GROF U KLINČU S NOVINARIMA POSLE SASUOLA: Nemoj da postavljaš takva pitanja jer si bezobrazan
Foto: Beta

Ide da se izvini navijačima

GROF U KLINČU S NOVINARIMA POSLE SASUOLA: Nemoj da postavljaš takva pitanja jer si bezobrazan

Fudbal -

Trener fudbalera Crvene zvezde Miodrag Božović rekao je da njegova ekipa ne može da se upoređuje sa Sasuolom posle večerašnjeg ubedljivog poraza od 3:0, ali da mora da veruje u prolaz dalje dok god postoji šansa.

"Teško je govoriti o kvalitetu ove ekipe zato što je sastavljana nedelju dana pre početka kvalifikacija. Igrali smo protiv tima koji već dve godine igra zajedno Seriju A. Ne možemo da se upoređujemo jer su daleko uigraniji od nas. Velika je razlika u kvalitetu između dve lige. Ako to ne vidite, pogledajte malo bolje", rekao je Božović novinarima posle utakmice u Ređo Emiliji.

Zvezda je deklasirana u Italiji, pošto je izgubila sa 3:0 od Sasuola u prvoj utakmici baraža za Ligu Evropa.

Božović je naveo da "niko neće snositi konsekvence" posle utakmice.

"Nismo bili na nivou na kom možemo da budemo. Ali, Sasuolo nas je primorao da grešimo. Svako igra onoliko koliko mu protivnik dozvoli", kazao je Božović.

Prema njegovim rečima, razlika između Zvezde i Sasuola je bila u "svemu", a posebno u brzini igrača.

Božović je istakao da "dok postoji šansa i mogućnost mora da veruje" da Zvezda može da prođe u grupnu fazu Lige Evropa.

"Zvezda nije devet godina igrala u Evropi. Zaboravili smo kako izgleda igrati u Evropi. To je trenutno realna slika", rekao je Božović.

On je dodao da Zvezda u revanšu treba da bude mnogo agresivnija i da mu je nejasno zašto su njegovi igrači u prvoj utakmici izlazili i igrali presing jer je dogovor bio da se "čeka" protivnik. Takođe, naveo je da mu je drago zbog dobre igre Mihaila Ristića, i da je to "veća korist" od rezultata utakmice. Upitan da li duguje izvinjenje navijačima, Božović je odgovorio da novinari ne treba da mešaju navijače u utakmicu.

"Treba da postaviš pitanje u vezi utakmice, a da ostaviš navijače izvan toga. Sad ću da odem i da svima pojedinačno da se izvinjavam", rekao je on.

Božovića je uvredilo pitanje jednog novinara koje je glasilo: "Da li Pablo Mouče ima klauzulu u ugovoru da igra 60 minuta jer bi ga rođena majka zamenila posle 30".

"Nemoj da postavljaš takva pitanja jer si bezobrazan, postavi mi pitanje o utakmici. Nema to u ugovoru i to dobro znaš, nemoj da se sprdaš", ljutito je odgovorio Božović.

Revanš će se igrati sledećeg četvrtka u Beogradu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track