(FOTO, VIDEO)  GRMLJAVINA U LESTERU: Lisice pobedile Everton, Ranijeri plakao, na tribinama ludnica
Foto: Reuters

Novi šampion dobio pehar

(FOTO, VIDEO) GRMLJAVINA U LESTERU: Lisice pobedile Everton, Ranijeri plakao, na tribinama ludnica

Fudbal -

Spektakularno je bilo večeras na stadionu "King pauer" u Lesteru gde su "lisice" proslavile prvu titulu prvaka Engleske u istoriji.

1 / 5 Foto: Reuters

Da su novi šampioni znalo se još od ponedeljka (kada je Totenhem remizirao sa Čelsijem), pa se cele nedelje spremala fešta za meč pretposlednjeg kola sa Evertonom. Lester je i protiv "karamela" dokazao snagu savladavši ih 3:1, ali atmosfera koja je vladala pre, za vreme i posle utakmice pamtiće se dugo.

Neverovatna buka na "King paueru", navijači u transu, trener Kladuio Ranijeri u suzama... Italijanu je to prva titula prvaka u karijeri.

Uoči početka meča čuveni italijanski tenor Andrea Bočeli otpevao je "Nesum Dorma" i pozvao zemljaka Ranijerija da mu se pridruži. Samo dok je Bočeli pevao, na tribinama nije gremlo.

A sve to začinili su igrači sa tri lopte u mreži Evrtona, od kojih je dve poslao najbolji strelac ekipe Džejmi Vardi, u 6. i 65. iz penala, a gol je dao i Endi King u 33. Poraz gostiju ublažio je Kevin Miralaš u 88. Pritom, Vardi je i promašio jedan penal i propustio priliku da se izjednači sa najboljim golgeterom Premijer lige Harijem Kejnom iz Totenhema.

"Ništa ne može da pokvari naše slavlje. Lopta posle mog penala završila je u nečijoj bašti, pa mogu da je uzmu. Trener je želeo da postignem što više golova, ali nadam se da bi sledeće nedelje golman Kasper Šmajhel mogao da dobije priliku", rekao je Vardi, preneo je Skaj Sports.

On je dodao da ne može rečima da opiše kako se oseća i da ne bi mogao da ostvari veliki uspeh i postigne 24 prvenstvena gola bez pomoći saigrača, porodice i prijatelja.

"Svakoga dana smo isto trenirali i nije bilo šanse da počnemo da slavimo pre kraja trke, ali sada smo podigli trofej", rekao je Vardi.

Po završetku utakmice usledila je kruna večeri - fudbaleri Lestera podigli su pehar namenjen šampionu Premijer lige, pošto su im, shodno tadiciji, igrači Evertona napravili špalir.

Fudbaleri Lestera su se grlili i ljubili, a golmanu Kasperu Šmajhelu čestitao je otac Peter, nekadašnji slavni golman Mančester junajteda.

Navijači su na stadionu mahali plavo-belim zastavama, pevali su klupske pesme, ali su i smislili novu: "Oni su najbolji tim, koji je svet ikada video" ("they're the greatest team, the world has ever seen").

Najglasnijim aplauzom nagradili su Ranijerija.

Nekoliko hiljada navijača utakmicu je pratilo ispred stadiona.

U Lesteru će se 16. maja održati parada, kojom će grad proslaviti šampionsku titulu fudbalskog kluba.

LEICESTER CITY LIFT THE BPL TITLE!!!! - YouTube by ercument-Cilingirolu1

Leicester City 3 – 1 Everton All Goals... by try-akatsuki

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track