čukarički), Savić Dragoljub (Vojvodina), Jočić Bogdan (Crvena zvezda).

Napad: Jakšić Bogdan (Teleoptik), Velikić Luka (Crvena zvezda), Frei Filip (Cirih), Rukavina David (Zvijezda 09 Stanišići), Prodanović Džejson (Rot Vajs Esen), Vidosavljević Milutin (Čukarički), Đermanović Jovan (Štutgart).

Džejson Prodanović sedi treći sa desne strane, Foto: Zvanični sajt FK Borusija
Džejson Prodanović sedi treći sa desne strane, Foto: Zvanični sajt FK Borusija

Interesantno je da se na spisku nalazi Džejson Prodanović, koji bi mogao da postane prvi tamnoputi fudbaler u dresu reprezentacije Srbije.

Džejson Prodanović je počeo fudbalsku karijeru u Borusiji Dortmund za čiji je U14 i U15 tim nastupao u sezonama 2013/14 i 2014/15, posle čega se preselio u Rot Vajs Esen, gde je član U16 selekcije i najbolji strelac tog tima u dosadašnjem toku regionalne lige za ovaj uzrast.

Prodanović je rođen 28. maja 2001. godine, visok je 172 centimetara i igra na poziciji krilnog napadača. Ove sezone je postigao četiri gola uz jednu asistenciju na devet nastupa za Rot Vajs Esen, koji ima skor 3-1-6.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track