GROF BOŽOVIĆ UOČI DUELA SA KAIRATOM: Nije pred nama Kosovska bitka
Foto: Tanjug/Srđan Ilić

Trener Zvezde veruje u pobedu svog tima

GROF BOŽOVIĆ UOČI DUELA SA KAIRATOM: Nije pred nama Kosovska bitka

Fudbal -
Fudbaleri Crvene zvezde u četvrtak dočekuju kazahstanski Kairat u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu Evropa

BEOGRAD - Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da predstojeća utakmica sa Kairatom iz Kazahstana u kvalifikacijama za Ligu Evropa ne sme da odredi atmosferu u ekipi i nastavak sezone crveno-belih. "Nije ovo Kosovska bitka, pa da je biti ili ne biti. Ako ova utakmica bude usmeravala atmosferu i sezonu ekipe, onda smo nastradali. Za Zvezdu može samo da bude veliki uspeh ako prođe dalje, a sezona može biti uspešna ako se uzme dupla kruna ili samo prvenstvo. Nema kod mene 'istorijska utakmica, 'utakmica veka', ova utakmica nije takva. Možemo i prve tri utakmice da izgubimo, pa da za mene već bude istorijska", rekao je Božović na stadionu "Rajko Mitić". Fudbaleri Crvene zvezde sutra dočekuju kazahstanski Kairat u prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu Evropa. Božović je, kao i nakon samog žreba, naveo da je njegova ekipa izvukla najtežeg mogućeg protivnika "ne samo po kvalitetu, već i zbog toga što je šampionat Kazahstana u toku". "Siguran sam da ćemo se truditi protiv Kairata. Svesni smo da bi ovo mogla da bude velika šansa da uradimo nešto ove sezone u Evropi", kazao je Božović. Novinare je zanimalo i kako Zvezda treba da igra protiv Kairata, kao i šta je po Božoviću dobar rezultat u prvoj utakmici. "Zvezda treba da igra agresivno od samog početka, da se trudi, da rano postigne gol, što bi doprinelo samopoudanju. Dobar rezultat za Zvezdu bi bio da ne primi gol i da pobedi sa dva-tri gola razlike. Trudićemo se... Kajrat se veoma dobro brani, a u napadu imaju veoma brza tri igrača, koji su velika pretnja", rekao je Božović.

Trener Zvezde je kazao da njegova ekipa prethodnih dana nije "baš toliko" uvežbavala prekide. "Svakako bi bilo dobro da ne primimo gol iz prekida, nadam se da nećemo... Problem jeste to što je naša ekipa prilično niska, ali, znate, i Barselona je niska ekipa, pa ne prima često golove iz prekida", rekao je Božović.

Na pitanje da li već sutra može da se zna pobednik tog dvomeča, Božović je rekao: "Daj bože da se zna, samo da oni to ne budu".

On je naveo da nema kadrovskih problema, osim što je Aleksandar Luković od ranije povređen i dodao da je šteta što pojačanja crveno-belih nisu prijavljena za prvo kolo kvalifikacija. Božović je rekao i da ima samo "dve dileme" oko toga ko će sutra biti u startnoj postavi, ali nije otkrio koje. Božović je kazao da njegova ekipa ima kvalitet, ali da su problem mladost i neiskustvo. "Problem svih srpskh klubova je mladost i neiskustvo. Ova ekipa poseduje talenat i kada bi tri-četiri godine bila zajedno, uz neka sitna pojačanja, moglo bi da se očekuje nešto. Ali, svi znamo da se to neće dogoditi... Dakle, ova ekipa ima kvalitet, ali nema iskustvo", naveo je on. Na pitanje novinara da li će forsirati mlade fudbalere, Božović je kazao da će "forsirati one koji mogu da osvoje titulu". Utakmica prvog kola kvalifikacija za Ligu Evropa između Crvene zvezde i Kairata igra se sutra od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić".

Revanš je na programu nedelju dana kasnije u Kazahstanu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track