FUDBALER PAOK IGRAĆE ZA SRBIJU: Muslin prelomio, Prijović postaje orao
Foto: AP, Dado Đilas

Pojačanje

FUDBALER PAOK IGRAĆE ZA SRBIJU: Muslin prelomio, Prijović postaje orao

Fudbal -

Čeka se dozvola Selektor se odlučio za nekadašnjeg mladog igrača Švajcarske i uskoro treba očekivati njegov debi u crvenom dresu

Konkurencija u napadu srpskog nacionalnog tima izgleda će u skorijoj budućnosti biti još oštrija, budući da je selektor Slavoljub Muslin odlučio da za neku od narednih akcija reprezentacije Srbije pozove Aleksandra Prijovića.Napadač grčkog PAOK nastupao je za omladinske i kadetske selekcije „orlića“ pre nego što je odlučio da nastupi za mladu reprezentaciju Švajcarske, za koju je odigrao svega dva meča. Međutim, pošto u kasnijim godinama nije zabeležio nijedan nastup za najjaču selekciju ove alpske zemlje, a trenutno se nalazi u odličnoj formi, selektor Muslin je odlučio da ga uvrsti na spisak „orlova“.- Nadam se da sam dobrim partijama dokazao da mogu da igram na visokom nivou. Srbija je uvek bila moj cilj. Odlazak u PAOK pokazao se kao pravi potez, bio je to možda i odlučujući korak ka reprezentaciji Srbije - rekao je pre nekoliko dana za Kurir Aleksandar Prijović.Sada se samo čeka da nadležne administrativne strukture Fudbalskog saveza Srbije isposluju dobijanje papira od kolega iz Švajcarske, što, po pravilima FIFA, treba da predstavlja samo puku formalnost, i Prijović će se u napadu „orlova“ pridružiti Aleksandru Mitroviću, Andriji Pavloviću i Nikoli Stojiljkoviću.Momak rođen u Sent Galenu pažnju javnosti na sebe je skrenuo prošle godine, kad je na 47 mečeva u dresu Legije iz Varšave postigao 16, a namestio devet pogodaka, što mu je obezbedilo transfer u grčki PAOK.

TandemPIŽON I PETKO VODE „ORLIĆE“Ilija Petković i Vladimir Petrović Pižon vodiće mladu fudbalsku reprezentaciju Srbije na EP u Poljskoj.Rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije donelo je odluku, a ova informacija osvanula je na Tviter profilu poznate sportske emisije „Total soker“ SOS kanala. „Orlići“ su bez selektora od odlaska Tomislava Sivića.D. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track