GROF PRIZNAO: Zvezda je mogla da izgubi i 8:1 od Kairata
Foto: Beta

Božović Evropu tretira kao pripreme

GROF PRIZNAO: Zvezda je mogla da izgubi i 8:1 od Kairata

Fudbal -
Trener Crvene zvezde veruje da je njegov tim na dobrom putu u sklopu priprema za srpsko prvenstvo

Trener Crvene zvezde Miodrag Grof Božović priznao je da je njegov tim mogao da doživi i ubedljiviji poraz u Almatiju.

Crveno-beli su u revanšu prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope izgubili od Kairata 1:2.

"Zasluženo su pobedili! Bili su bolji od nas, pogotovo u prvom poluvremenu, kada su imali odlične šanse. Bilo je teško nadoknaditi poraz iz Beograda. Nismo imali rešenje za Goua na obe utakmice. On je najzaslužniji za pobedu i prolaz svog tima", izjavio je Božović.

On je dodao da Zvezda nije spremna za ovakve utakmice.

"Nalazimo se u pripremnom periodu i nismo bili spremni za utakmice sa ekipama kao što je Kairat. Želim Kairatu sreću, kao i mom prijatelju Vajsu (treneru Kairata) u daljem takmičenju. Moglo je večeras da bude i 8:1, 8:2, 8:4, jer je bilo puno šansi".

Božović se okreće domaćin takmičenjima.

"Zvezda se nalazi na dobrom putu i spremamo se za šampionat Srbije".

Šef Zvezdine struke na duele sa Kairatom gledao kao na pripremne mečeve.

"Pozitivne stvari za nas je što smo odigrali još jednu utakmicu u sklopu priprema za prvenstvo Srbije sa dobrim protivnikom".

Božović je na kraju objasnio zašto su crveno-beli u Almati došli oko ponoći po lokalnom vremenu, takoreći na dan utakmice.

"Moja inicijativa je bila da dođemo bukvalno na dan utakmice, jer sam razgovarao sa ljudima koji se bave medicinom i oni su mi rekli da tako postupim", završio je Miodrag Božović.

Saša Stojanović je u 24. minutu pogodio prečku.

"Imali smo dva ili tri šuta koja su mogla da nam donesu vođstvo, ali nam sreća nije bila naklonjena. Moja prečka i udarac Kataija... Ko zna kako bi se utakmica odvijala da su u njihov gol ušla oba šuta, ili makar jedan. Odmah posle toga primili smo gol, koji nas je presekao. Pali smo u drugom delu, odmah primili i drugi gol i sve je bilo završeno. Mnogi me sada pitaju jesam li onaj moj šut video u golu. Ne znam. Išla je dobro, ali je umesto u mrežu udarila u prečku. Realno, Kairat je spremnija ekipa od nas i zasluženo su prošli dalje. Okrećemo se sada prvenstvu, to nam je sada glavni cilj", rekao je Stojanović.

Predrag Rajković je, kao u prvom meču u Beogradu, bio najbolji igrač Zvezde. Dobio je pohvale i od trenera Kairata Vladimira Vajsa.

"Hvala Vajsu na lepim rečima, trudiću se i da branim još bolje. Što se tiče utakmice bila je baš teška. Hteli smo da nadoknadimo minus. Do prvog primljenog gola igrali smo korektno sa njima, a nismo imali ni sreće. Vidno je da nismo fiički spremni, ali to nije alibi", podvukao je kapiten crveno-belih.

Rajkoviću je slaba uteha što je u direktnom okršaju sa napadačem Kairata Gouom izašao kao pobednik jer mu je skinuo nekoliko zicera.

"Njihov špic Gou je brz i jak. Odličan igrač. U više navrata sam mu 'jedan na jedan' branio šuteve, ali to nije bilo dovoljno", dodao je Rajković.

Dušan Anđelković od kazahstanskih novinara porglašen je za najboljeg igrača Crvene zvezde, pa je dobio nagradu.

"Došli smo da napravimo iznenađenje, ali nismo uspeli. Imali smo dobre momente na utakmici, ali su imalii oni. Za dobar rezultat potrebno je i malo sreće. Drugi gol su nam dali iz svlačionice i to nas je preseklo. Ovaj poraz neće uticati na nas pred početak prvenstva, jer smo pričali o ovome što se desilo. Hteli smo da prođemo, teško nam pada eliminacija, ali... Ući ćemo u prvenstvo Srbije 100 odsto spremni kako bismo vratili titulu na naš stadion", jasan je bio Dušan Anđelković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track