GOLMAN SRBIJE: San se ostvario, za novo futsal čudo, treba nam i publika iz Arene
Foto: Saša Pavlić

Napad na trofej

GOLMAN SRBIJE: San se ostvario, za novo futsal čudo, treba nam i publika iz Arene

Fudbal -
Futsal reprezentacija Srbije ostvarila je istorijski uspeh i plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva u Beogradu.

Jedan od junaka sinoćne pobede nad Ukrajinom (2:1) golman Miodrag Aksentijević, nije krio zadovoljstvo zbog istorijskog plasmana Srbije u polufinale evropskog prvenstva- Desilo se čudo u poslednjoj sekundi, ali gubio sam i ja utakmice na ovakav način. U prošloj sezoni mi se desilo dva puta da izgubimo u poslednjoj sekundi i stotinki. Pitao sam se zašto mi Bog ovo radi. Sada je stigao odgovor i vratio nam je na najbolji mogući način. Pred našim navijačima, u ovom fantastičnom ambijentu, rekao je Miodrag Aksentijević.

San se nastavlja, na redu je Rusija ili Azerbejdžan?

- Pričali smo uoči prvenstva o nekom našem snu koji bi mogao da se ostvari. Stvarno nije fraza, san se ostvario. Ovo sada je java i videćemo šta možemo da uradimo na toj javi. Svi vidite kakva smo mi ekipa, pobeđujemo bolje od sebe. I danas smo bili u podređenom položaju, ali trudimo se, dajemo sve od sebe i Bog nas je nagradio. Ovo nije 100 odsto naših mogućnosti, ovo je 120 ili 150 odsto. Normalno, cilj je sada medalja. I nemojte nas kuditi ako ne uspemo jer je ova Srbija već mnogo napravila. Ovaj uspeh odzvanja u celom futsal svetu.

Publika je bila fantastična, ali utisak je da se u jednom trenutku uplašila epiloga?

- Bilo je sjajno, ali može još bolje. Znamo i mi da slavimo kad damo gol, ali potrebno nam je da nas nosite kada nam je teško. Zato sam i protestovao onako kod sudije. Znao sam da ću dobiti žuti karton, ali pokušao sam da dignem publiku na noge. Ljudi iz UEFA su preponosni na ambijent i to što će ova publika biti do kraja u Areni.

Kada je reč o polufinalu srpski golman jedva čeka još jedan spektakl u Areni?

- Verovatno idemo na Ruse. Znamo ko su i šta su oni, ali ljudi, možda još nije kraj čudima. Živimo za još jedno, zaključio je Miodrag Aksentijević.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja