GROZNICA TRESE VEČITE Ibanjez: Kladiću se u večeru! Jovanović: Već sam pobedio!
Foto: Saša Pavlić, Fonet

U Partizanu i Crvenoj Zvezdi spremni za 150. okršaj

GROZNICA TRESE VEČITE Ibanjez: Kladiću se u večeru! Jovanović: Već sam pobedio!

Fudbal -
Povratnik među crno-bele imaće zadatak da zaustavi golgetera crveno-belih

Groznica večitog derbija polako ali sigurno hvata fudbalere Zvezde i Partizana. U susret 150. prvenstvenom okršaju naša dva najtrofejnija kluba na stadionu u Humskoj (subota, 17 časova, TV Arena sport) Marko Jovanović i Luis Ibanjez najavljuju maksimum svojih ekipa.Nema favoritaPovratnik među crno-bele ne krije da ga obuzimaju emocije pri samoj pomisli na derbi, ali uverava da ga one neće sputati da bude na nivou kakav se očekuje od komandanta odbrane.

- Tako se namestilo da prvi meč od povratka u Partizan na našem terenu u Humskoj igram baš protiv Crvene zvezde i naravno da razmišljam o tome. Baš sam pričao s kumom Raćom Petrovićem i rekao mu da zamišljam kako će izgledati izlazak iz tunela, pogled na jug i istrčavanje na teren stadiona koji najviše voliš. Evo, naježim se pri samoj pomisli na to - kaže Marko Jovanović i nastavlja:

- Ipak, to će sve brzo proći jer moram da se koncentrišem na zagrevanje, a potom i na igru. Do sada sam odigrao sedam večitih derbija i imam skor od jednog poraza i remija, dok sam pobedio pet puta, pa se nadam da će tako biti i ovaj put. Naravno, ta statistika neće imati nikakvu ulogu kad meč počne jer je svaki duel nešto posebno i priča za sebe, ali, eto, drago mi je što mogu da se pohvalim većim brojem pobeda.Bodovi nisu meriloArgentinac iz Zvezde očekuje trijumf svog tima i nada se još jednoj slasnoj večeri na račun Portugalca. Dva prijatelja otkrila su da imaju dogovor. Kad god Ibanjez asistira Vijeiri za gol, on je dužan da ga izvede u grad.- Istina je, Ugo i ja imamo dogovor. Uvek kad mu asistiram, imam večeru (smeh)! Zaradio sam do sada mnogo večera, a vodio me je četiri ili pet puta. Prve dve asistencije je eskivirao, ali je posle postao odgovorniji - smejući se, otkrio je Luis Ibanjez i dodao:- Voleo bih da asistiram Ugo ili bilo kome drugom. Meni je draže da asistiram nego da dam gol.Luis Ibanjez tvrdi da niko u derbiju ne može sa sigurnošću da tvrdi da će pobediti, bez obzira na razliku od 29 bodova:- Možemo mi biti prvi, a oni poslednji, ali to ništa ne znači. Derbi je derbi. Izaći ćemo kao da nemamo toliko bodova više, derbi je derbi, moraš da daš 100 odsto da ne bude iznenađenja.Argentinac je na prošlom derbiju u džep stavio Andriju Živkovića, koji zbog suspenzije neće igrati u subotu:- Živković je najbolji igrač Partizana. Drago mi je što ne igra jer je sjajan fudbaler. Ne znam ko će igrati kod njih, a i ne zanima me. Gledam samo nas.

Podrška porodiceLUIS: ZOVU ME IZ ZAGREBALuis će imati veliku podršku na derbiju od svoje porodice iz Argentine, ali i ženine iz Hrvatske.- Zvali su prijatelji iz Zagreba. Uz mene su. Voleli bi da pobedi Crvena zvezda zbog mene. To je normalno. Javio mi se tata iz Argentine, pita gde može da gleda lajv strim. Zovu prijatelji, porodica... Ma, sve je baš onako kako treba pred veliki derbi - kaže Ibanjez.

