(FOTO, VIDEO) BARSI TREBA BEOGRADSKO ČUDO: Mesi i društvo gledaju Partizan pred revanš sa PSŽ-om
Foto: Reuters

Gigant na kolenima

(FOTO, VIDEO) BARSI TREBA BEOGRADSKO ČUDO: Mesi i društvo gledaju Partizan pred revanš sa PSŽ-om

Fudbal -

Fudbalerima Barselone potrebno je čudo da bi se plasirali u četvrtfinale Lige šampiona posle debakla u prvom meču osmine finala u Parizu - 0:4.

PSŽ je nadigrao i razbio katalonskog giganta.

Lionel Mesi, Luis Suarez, Nejmar i drugovi moraju 8. marta u revanšu na "Nou Kampu" da pobede 4:0 da bi se izborili za produžetke ili da trijumfuju sa više od četiri gola razlike.

Protiv onako moćnog PSŽ-a teško će uspeti...

Ni tradicija im ne ide na ruku, jer nikad niko u nokaut fazi Lige šampiona (prvi put igrana u sezoni 1992/93) nije nadoknadio zaostatak od četiri gola.

Nije u Ligi šampiona, ali jeste u evro kupovima. Tri tima su uspela da načine čudo: portugalski Leišoš, madridski Real i Partizan!

Leišoš je 1962. godine u Kupu pobednika kupova poražen od švajcarskog Le-Šo-de-Fonda čak sa 2:6, ali je u revanšu pobedio 5:0!

U istoriji Partizana kao jedna od najznačajnijih utakmica stoji revanš drugog kola Kupa UEFA sa Kvins park rendžersom. Jer, crno-beli su u Engleskoj izgubili 2:6, a onda su 7. novembra 1984. u Humskoj trijumfovali 4:0 i prošli dalje.

I na kraju, Real je 1986. u osmini finala Kupa UEFA doživeo debakl u Menhengladbahu, gde ga je Borusija deklasirala 5:1. Međutim, "kraljevi" su u Madridu stigli do 4:0 i četvrtfinala.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Milorad Mažić najbolji srpski sudija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track