GOVORE SRPSKI NA ENFILDU: Sve je lakše uz Lazara i Dejana
Foto: Profimedia

Srpsko-hrvatsko prijateljstvo u Liverpulu

GOVORE SRPSKI NA ENFILDU: Sve je lakše uz Lazara i Dejana

Fudbal -

Marko Grujić otkriva da se sjajno uklopio u novu sredinu i da su za to zaslužni ortaci iz svlačionice Marković i Lovren

Marko Grujić živi najlepšu fudbalsku priču u Liverpulu. Gol na debiju za „crvene“ i sjajna partija nisu prošli nezapaženo na Ostrvu.Ipak, momak koji će u budućnosti biti glavni igrač reprezentacije Srbije čvrsto je sa obe noge na zemlji u Liverpulu. Nema euforije ni preteranih izjava. Kako je odmeren na terenu, takav je i na rečima.Utisci posle sjajnog debija u dresu Liverpula, kako si spavao tu noć, odnosno da li spavao kao nikada do tada ili uopšte nisi mogao da spavaš?- Spavao sam dobro i normalno. Vrlo brzo posle meča sam spustio početnu euforiju jer shvatam da prijateljske utakmice nisu realan pokazatelj. Drago mi je zbog dobrog debija, naravno, ali ne želim sada da letim i da previše sanjarim jer zaista nema razloga. Tek je počela moja karijera u Liverpulu i imam mnogo da radim i treniram.Kako si se privikao na Liverpul, na grad i klub?- Dobro. Sve je OK. Moj dan se odvija između stana u kom živim i Melvuda. Naravno, mnogo više vremena sam u Melvudu, tamo i ručam, a slobodno vreme koristim za odmor. Nisam upoznao grad, ali biće vremena.Da li si sam u Liverpulu ili su tu još tvoji prijatelji i kondicioni Čepzanović? Ako jesu, koliko ti znači njihova podrška?- Tu mi je najbolji drug i uz njega Čepzanović. Znači mi mnogo što su tu jer imam društvo u trenucima odmora. Možemo da prošetamo zajedno, da popričamo i da vreme brže prođe do narednog treninga. Posle turneje u Americi doći će mi majka i brat, tako da će svakako biti ljudi u kući. Ne volim da ulazim u prazan stan.Na sajtu kluba stoji da si izabrao dres sa brojem 16. Može li se znati zašto, ima li neke simbolike?- Ima. Dve osmice! (smeh) Odnosno osam i osam su 16 (smeh).Ko te je najbolje prihvatio u svlačionici Liverpula?- Najviše vremena provodim s Lazarom Markovićem i Dejanom Lovrenom. Odličan odnos imamo i njihovo prisustvo mi mnogo znači, kao i njihovi saveti. Iskusniji su, duže su ovde i mogu da pomognu. Hvala im na tome.Ko voli da se šali, a ko je ozbiljan? S kim se najviše družiš?- Atmosfera u svlačionici je pozitivna i radna. Još nisam napravio neka drugarstva. Sada smo svi u jakom ritmu i umoru. Sigurno je da će nam turneja u Americi pomoći da se dodatno upoznamo i zbližimo.Šta trener Jirgen Klop traži od tebe? Kakav je na treninzima, da li te je pohvalio ili možda nešto zamerio?- Klop je generator žestokog rada i dobre energije. Od njega sve polazi. Na treninzima traži mnogo od nas i ne priznaje umor ili odustajanje. Mora da se istrči svaka deonica i da se svaka vežba uradi koncentrisano. Čestitao mi je za debitantski meč, ali nismo se mnogo hvalili. I ne treba, biće vremena za lepe reči.Željko Buvač. Kažu da je njegova desna ruka. Šta možeš reći o njemu kao treneru i Klopovom prijatelju, odnosno njihovom odnosu?- Dugo su zajedno i to dovoljno govori. Tandem su i tu nema šta da se doda.

Postoje li razlike u treninzima, u Zvezdi i Liverpulu?

- Ima razlike, one su normalne. Kao što ima razlike u srpskom i engleskom fudbalu, tako ima razlike i u Zvezdi i Liverpulu. Svi znaju koliki novac se vrti u engleskom fudbalu, a koliki u srpskom.Ima li šanse da Crvena zvezda uđe u Ligu šampiona?- Verujem da će moja Zvezda doći do svog cilja. Ko god da je rival i bez obzira na žreb.Možeš li porediti život u Engleskoj i Srbiji, odnosno razliku između Beograda i Liverpula?- Još ne znam. Beograd je moj rodni grad. Zato je najlepši i najbolji na svetu za mene. Ne mogu da ga poredim sa Liverpulom jer engleski grad još nisam upoznao.

Super-MarioBALOTELI JE OK TIPDa li si imao kontakt s Mariom Balotelijem? Kakav je on, da li se šali ili je namćor?- Nisam imao kontakt s njim, mislim, nismo posebno pričali. Normalan je u svlačionici, kao i svako drugi.

Nema poređenjaDELIJE SU POSEBNEDa li si imao kontakt s navijačima Liverpula? Kakvi su oni u odnosu na tvoja iskustva s Delijama?- Nisam imao neke direktne kontakte. Vidim da su aktivni na društvenim mrežama i da prate svaki korak kluba i igrača. Ostalo ćemo videti kad počnu utakmice. Ne bih poredio Delije ni sa kim...

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track