GOLMANI SRBIJE VAN FORME: Primili čak 18 komada, selektor se ne sekira!
Foto: Zorana Jevtić, Dado Đilas

Slavoljub Muslin nije uplašen formom čuvara mreže

GOLMANI SRBIJE VAN FORME: Primili čak 18 komada, selektor se ne sekira!

Fudbal -

Klubovi su jedno, reprezentacija drugo, uostalom, oni ne snose apsolutnu odgovornost za te primljene pogotke, kaže iskusni stručnjak Srbije

Golmani reprezentacije Srbije Vladimir Stojković, Predrag Rajković i Aleksandar Jovanović za tri nedelje u septembru primili su ukupno čak 18 golova za svoje klubove.To stvara ozbiljnu zabrinutost pred nastavak kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji u kojima „orlovi“ najpre 6. oktobra gostuju Moldaviji, a potom, četiri dana kasnije, dočekuju Austriju.Ipak, selektor Slavoljub Muslin ne veruje da ovi podaci mogu da utiču na izdanje nacionalnog tima u nastupajućim duelima. On jeste svestan da Rajkovićeva četiri primljena pogotka za samo 13 minuta u porazu od Zenita od pre nedelju dana i Stojkovićevih pet u dve utakmice u sedam dana ostavljaju prostor za pesimizam, ali iskusni stručnjak je uveren da je u pitanju prolazna faza i da će bilo ko od njih dvojice, kad zauzme mesto u startnoj postavi na gostovanju u Moldaviji, biti na visini zadatka.- Klubovi su jedno, reprezentacija nešto sasvim drugo i tu treba napraviti razliku. Uostalom, situacije kod golova su bile takve da oni ne snose apsolutnu odgovornost. Uvek je najlakše svu krivicu svaliti na golmane jer oni su u prvom planu, ali treba dobro analizirati kako je funkcionisala kompletna odbrana u situacijama kod pomenutih golova - kaže selektor Muslin.Pored problema s golmanima, selektor se suočava i s malom efikasnošću napadača, ali Muslin naglašava da ga ni ovo ne brine.- Gleda se konačan rezultat u kojem učestvuje 11 igrača. Za nas je u predstojećim utakmicama najvažnije da ostvarimo pobede. Ko će postići golove, to je najmanje bitno. Neću imati ništa protiv ukoliko napadači odrade svoje zadatke, a strelci budu igrači iz veznog reda. Poznato je koji su ciljevi Srbije u mečevima protiv Moldavije i Austrije. Trudićemo se da ih ostvarimo koristeći sva raspoloživa sredstva - kaže selektor Muslin.

Akcija Fudbalskog saveza SrbijeMUSLIN POKLONIO OPREMU SURČINCIMAIako je u jeku priprema za predstojeće važne utakmice protiv Moldavije i Austrije, selektor Slavoljub Muslin pronašao je vremena da u sklopu akcije FSS, zajedno s tehničkim direktorom nacionalnog saveza Goranom Bunjevčevićem, obiđe opštinu Surčin i podeli im sportsku opremu. Ove donacije biće obavljane na svakih 15 dana, a prioritet će imati oni opštinski savezi i organizacije koji do sada nisu dobijali pomoć.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track