GVARDIOLA NA UDARU: Igrače tretiraš kao pse, večno si gladan para, gubi se u Avganistan!
Foto: AP

Rat u Sitiju

GVARDIOLA NA UDARU: Igrače tretiraš kao pse, večno si gladan para, gubi se u Avganistan!

Fudbal -

Jaja Ture nije nije ni prva ni poslednja zvezda koje se Pep Gvardiola odrekao po preuzimanju kluba, u ovom slučaju Mančester Sitja.

Otkako je pre šest godina upravo iz Pepove Barselone došao u Siti, Ture je postao simbol tima i kluba, neumorni veznjak i vođa postigao je niz ključnih golova, a bio je je jedan od glavnih igrača prilikom osvajanja prve titule prvaka Engleske posle 44 godine.

Ali, vremešni Jaja (33) dolaskom novog trenera više nije igrač na kojeg se računa, što je razbesnelo zvezdu iz Obale Slonovače, ali još više njegovog agenta Dimitrija Seluka, koji je zbog toga pokrenuo verbalni rat s Gvardiolom. Prvo je izjavio da je trener pokazao nepoštovanje prema klupskoj legendi zato što je Turea izostavio iz tima. Pep je odgovorio da Jaja neće igrati dok se njegov agent ne izvini, što ovaj ne samo da nije napravio, nego mu je poručio da se

Katalonac mora izviniti prethodniku u Sitiju, Manuelu Pelegriniju, zato što je ovaj oteran kako bi se Kataloncu napravilo mesto, a da je Gvardiola dužan izvinjenje i Džou Hartu, još jednoj legendi Sitija koju je otpisao.

Seluk se tu nije zaustavio i u novom napadu na Pepa je poručio da je slavni trener "večno gladan novca, dok igrače tretira kao pse, zbog čega bi trebalo da ode i radi u Avganistanu."

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track