Prošlo 20 godinaMARKO: VERUJEM SUDIJISledećeg meseca navršava se 21 godina otkako je za Partizan poslednji put dosuđen jedanaesterac na susretu protiv Crvene zvezde, ali Marko Jovanović ne želi da se bavi tim pitanjem.- Istina je da su prošle već dve decenije od poslednjeg penala za Partizan, ali nema svrhe pričati o tome. Znam da će sudija, ko god to da bude, raditi svoj posao najbolje što ume i to je najvažnije. Sve drugo je u drugom planu - kaže Jovanović.

KURIR PITAO JAVNE LIČNOSTI / KO ĆE POBEDITI U VEČITOM DERBIJU, KO ĆE ODLUČITI MEČ, ŠTA SAVETOVATI KLADIONIČARE...Miroslav IlićBIĆE NEIZVESNO IAKO SMO BOLJINedavno sam video Grofa u Podgorici, bori se kao lav. Volim kad vidim da neko tako živi za Zvezdu. Nagledao sam se derbija u svom životu, a trenutna pozicija dva tima na tabeli neće biti odlučujuća. I sada će biti neizvesno iako je Zvezda favorit na papiru. Od svega mi je važnija pobeda sportskog duha i molim se bogu da sve protekne kao sportski događaj, bez nemilih scena.Nikola Hadži-NikolićPOBEDIĆE ZVEZDA, NARAVNOJedino što očekujem u derbiju jeste pobeda Crvene zvezde. Ne znam ko da blesne kod nas, a i nije previše bitno. Zvezdine igrače gledam kao ekipu, a ne kao pojedince. Ne očekujem da će Zvezda kalkulisati. Sve priče u vezi s tim za mene kao zvezdaša su obična glupost. Otkako su se pojavile ove kladionice, više ne verujem u realne ishode.Igor BrakusI JEDNI I DRUGI IGRAĆE OPREZNOBiće oprezna igra sa obe strane. U poslednjih nekoliko derbija nismo mogli da vidimo atraktivnu igru i ono što publiku privlači na stadion. Mada, možda i grešim. Moguće je da bude drugačije jer je ogromna bodovna razlika u Zvezdinu korist. Žao mi je što domaće prvenstvo ne pratim kao niže engleske lige, ali utakmice naše lige su toliko dosadne da ne mogu da ih gledam.Cane PartibrejkersSAMO DA NE BUDE TUČESlabo pratim fudbal i sigurno neću ići na utakmicu u subotu. Samo neka sve prođe bez tuče, to je najvažnije od svega, pa neka pobedi onaj koji je bolji. Što se prognoziranja pobednika tiče, znajte da se ne kladim ni na svoj slučaj, a kamoli na tuđi, pa zbog toga ne mogu da vam kažem ništa na tu temu.Vladimir ÐorđevićKLINCI ĆE NAM DONETI POBEDUKao svaki navijač Partizana smatram da je obaveza ići na svaku utakmicu svog voljenog kluba, pa će tako biti i na meču protiv ekipe s kojom igramo u subotu. Verujem da će mladost pobediti nepravdu i da će naši klinci biti bolji od istrošenih fudbalera koje ima tim protiv kog igramo za vikend. Kladioničarski rečeno, biće iz dvojke u keca.Marko BulatSLAVIĆEMO POBEDU PARTIZANADerbi se igra u subotu i neću biti u prilici da idem na stadion, budući da ću biti u Paraćinu na rođendanu kod prijatelja, ali naravno da ću da pratim promene rezultata. Uveče radim i iskreno verujem da ću slaviti pobedu. Zvezda će se sigurno zatvoriti onako kao i uvek, tako da mislim da će poluvreme biti 0:0, a na kraju ćemo dobiti - 1:0 ili 2:0, neće biti mnogo golova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track