FUDBAL ZA PRIJATELJSTVO: Bane Ivanović i Milorad Mažić u posebnim ulogama u Rusiji
Foto: Profimedia

Srpski fudbal na počasnom mestu međunarodnog dečijeg projekta

FUDBAL ZA PRIJATELJSTVO: Bane Ivanović i Milorad Mažić u posebnim ulogama u Rusiji

Fudbal -

Međunarodni društveno-odgovorni projekat "Fudbal za prijateljstvo" koji se ove godine organizuje peti put, i zbližava decu iz čak 64 zemalja, biće obeležen – između ostalog – i zapaženim prisustvom aktuelnih velikana srpskog fudbala!

Svim mladim učesnicima projekta “Fudbal za prijateljstvo 2017.” dobrodošlicu je, u ime domaćina Finalnog meča FIFA Kupa konfederacija – FK “Zenit” iz Sankt Petersburga, poželeo kapiten reprezentacije Srbije, Branislav Ivanović.

"Siguran sam da će najmlađi učesnici i njihove starije kolege iz celog sveta poneti bezbroj sjajnih uspomena sa završnog foruma “Fudbal za prijateljstvo” i Finalnog meča FIFA Kupa konfederacija iz prelepog Sankt Petersburga! Važno je da deca šire prijateljstvo, da se bave sportom, da su svi međusobno jednaki i tolerantni” zaključuje Ivanović.

Naš priznati internacionalni fudbalski sudija – Milorad Mažić sa sudijskim timom iz Srbije – zvanično je promovisan kao jedan od vodećih arbitara koji će “deliti pravdu” na mečevima Kupa konfederacija.

Finalna manifestacija projekta, koja će se održati početkom jula meseca u Sankt Petersburgu, okupiće predstavnike fudbalskih saveza, vodećih klubova i medija, nacionalne ambasadore projekta i decu - mlade fudbalere i novinare kao glavne učesnike najvećeg projekta ovog profila na svetu, baziranom na fudbalu i promociji prijateljstva među različitim narodima i kulturama.

Ovogodišnje izdanje projekta “Fudbal za prijateljstvo” – zvanično podržano od strane FIFA i UEFA - takođe predstavlja najlepšu moguću najavu za predstojeće FIFA Svetsko prvenstvo u fudbalu - Rusija 2018!

Mladi fudbaleri koji će predstavljati svaku od 64 zemalja-učesnica biće po jedan dečak, devojčica ili dete sa posebnim potrebama – i nastupaće na “Međunarodnom turniru prijateljstva” u jednom od 8 mešanih međunarodnih timova.

Istaknuti učesnici projekta iz predhodnih godina će se ovoga puta pojaviti u ulozi mladih trenera ovih ekipa, kao izraz nastavka tradicije ovog jedinstvenog projekta.

Svaki njihov korak tokom priprema za turnir pratiće i članovi kora “mladih novinara”, vršnjaka fudbalera koji će svoj reporterski talenat predstaviti u okviru delatnosti “Međunarodnog medijskog centra” projekta.

Srbiju će, u ovim cenjenim ulogama, predstavljati članovi omladinskih selekcija FK “Crvena zvezda” Stefan Maksimović (u ulozi trenera) i Luka Poljak (fudbaler), dok će Stefan Radujko predstavljati “sedmu silu” kao mladi novinar iz naše zemlje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track