GOLMANSKI BISER: Švedska na dresu, Srbija u srcu!
Foto: Facebook

Imamo sjajnog golmana

GOLMANSKI BISER: Švedska na dresu, Srbija u srcu!

Fudbal -

Mladi Marko Johanson, po ocu Srbin, a po majci Šveđanin, s posebnim emocijama ulazi u današnji meč omladinaca Srbija - Švedska

Omladinska reprezentacija Švedske imaće na golu protiv selekcije Srbije 196 cm visokog čuvara mreže Marka Johansona, veoma zanimljivog iz više razloga. Reč je o supertalentovanom golmanu, koji je sa 16 godina i 330 dana debitovao na golu Malmea i svojim odbranama ih odveo u Ligu šampiona, a što bi moglo da bude najvažnije fudbalskoj Srbiji, čvrstim korenima je povezan s našom zemljom.Nosim mamino prezime- Nosim mamino prezime, a po ocu sam Srbin - objašnjava za Kurir Marko Johanson svoju vezu sa Srbijom.Da li to znači da biste jednog dana mogli da zaigrate za Srbiju?- Rodio sam se u Švedskoj i igram za njene selekcije od početka. Sada moram da razmišljam o uspehu mog tima u kvalifikacijama protiv Moldavije, Malte i Srbije, ali ja volim Srbiju i taj osećaj prema njoj ne može ništa da promeni.Verujem u sebeČak ni ako budete čuli psovke na svoj račun tokom utakmice?- Ne slušam šta navijači viču. Pratim samo ono što se dešava na terenu, a koliko sam video, Marku Arnautoviću je publika aplaudirala kada je igrao za Austriju protiv Srbije, tako da ne mora sve proći sa psovkama - jasan je Marko Johanson.Kakvi su vam planovi za budućnost?- Želim da branim, jer to najviše volim da radim od desete godine, otkad me je deda Kenet, prvi trener u Malmeu, umesto u napad poslao na gol. Cilj mi je da postanem profesionalac, što nije lak posao za mladog golmana, ali strpljiv sam, vredno treniram i verujem u sebe.

KvalifikacijeIz Pazove na EuroSrbija u grupi igra sa Moldavijom, Maltom i Švedskom. Dve najbolje selekcije osiguraće plasman u završni krug kvalifikacija za EP 2017. u Gruziji. Može se očekivati da meč sa Švedskom u ponedeljak u Staroj Pazovi odluči pobednika grupe.

Dejan Petković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track