GVARDIOLA: Misija nije ispunjena, ali ponosan sam
Foto: Reuters

Ne žali

GVARDIOLA: Misija nije ispunjena, ali ponosan sam

Fudbal -

Trener Bajerna Pep Gvardiola rekao je da njegova misija u tom klubu nije ispunjena jer nije osvojio Ligu šampiona, ali da je ponosan na svoje fudbalere.

"Moja misija u Bajernu verovatno nije ispunjena, ali bio sam veoma srećan ovde. Ambicija je bila Liga šampiona. Posao mi je bio da pomognem igračima što više mogu da osvoje što je više moguće. Dao sam sve od sebe i ne žalim", rekao je Gvardiola posle eliminacije u polufinalu.

Bajern se nije plasirao, pošto je nakon poraza sa 1:0 u prvom susretu, u revanšu na svom stadionu sa 2:1 pobedio Atletiko Madrid. Gvardiola, koji će naredne sezone voditi Mančester siti, rekao je da je ponosan na svoje igrače i način kako su igrali.

"Kada igraš dobro, možeš da budeš ponosan. Atletiko je veoma jak tim. Bajern ima veliku budućnost, najgori poraz je kada odeš kući i misliš da nisi bio dobar. To kod nas nije slučaj. U svakom slučaju, Atletiko je zaslužio da igra finale", kazao je Gvardiola.

Kapiten Bajerna Filip Lam rekao je da je nemački klub dao sve od sebe.

"Kaznili su nas kontranapadom. Pokušali smo sve, ali to nažalost nije bilo dovoljno. Ostaje gorak ukus jer smo eliminisani posle ovako dobre utakmice. Šteta je što nismo nagradili sebe i trenera za dobar rad u prethodne tri godine", rekao je Lam.

Tomas Miler, koji je promašio penal kod vodjstva 1:0, kazao je da je fudbal okrutan sport.

"Fudbal je ponekad tako okrutan. Naravno da sam razučaran što nisam realizovao penal", rekao je Miler.

Atletiko će u finalu Lige šampiona igrati protiv pobednika duela izmedju Real Madrida i Mančester sitija.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja